Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Københavnske skoleelever skal gå i skole i Telia Parken

Del

Fra mandag morgen vil 4. og 5. klasserne fra Øster Farimagsgades Skole rykke ind i nye midlertidige klasselokaler i nationalarenaen. Telia Parken stiller tusindvis af kvadratmeter til rådighed, så der kan blive plads til flere elever på skolen.

Frikvarterer ude på parkens tribuner bliver i de kommende uger hverdagskost for knap 200 elever fordelt på syv klasser, der skal gå i skole i Telia Parken. For mange skoler og institutioner er det en særlig udfordring at få plads til de mange børn og unge, så det er sundhedsmæssigt forsvarligt under coronakrisen. Derfor har blandt andre FCK tilbudt at stille udvalgte dele af stadion til rådighed for kommunen.

”En fodboldskole har fået en hel anden betydning – det er nogle helt exceptionelle omgivelser, eleverne får at boltre sig i. Det glæder mig meget, vi kan låne Parken, hvor der alligevel er mange kvadratmeter, der står tomme i denne tid. Vi er i det hele taget så taknemmelige for al den lokale hjælp, vi får, og som gør, at vi kan få flere børn tilbage til en normal hverdag,” siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Københavns kommune har indgået omkring 100 aftaler med kulturinstitutioner, virksomheder og boligforeninger om alternative løsninger på kapacitetsudfordringerne. Det har indtil videre skabt plads til ca. 3.300 børn fra skoler og dagtilbud, og tallet stiger dag for dag. Kommunen er desuden i dialog med flere aktører om yderligere muligheder.

Der er et yndigt land
Eleverne begynder mandag morgen med at synge nationalsangen ”Der er et yndigt land”. Derefter går de til deres undervisningslokaler, der for nogle elever vil være i parkens V.I.P lounge med fuld panoramaudsigt over stadion. Parkens direktør glæder sig til at huse eleverne:

”Vi er glade for, at vi kan hjælpe de københavnske skoler og kommunen med at løse en vanskelig udfordring, og samtidig glæder vi os til at se en masse glade børn herinde. Vi har alle et ansvar for at finde kreative løsninger i en svær tid, og vi håber, at det kan være med til at give eleverne nogle sjove minder. Personligt tænker jeg i hvert fald, at det er lidt af en drengedrøm at få lov til at gå i skole herinde, så vi glæder os,” siger direktør i Parken Sport & Entertainment, Lars Bo Jeppesen.

Presse er velkommen til morgensang og rundvisning
Presse bedes tilmelde sig arrangementet på mail: m22h@kk.dk

Program
• Morgensang starter mandag den 11. maj kl. 9.00 i Telia Parken
• Pressen møder foran indgangene på A tribunen kl. 8.45 (Per Henrik Lings Allé 2)
• Morgensang: ”Der er et yndigt land”
• Rundvisning i klasselokaler

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:

Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen via kommunikationskonsulent,
Sandra Kronmann
Tel: 2491 4498
Mail: m22h@kk.dk

Jes Mortensen, Kommunikationschef, FCK og Parken Sport & Entertainment
Tel: 23908010
Mail: jmo@fck.dk

Information om Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1550 København V

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum