Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole: Stor ros til ministeren for ekstra midler til sygeplejerskeuddannelsen

Del

Uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen tildeler 44 millioner kroner til landets sygeplejerskeuddannelser for at sikre en bedre overgang mellem teori og praksis

Randi Brinckmann, dekan for det sundhedsfaglige fakultet, Københavns Professionshøjskole
Randi Brinckmann, dekan for det sundhedsfaglige fakultet, Københavns Professionshøjskole

Landets sygeplejerskeuddannelser kan se frem til et løft på 44,2 millioner kroner målrettet overgangen mellem teori og praksis. Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse. Landets professionshøjskoler kan for eksempel bruge midlerne til opbygning af simulationsfaciliteter og læringsformer, der kan understøtte de studerendes praksiskompetencer.

Midlerne tildeles på baggrund af studenterårsværk, hvilket betyder, at Københavns Professionshøjskole som landets største sygeplejerskeuddannelse kan råde over ca. en tredjedel af beløbet. Det glæder Randi Brinckmann som er dekan for det sundhedsfaglige fakultet ved Københavns Professionshøjskole.

“Det betyder utrolig meget for vores sygeplejerskestuderende, at de får en god overgang til praktikken. De kan ikke læse sig til at lægge et venekateder eller håndtere en akut situation. Det kræver øvelse, og de ekstra midler fra ministeriet giver os nye og bedre muligheder for at støtte de studerende”, siger Randi Brinckmann.

Københavns Professionshøjskole arbejder i øjeblikket hele konkret på at etablere et såkaldt ‘uddannelseshospital’ i samarbejde med Nordsjællands Hospital, så de sygeplejerskestuderende kan få et stærkere blik for sammenhængen i det enkelte patientforløb. Det skal ruste dem bedre til deres første rigtige job, forklarer Susanne Samuelsen, der er institutchef for Institut for Sygeplejerske- og Ernæringsuddannelser på Københavns Professionshøjskole.

“Pengene falder derfor på det helt rigtige tidspunkt. De kan være med til at sætte vind i sejlene for initiativet med et uddannelseshospital, der kan blive en stor gevinst for vores sygeplejerskestuderende og i sidste ende for patienterne”

Sygeplejerskeuddannelsen er landets næststørste professionsuddannelse - kun overgået af pædagoguddannelsen. Der er over 11.000 sygeplejerskestuderende i Danmark, hvoraf en tredjedel er indskrevet på Københavns Professionshøjskole.

For yderligere oplysninger:

Randi Brinckmann, dekan for det sundhedsfaglige fakultet, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 51632800

Susanne Samuelsen, institutchef på Institut for Sygeplejerske- og Ernæringsuddannelser på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 42365518

Michael Andersen, tlf.: presseansvarlig på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23445383

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Randi Brinckmann, dekan for det sundhedsfaglige fakultet, Københavns Professionshøjskole
Randi Brinckmann, dekan for det sundhedsfaglige fakultet, Københavns Professionshøjskole
Download

Links

Information om Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3
1799 København V

http://www.kp.dk

Københavns Professionshøjskole er hovedstadsregionens nye uddannelsesinstitution. Vi leverer praksisnær uddannelse og forskning til hele velfærdssamfundet og har en ambition om at tilbyde de studerende uddannelse af højeste kvalitet.

Københavns Professionshøjskole blev officielt en realitet pr. 1. marts 2018 som følge af en fusion mellem Professionshøjskolen Metropol og Professionshøjskolen UCC.

Vi har mere end 20.000 studerende og kursister fordelt på bl.a. 21 videregående uddannelser og mere end 40 diplomuddannelser.

Knap 2.000 ansatte driver og udvikler uddannelserne og forskningsindsatsen på 11 adresser i hovedstadsområdet, i Nordsjælland, på Bornholm og i Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum