Turbine Forlaget A/S

København spiller hovedrollen i ny serie af fotobøger

Del

”København 1950’erne – Københavnernes historie fortalt i billeder” er første bind i en storslået serie af flotte fotobøger, der fortæller Københavns historie årti for årti. Forfatter og tidligere museumsdirektør Lene Floris har redigeret det store værk, der fortæller om drømme og hverdag i de københavnske hjem og på arbejdspladserne, om byens trafik, boliger og stormagasiner og meget andet, der gør København til København.

I 1950’erne var der 770.000 københavnere. Der var kamp om pladsen på gaderne i hovedstaden, hvor sporvognene fik selskab af både biler og cykler. Nye bydele som Bellahøj skød op, og industrielle arbejdspladser prægede byen.

Byen kæmpede sig ud af krigens skygge, og de trange kår fra efterkrigsårene blev med tiden afløst af fest på byens mange restauranter og jazzklubber.

”København – 1950’erne” præsenterer i fotografier og ledsagende tekster den store forandring, byen gennemgik i løbet af årtiet. Byen med industrielt præg var ved at blive tranformeret til den moderne hovedstad, den er i dag.

Bogen inviterer indenfor hos helt almindelige københavnere. Fra børnenes hverdag med leg på gade og i institutioner til ungdomsliv og livet på alderdomshjemmene. Turen går fra Indre by til forstæderne og de gamle landsbyer i udkanten af storbyen.

Også det officielle København med politik og kongehus er med i bogen. 1950’erne er årtiet, hvor grundloven ændres, så Danmarks nuværende Dronning Margrethe 2. kunne arve tronen efter sin far. Mange af de forandringer, der begyndte i 1950’erne har trukket spor helt frem til nutiden.

Etnolog og kulturrådgiver Lene Floris har redigeret bogen og også selv bidraget med tekster. Sammen med de øvrige forfattere og fagfolk har hun gennemgået flere tusind fotografier og udvalgt de bedste. Bogen bygger på ny kulturhistorisk viden og er skrevet af kompetente skribenter, der har stor viden om Københavns udvikling og kultur.

Forlagsredaktør Ole Sohn fortæller, at det har været en glæde at samarbejde med nogle af de førende forskere og formidlere af kulturhistorie om projektet med at fortælle københavnernes historie med fotos som omdrejningspunkt.

Udgivelsen af ”København – 1950’erne” markeres med en reception hos Arnold Busck, Købmagergade, d. 1. november kl. 15.30. Her er alle velkomne til at kigge forbi.

Fakta om bogen:

Titel: København – 1950’erne
Forfatter:
Lene Floris (red.)
TURBINE // ISBN: 9788740654899 // 360 sider // Vejl. pris 349,95 kr.
Udkommer 1. november 2019

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Den danske konges magt gennem historien1.9.2020 12:00:00 CESTPressemeddelelse

I år har Dronning Margrethe II af Danmark fejret sin 80-års fødselsdag. Som den siddende monark er hun den sidste, der beskrives i bogen ”Kongen i Danmark”, hvor historikeren Rikke Agnete Olsen har beskrevet hver enkelt regent i verdens måske ældste monarki. Grafiker Jørgen Kraglund har ligeledes gengivet hver enkelt i sin velkendte streg fra tidsskriftet Skalk – tro mod sit forlæg, men samtidig helt sin egen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum