Mikonomi.dk

København får klø af østeuropa: Her den bedste EU-hovedstad at være bilejer i

Del

Høje priser på biler, forsikring, benzin og parkering betyder, at København ikke er i nærheden af toppen i ny undersøgelse om, hvilken EU-hovedstad der er bedst at være bilejer i. Den bulgarske hovedstad Sofia er undersøgelsens duks.

Ifølge en ny undersøgelse, udarbejdet af Mikonomi.dk, kan København ikke hamle op med de østeuropæiske EU-hovedstæder, når det gælder bil-, forsikrings-, benzin- og parkeringspriser. Desuden kan det konkluderes, at der er en klar sammenhæng mellem høj indkomst og høje priser. Undersøgelsen tager udgangspunkt i alle EU-hovedstæder, eksklusiv Valletta og Nicosia grundet manglende data.

Enorme forskelle på bilpriser: 92.700 kr. skiller top og bund

I undersøgelsen er prisen på den billigst tilgængelige Skoda Octavia fra 2018 blandt andet blevet sammenlignet, idet det er en af de mest populære biler i EU ifølge autocar.co.uk. Resultatet viser, at København er den dyreste hovedstad at erhverve sig bilen i med en forskel på hele 22.000 kr. til den næstdyreste, Amsterdam.

Den billigste hovedstad at købe bilen i er Ljubljana, hvor man maksimalt behøver at komme af med 104.300 kr. Det er 92.700 kr. billigere end i København, hvor bilen starter fra 197.000 kr.

“Det overrasker mig overhovedet ikke, at der er så stor forskel på bilpriserne. Danmark har jo en af de højeste registreringsafgifter på biler i verden, og mange EU-lande har slet ikke en registreringsafgift,” forklarer Torben Lund Kudsk, Afdelingschef i Økonomisk Politisk Sekretariat hos FDM. Han fortsætter, “det er en fordel for de østeuropæiske EU-lande, at flere har råd til en bil. Grundet lavere indkomster, er priserne derfor også lavere i disse lande.”

Sofia er EU’s bedste hovedstad at være bilejer i

I toppen af undersøgelsen finder man den bulgarske hovedstad Sofia, som kan prale af at have EU’s laveste benzinpriser. Desuden er priserne på bil og bilforsikring blandt de laveste i undersøgelsen. Bilen skal kun koste 112.400 kr., og den kan forsikres for kun 60 kr. om måneden.

Selvom medianindkomsten i Bulgarien er en af de laveste blandt EU-landene, klarer Sofia sig så godt i de andre kategorier, at det ikke er betydeligt for resultatet. Blandt andet sker der færre end 2,5 færdselsuheld pr. 1000. personbil i hovedstaden - en kategori hvori København vinder med kun 1,2 uheld.

Resultaterne viser endvidere, at en høj medianindkomst betyder højere priser. Luxembourg, Danmark og Sverige topper listen for højeste medianindkomst blandt EU-lande, og i de respektive hovedstæder finder man også nogle af de højeste bil- og forsikringspriser.

Læs mere om undersøgelsen her: Her er den bedste EU-hovedstad at være bilejer i.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge. Det gøres opmærksom på, at Mikonomi.dk ikke har interesse i at fremme nogle af de nævnte aktører i denne historie.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Mere end 25.000 danskere brugte det blå sygesikringskort: Husk at forny kortet inden sommerferien18.6.2019 09:27:02 CESTPressemeddelelse

I 2017 benyttede i alt 25.287 danskere sig af det blå sygesikringskort. 82,5% af disse er anmodninger fra udlandet om betaling, fordi en dansk borger er blevet behandlet i udlandet uden selv at betale regningen, også kaldet en E125 form. De resterende 17,5% består derimod af E126 anmodninger, som er ansøgninger om refusion til Styrelsen for Patientsikkerhed fra en dansk borger, der er blevet behandlet i udlandet og selv har betalt.

Pristest: Billån hos forhandler eller bank?4.6.2019 10:07:52 CESTPressemeddelelse

Det kan bedre betale sig at søge mod en bank fremfor en bilforhandler, hvis du skal optage et billån på under 200.000 kr.. Dette er konklusionen i en ny undersøgelse fra Mikonomi.dk. Først når bilen koster mere end 200.000 kr., er det billigere at optage lånet hos bilforhandleren i stedet for i banken. Du kan opnå en besparelse på 5.000 kr. ved at optage billånet i en bank fremfor hos en bilforhandler ved et lån på 100.000 kr. Derimod vil du ved et lån på 250.000 kr. kunne spare 5.500 kr. ved at optage billånet hos forhandleren i stedet for banken.

Se kortet: Så høj skal din indkomst være for at købe bolig i de danske kommune22.5.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Ønsker du at købe en villa på 110 kvm, skal du ifølge en ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, i gennemsnit have en årlig indkomst på 556.400 kr. Ikke overraskende er Frederiksberg Kommune den kommune, hvor du skal have den højeste indkomst. Her skal et par tjene næsten 2 mio. kr. om året sammen for at have råd til en bolig. Derimod skal man i Lolland Kommune kun tjene næsten 180.000 kr. om året for at få råd til samme størrelse villa.

Bøderegn: Her gives der flest fartbøder pr. fotovogn24.4.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Data fra Rigspolitiet, som Mikonomi.dk har fået aktindsigt i, viser, at der statistisk set er størst risiko for at få en fartbøde fra en af politiets fotovogne på de danske motorveje. Der blev i 2018 udskrevet 119.936 fartbøder på motorvejene, fordelt over kun 266 fotovogne. Dette betyder, at der er pr. fotovogn rundt regnet er skrevet 451 fartbøder i 2018. Til sammenligning er der i tættere bebyggede områder kun skrevet 47 fartbøder pr. fotovogn.

Ny data viser: 264% større risiko for tyveri i København2.4.2019 10:46:18 CESTPressemeddelelse

Mikonomi.dk har analyseret nyt data fra Rigspolitiets statistikker, for at finde ud af, hvilke af Danmarks 12 politikredse, der er mest plaget af tyverier. Befinder du dig i København, er der mere end 264% så stor risiko for at få stjålet dine ejendele end i den næstmest tyveri-ramte politikreds. Mod alle forventninger har København dog, med kun 16 tilfælde, landets næstlaveste antal tilfælde af tricktyveri ved beboelse pr. 1.000 indbyggere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum