Mikonomi.dk

København får klø af østeuropa: Her den bedste EU-hovedstad at være bilejer i

Del

Høje priser på biler, forsikring, benzin og parkering betyder, at København ikke er i nærheden af toppen i ny undersøgelse om, hvilken EU-hovedstad der er bedst at være bilejer i. Den bulgarske hovedstad Sofia er undersøgelsens duks.

Ifølge en ny undersøgelse, udarbejdet af Mikonomi.dk, kan København ikke hamle op med de østeuropæiske EU-hovedstæder, når det gælder bil-, forsikrings-, benzin- og parkeringspriser. Desuden kan det konkluderes, at der er en klar sammenhæng mellem høj indkomst og høje priser. Undersøgelsen tager udgangspunkt i alle EU-hovedstæder, eksklusiv Valletta og Nicosia grundet manglende data.

Enorme forskelle på bilpriser: 92.700 kr. skiller top og bund

I undersøgelsen er prisen på den billigst tilgængelige Skoda Octavia fra 2018 blandt andet blevet sammenlignet, idet det er en af de mest populære biler i EU ifølge autocar.co.uk. Resultatet viser, at København er den dyreste hovedstad at erhverve sig bilen i med en forskel på hele 22.000 kr. til den næstdyreste, Amsterdam.

Den billigste hovedstad at købe bilen i er Ljubljana, hvor man maksimalt behøver at komme af med 104.300 kr. Det er 92.700 kr. billigere end i København, hvor bilen starter fra 197.000 kr.

“Det overrasker mig overhovedet ikke, at der er så stor forskel på bilpriserne. Danmark har jo en af de højeste registreringsafgifter på biler i verden, og mange EU-lande har slet ikke en registreringsafgift,” forklarer Torben Lund Kudsk, Afdelingschef i Økonomisk Politisk Sekretariat hos FDM. Han fortsætter, “det er en fordel for de østeuropæiske EU-lande, at flere har råd til en bil. Grundet lavere indkomster, er priserne derfor også lavere i disse lande.”

Sofia er EU’s bedste hovedstad at være bilejer i

I toppen af undersøgelsen finder man den bulgarske hovedstad Sofia, som kan prale af at have EU’s laveste benzinpriser. Desuden er priserne på bil og bilforsikring blandt de laveste i undersøgelsen. Bilen skal kun koste 112.400 kr., og den kan forsikres for kun 60 kr. om måneden.

Selvom medianindkomsten i Bulgarien er en af de laveste blandt EU-landene, klarer Sofia sig så godt i de andre kategorier, at det ikke er betydeligt for resultatet. Blandt andet sker der færre end 2,5 færdselsuheld pr. 1000. personbil i hovedstaden - en kategori hvori København vinder med kun 1,2 uheld.

Resultaterne viser endvidere, at en høj medianindkomst betyder højere priser. Luxembourg, Danmark og Sverige topper listen for højeste medianindkomst blandt EU-lande, og i de respektive hovedstæder finder man også nogle af de højeste bil- og forsikringspriser.

Læs mere om undersøgelsen her: Her er den bedste EU-hovedstad at være bilejer i.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mikonomi.dk

Mikonomi.dk
Mikonomi.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

38 41 03 02https://www.mikonomi.dk/

Mikonomi.dk sammenligner priser på finansielle ydelser som lån, forsikringer og a-kasser. Mikonomi.dks formål er at give forbrugeren overblik over de billigste alternativer, så brugeren dermed sparer flest muligt penge. Det gøres opmærksom på, at Mikonomi.dk ikke har interesse i at fremme nogle af de nævnte aktører i denne historie.

Følg pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mikonomi.dk

Ny lov om ansvarsforsikring: Spar 1.600 kr. og undgå et dagsgebyr på 250 kr.22.12.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Har du et køretøj, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring? Så gør du klogt i at skynde dig at tegne en forsikring inden nytår eller afmelde den hos Motorregistret. Efter nytår vil DFIM nemlig opkræve et gebyr på 250 kr. om dagen, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring - uanset om du kører i dit køretøj eller ej. I den forbindelse har Mikonomi.dk undersøgt forsikringspriser og fundet frem til, at du kan spare 1.600 kr. om året ved at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber.

Undgå at blive snydt: Sådan finder du den billigste afbetaling på Black Friday21.11.2018 10:09:27Pressemeddelelse

Black Friday, som i år afholdes d. 23. november, er en amerikansk tradition, som danskerne i høj grad har taget til sig, når betalingskortet skal svinges og julegaverne indkøbes. Men danskerne bør være på vagt: Foruden selve prisen på varerne kan priserne på finansieringen i butikkerne også variere en del. Tal fra Mikonomi.dk viser, at du eksempelvis kan spare 779 kr. på finansiering ved køb af et TV til samme pris ved at tage i Power fremfor Elgiganten.

Tag testen: Sparer du nok op til din tid som pensionist?25.10.2018 09:00:00Pressemeddelelse

Du skal i gennemsnit have skrabet mere end 6 mio. kr. sammen inden din tid som pensionist starter, hvis du vil opretholde den samme levestandard de første 15 år af din pension. I Hørsholm Kommune skal du i gennemsnit spare mere end 8,5 mio. kr. op, hvorimod du i Morsø Kommune kun skal spare 5,2 mio. kr. sammen. Dette viser en undersøgelse, som Mikonomi.dk har foretaget i forbindelse med Pensionsdagen 2018.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum