Dansk Byggeri

Kloakbranchens anmeldelse af uautoriseret arbejde betaler sig

Del

De sidste fem år har flere virksomheder anmeldt uautoriserede kloakvirksomheder til Sikkerhedsstyrelsen, og det har givet positive resultater. Nye tal viser nemlig, at antallet af overtrædelser falder

Op til 100 anmeldelser om året de sidste fem år har ryddet op i kloakbranchen. Der er blevet længere mellem virksomheder, som arbejder uden at være godkendt af Sikkerhedsstyrelsen og dermed ikke er autoriserede.

I 2013 modtog Sikkerhedsstyrelsen 94 anmeldelser af kloakvirksomheder uden autorisation, som udførte kloakopgaver, som kræver autorisation. I 2017 var der kun 58 anmeldelser, og langt de fleste sager førte til en politianmeldelse.

- Anmeldelserne gælder både virksomheder, som uden autorisation udfører arbejde, der kræver autorisation, og virksomheder som reklamerer med at være godkendte uden at være det. Derfor er det positivt, at vagtsomme øjne i branchen har gjort en indsats for at melde de virksomheder, der overtræder loven. Virksomhederne eller forbrugerne kontakter typisk Byggeriets Kvalitetskontrol eller brancheorganisationerne, som videregiver oplysningerne til Sikkerhedsstyrelsen, siger formand for Kloaksektionen i Dansk Byggeri, Benny Gutfeld.

Der er god grund til at fortsætte med at anmelde uautoriserede virksomheder, der løser opgaver, der kræver en godkendelse, mener Dansk Byggeri.

- Den slags virksomheder skader vores branche og ødelægger forbrugernes tillid til os. I sidste ende er det jo de private husejere, der står med et problem, fordi et ulovligt udført arbejde normalt ikke er dækket af forsikringen, når der skal rettes op på ulovlighederne. Derfor kan jeg kun anbefale alle at blive ved med at anmelde både ulovligt arbejde og ulovlig annoncering, siger Benny Gutfeld.

Inden for el-, vvs- og kloakområdet tilsammen var der i 2013 210 sager, mens tallet i 2017 er faldet til 196 sager.

Kontakter

Formand for Kloaksektionen i Dansk Byggeri, Benny Gutfeld, telefon 20 26 33 20
Chefkonsulent for Kloaksektionen i Dansk Byggeri, Mikael Mortensen, telefon 30 16 37 99
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Billeder

Benny Gutfeld
Benny Gutfeld
Download

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Lejere i 4.400 nordsjællandske almene boliger får besøg af håndværkeren2.6.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er godt nyt til lejerne i almene lejligheder og rækkehuse i de nordsjællandske kommuner. Mere end 4.400 almene boliger i Nordsjælland vil blive renoveret inden for de næste par år, viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Landsbyggefonden. Rudersdal, Furesø og Frederikssund er topscorere. Her kan lejere i hhv. 959, 684 og 602 almene boliger se frem til, at deres hjem bliver forbedret.

Investeringer i veje kan redde arbejdspladser og forbedre infrastrukturen29.5.2020 07:11:41 CESTPressemeddelelse

Statens og kommunernes investeringer i veje og broer er på fem år faldet med 29 procent, viser en ny analyse. Derfor er det ifølge Dansk Infrastruktur positivt, at kommunerne nu har mulighed for at fremrykke anlægsinvesteringer for 2,5 mia. kr. Det kan redde arbejdspladser under coronakrisen og samtidig forbedre infrastrukturen. Men der er brug for flere investeringer i årene fremover, lyder vurderingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum