Syddansk Universitet

Klinisk professor i neurologi

Del

Overlæge, dr. med. Thor Petersen, Risskov, er pr. 1. februar 2020 udnævnt til klinisk professor i neurologi ved Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet og Sygehus Sønderjylland.

Thor Petersen er født i den 2. februar 1951, student fra Aarhus Katedralskole og uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1979. Han kommer fra en stilling som overlæge ved Neurologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, hvor han har været ansat siden 1982 og en årrække været leder af hospitalets skleroseklinik. Siden 1989 har han endvidere været knyttet til Sklerosecentret i Ry som lægefaglig konsulent.

Samtidig har Thor Petersen i mange år været aktivt engageret i nationale og internationale team af specialister, der afprøver og udvikler behandlinger, som kan mindske udviklingen af symptomerne ved dissemineret sklerose. Sygdommen er næst efter traumer den hyppigste årsag til tab af færdigheder hos den yngre del af befolkningen.

Han indledte sin forskning som klinisk assistent i Aarhus i begyndelsen af 80’erne. Forskningen blev videreført under et ophold på National Hospital for Neurology and Neurosurgery i London fra sommeren 1993 til sommeren 1994. Arbejdet blev i 2000 afsluttet med en doktorgrad på en afhandling, som resulterede i nye undersøgelsesmetoder og behandlinger indenfor det neuro-urologiske område.

Sammenhæng mellem sklerose og virus

Sammen med kolleger på Aarhus Universitet har Thor Petersen siden blandt andet forsket i sammenhængen mellem sklerose og det virus, der giver ”kyssesyge”, ud fra den antagelse, at virussen kan være en af miljøfaktorerne, der har betydning for, om en person udvikler sklerose. En sammenhæng der nu er bekræftet af flere udenlandske centre.

Han har desuden sammen med bl.a. Øjenafdelingen på Aarhus Universitetshospital forsket i synsnervebetændelse – en alvorlig følgesygdom for mange sklerosepatienter. Et tredje forskningsfelt er rettet mod bedring af livskvalitet og helbredstilstand. Et projekt, der blev til i samarbejde med Institut for Idræt på Aarhus Universitet.

Endvidere har Thor Petersen sammen med Klinisk Biokemisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital iværksat et forskningsprojekt om biomarkørers betydning for diagnostikken og prognosen for sklerosepatienter.

Thor Petersen er forfatter og medforfatter til mere end 70 videnskabelige artikler. Han har været medlem af Skleroseforeningens forskningsudvalg, informationsudvalget og deltaget i foreningens lægerådgivning.

I 2014 modtog Thor Petersen RoseLiv Prisen på 100.000 kr. Prisen tildeles forskere, som har gennemført anerkendt og betydningsfuld forskning i sklerose.

Det er derfor både en erfaren kliniker og forsker, der nu skal være med til at styrke den kliniske neurologiske forskning på Sygehus Sønderjylland.

Thor Petersen er gift med Eva Bundegaard. De har to voksne børn og to børnebørn, der får en stor og varm del af morfars fritid.

Kontakter

Overlæge, dr. med Thor Petersen
Ryvangs Alle 30, 8240 Risskov
Mobil 2465 7342

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

SDU-ekspertliste: Det dansk-tyske forhold og Genforeningen10.2.2020 16:48:50 CETPressemeddelelse

Baggrunden for genforeningen, særligt begivenhederne i 1864 og nationalisme Lektor Rasmus Glenthøj, Institut for Historie Kontakt: rasmusg@sdu.dk, telefon 65 50 33 54 – mobil 22 14 74 91. Danmark som imperium, Slesvig/Sønderjylland – et omstridt sted gennem historien, de dansk-tyske modsætninger i løbet af 1800-tallet Lektor Michael Bregnsbo, Institut for Historie Kontakt: bregnsbo@sdu.dk, telefon 65 50 21 42. Dansk-tyske forhold, sikkerhed, det danske mindretal i Slesvig-Holsten, tysk politik og tysk udenrigspolitik Lektor Thomas Wegener Friis, Institut for Historie Kontakt: twfriis@sdu.dk, telefon 65 50 22 68 – mobil 25 67 63 80. 1. verdenskrig og fredsforhandlingerne, det europæiske perspektiv og paralleller i andre lande, Genforeningens betydning i dansk politik og historiefortælling Professor Nils Arne Sørensen, Institut for Historie Kontakt: nils@sdu.dk telefon 65 50 31 08 – mobil 30 28 19 35. Dansk politik i Sydslesvig/Slesvig-Holsten, det danske mindretal i Sydslesvig og danske

Pris for det højeste snit ved den lægevidenskabelige embedseksamen på SDU3.2.2020 12:13:14 CETPressemeddelelse

Direktør, læge Niels Riewerts Eriksen overrakte i fredags kandidateksamensprisen på 20.000 kr. fra Nordic Medicare til kandidaten med det højeste karaktergennemsnit ved embedseksamen på Syddansk Universitet. ”Vi vil gerne stimulere den proces, der sikrer, at Danmark også i fremtiden har læger af den allerbedste slags. Det må man i allerhøjeste grad sige, at vi gør i dag” For første gang siden prisen blev uddelt første gang, var der to, der havde præcis det samme høje snit, Lise Sonsby og Mona El-Faramawi fik begge et gennemsnit på 10,4, og modtog hver 20.000 kr. fra Nordic Medicare.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum