Dansk Retursystem

Klimakonkurrence for børn sætter fokus på genanvendelse

Del

Så er startskuddet gået til klimakonkurrencen ”Årets Panthelte” for 0.-4.-klasser landet over. I løbet af den kommende uge skal børnene lære om klima og genanvendelse og konkurrere om at samle flest tomme dåser og flasker. Dansk Retursystem, som står bag konkurrencen, oplever, at børn og unge er optagede af, hvad de selv kan gøre for klimaet.

Naturformidler og tv-vært Sebastian Klein besøger vinderklassen. (foto: Ludvig Gustav)
Naturformidler og tv-vært Sebastian Klein besøger vinderklassen. (foto: Ludvig Gustav)

I denne uge bliver der talt om klima og genanvendelse i en lang række af landets 0.-4.-klasser. Klasserne konkurrerer samtidig om at samle flest tomme flasker og dåser i håb om at vinde titlen som ”Årets Panthelte”. Udover æren består førstepræmien af 2000 kroner til klassekassen og et besøg af naturformidler og tv-vært Sebastian Klein, som kommer forbi til en snak om miljø – og en omgang leg og sjov.  

Børn vil gøre en forskel
Konkurrencen er en af de mange aktiviteter målrettet børn og unge, Dansk Retursystem har udviklet de seneste år. Virksomheden har også udviklet et mobilt og interaktivt learning lab om pantsystemet og stiller desuden undervisningsmateriale om klima og genanvendelse gratis til rådighed for indskoling og mellemtrin. Baggrunden er, at man hos Dansk Retursystem gennem en årrække har oplevet en stigende interesse for klima og genanvendelse blandt børn og unge. 

”Vi oplever helt konkret, at børn og unge kontakter os for at få viden om CO2, råstoffer og genanvendelse. Og så oplever vi, at de er meget opsat på at gøre en forskel. Med konkurrencen Årets Panthelte kan vi, udover at tilbyde viden, også fortælle dem, at de gør en konkret forskel, når de afleverer deres tomme flasker og dåser i flaskeautomaten. For i Danmark har vi med pantsystemet et system, som sikrer den bedst mulige genanvendelse af råstoffer, og som desuden sparer klimaet for CO2,” fortæller Anne-Mette Bundgaard Sørensen, kommunikation- og marketingschef i Dansk Retursystem.

Gode vaner breder sig
Sidste år var det 4. a fra Amagerskolen i Skjern, der samlede flest tomme flasker og dåser og dermed løb med titlen og de 2000 kroner til klassekassen. Klassen arbejdede med emnet i Natur/teknik, hvor de blandt andet lærte om råstofudvinding og om, hvad det betyder for miljøet, når man smider ud i stedet for at genanvende. Og så fik de aktiveret både forældre og naboer, som hjalp med at samle tomme flasker og dåser ind.

”De blev hurtigt rigtig gode til at samle tomme dåser og flasker op, når de fik øje på dem i naturen. Det er en vane, jeg håber, de holder fast i, og som de måske også giver videre til deres familie og venner,” sagde Dorte Knudsen, som har klassen i Natur/teknik.

Vinderen findes tirsdag
Konkurrencen kører til midnat mandag den 4. november, så tirsdag morgen den 5. november kender vi navnet på vinderklassen. 

Læs mere om konkurrencen på Dansk Retursystems hjemmeside. Her kan du også se en video med sidste tidligere vindere og høre to elever fortælle om klima og drivhuseffekt.

 

Fakta: Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden, der er non-profit, har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Nøgleord

Kontakter

Flere informationer og aftaler om interview fås hos kommunikation- og marketingsdirektør Anne-Mette Bundgaard Sørensen på tlf. 4332 3410 eller amb@dansk-retursystem.dk

Billeder

Naturformidler og tv-vært Sebastian Klein besøger vinderklassen. (foto: Ludvig Gustav)
Naturformidler og tv-vært Sebastian Klein besøger vinderklassen. (foto: Ludvig Gustav)
Download

Links

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Dansk Retursystem
Baldersbuen 1
2640 Hedehusene

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Verdensmestrene i pant skal huske juice, saft og smoothies-flasker23.6.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Pant på juice- og saftprodukter har nu været en del af pantsystemet i et år, og danskerne har sendt masser af de nye pantflasker og dåser til genanvendelse. Men selvom vi allerede kan kalde os verdensmestre i at pante, skal vi blive bedre. Især til at huske også at returnere flasker og dåser med juice, smoothies og saft. Derfor dyster otte danske sportsstjerner nu i en ny kampagne om titlen som vinder af Pant Cup 2020. Kampagnen skal hjælpe med at få 125 millioner flasker og dåser mere ind i pantsystemet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum