Kirkens Korshær

Kirkens Korshær lukker butikkerne – socialt arbejde åbent

Del

Alle Kirkens Korshærs godt 240 genbrugsbutikker vil – som følge af myndighedernes anvisninger – være lukkede foreløbigt frem til 30. marts. Kritiske funktioner og socialt arbejde vil så vidt muligt holde åbent.

Når det gælder genbrug, er Kirkens Korshær en af landets helt store butikskæder. Med godt 240 butikker i hele landet får beslutningen om at lukke store økonomiske konsekvenser for det sociale hjælpearbejde.

- Mange af vores frivillige er ældre, der er særligt smitteudsatte. Dem vil vi selvfølgelig passe ekstra godt på. Derfor er vores butikker lukkede de næste 14 dage, siger chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

Håber på hjælpepakke

Butikkerne er en af de væsentligste kilder til at finansiere organisationens sociale arbejde i 29 byer i Danmark. I sine varmestuer, herberger, natcaféer, børne- og familiestøttende arbejde, stofindtagelses- og sundhedsrum og skæve boliger hjælper Kirkens Korshær socialt udsatte mennesker.

- Butikkerne står for cirka halvdelen af vores indtægter. Midler, der går til vores sociale arbejde. Derfor kommer lukningen til at påvirke dem i vores samfund, der har allermindst. Mennesker, der kæmper allermest i forvejen. Det kan være med fattigdom, ensomhed, misbrug, hjemløshed, sygdom. Jeg håber derfor, at regeringen også tænker på civilsamfundet og genbrugsbutikkerne og rækker os en hjælpende hånd.

’Kritiske funktioner’ holdes åbne

Ingen mennesker skal sove på gaden – og slet ikke nu, mener Kirkens Korshær. Derfor holder Kirkens Korshærs herberger, natcaféer (inkl. Kompasset), nødovernatninger, døgnvarmestuer, hyttebyer, skæve boliger samt sundheds- og stofindtagelsesrum så vidt muligt åbent. Dette afklares i den kommende tid nærmere i samarbejde med Social- og Indenrigsministeriet samt lokale beredskabs- og sundhedsmyndigheder.

Telefonrådgivningen Sct. Nicolai Tjenesten holder også fortsat åbent. Især i situationer som denne har folk brug for at kunne tale med et andet menneske.

- Denne situation kan betyde, at endnu flere bliver ramt af ensomhed. Det er noget af det, Sct. Nicolai Tjenesten dagligt forsøger at bekæmpe. Derfor vil danskerne fortsat kunne få et interesseret menneske i røret, når de ringer 33 12 14 00, fortæller Helle Christiansen.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Jeanette Ellen Bauer, tlf. 52 88 18 00, j.bauer@kirkenskorshaer.dk

Information om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær
Kirkens Korshær
Nikolaj Plads 15
1067 København K

33121600http://www.kirkenskorshaer.dk

Kirkens Korshær har 450 ansatte og 9000 frivillige, som blandt andet driver varmestuer, herberger og genbrugsbutikker med glæde. Vores arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og støttes af stat og kommuner, men finansieres grundlæggende af private midler, doneret af mennesker, som tror på den store værdi af de små, gode øjeblikke.

Følg pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum