Bog & idé

Katrine Engberg vinder MARTHA-prisen 2021

Del

For første gang kan krimiforfatter Katrine Engberg lade sig kåre som vinder af MARTHA-prisen for sin seneste krimi ’Isola’. Bestsellerforfatteren har været nomineret til prisen to gange tidligere.

MARTHA-prisen er Bog & idés forfatterpris, der i år uddeles for 33. gang. Prisen udmærker sig ved at være den eneste danske litteraturpris, hvor det er de danske læsere, der alene bestemmer, hvem der skal vinde. ”Katrine Engberg er en meget værdig modtager af prisen”, udtaler adm. direktør for Bog & idé, Marianne Lyngby Pedersen. ”Med over 300.000 solgte bøger på knap tre år, har hun i den grad positioneret sig som en af landets helt store krimiforfattere.”

Katrine Engberg var i år nomineret i et stærkt felt, som også talte Ida Jessen, Mich Vraa, Annette Bjergfeldt, Sissel-Jo Gazan, Jesper Wung-Sung, Anne Lise Marstrand-Jørgensen og, ikke mindst, Stine Pilgaard, som modtog De Gyldne Laurbær tidligere på året.

’Isola’ er det femte selvstændige bind i serien om efterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner, og bogen markerer ifølge Katrine Engberg selv afslutningen på serien, der også omfatter ’Krokodillevogteren’, ’Blodmåne’, ’Glasvinge’ og ’Vådeskud’. Serien er solgt til udgivelse i 28 lande.

Der er tradition for, at den vindende forfatter ikke bliver varskoet på forhånd, men får overrakt prisen som en overraskelse. Katrine Engberg er således blevet overrasket med prisen på Krimimessen i Horsens i dag kl. 12:30 af adm. direktør for Bog & idé, Marianne Lyngby Pedersen.

Med æren som årets modtager af MARTHA-prisen følger af en statuette udført af billedkunstner Kaj Rugholm samt et håndtegnet forfatterportræt af tegner Morten Ingemann, som især er kendt for striben 'Og det var Danmark...' i Ekstra Bladet.


Vedhæftede forfatterprotrætter samt billede af statuetten må anvendes i forbindelsen med denne pressemeddelelse.

Nøgleord

Kontakter

Marianne Lyngby PedersenAdm. direktørIndeks Retail A/S

Står til rådighed for udtalelser til indslag, interviews, artikler o.l., som har relevans for branchen, vores butikker og vores brand.

Tlf:20235936

Julie Brinck-SøjbergKommunikationsansvarligIndeks Retail A/S

Koordinerer pressehenvendelser og faciliterer interviews etc.

Tlf:76752001Tlf:21897345jbs@i-r.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Bog & idé

Bog & idé
Bog & idé
Mossvej 2
8700 Horsens

76752000https://www.bog-ide.dk/

Bog & idé er Danmarks største boghandlerkæde. Kompetent vejledning og kundeservice er omdrejningspunktet for vores forretning. Vi stræber efter at tilbyde et inspirerende sortiment af høj kvalitet til alle vores kunder, præsenteret gennem et stærkt koncept og med et løfte om ’mere inden i’. Du finder os over hele landet.

Bog & idé er tilknyttet kædekontoret, Indeks Retail A/S, som også er kædekontor for hhv. BOGhandleren og Legekæden.