Furesø Kommune

Kan fokus på sundhed løfte beskæftigelsesindsatsen?

Del

Jobcenter Furesø har afprøvet et nyt samarbejde om sundhed, som skal bringe kvinder med ikke-vestlig baggrund tættere på arbejdsmarkedet

”Jeg går nu ture i naturen. Jeg sover bedre. Min kost er sundere, og jeg tør nu cykle igen. Jeg kommer ud af min lejlighed”.

Det fortæller Kani, der som én af 11 kvinder med ikke-vestlig baggrund har været gennem Jobcenter Furesøs nye indsats med fokus på sundhed som en del af vejen til at komme i arbejde.

Projektet er en del af kommunens nye beskæftigelsesindsats til kvinder med ikke-vestlig baggrund. Siden indsatsen startede op i januar 2019 er 51 kvinder kommet i enten ordinært arbejde eller uddannelse.
Med ”Sund i livet” rettes fokus på en lille del af målgruppen, der ud over ledighed også har flere større helbredsudfordringer. Seks af de 11 borgere har gennemført forløbet, og selv om det er en lille gruppe, er der tale om kvinder med meget komplekse problemer, som nu har fået mærkbart mere mod på tilværelsen, fortæller Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv.

"Det er vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe denne målgruppe til bedre livskvalitet og nærmere beskæftigelse. Det er selvfølgelig en lille gruppe af kvinder der har været gennem forløbet, men der har været gode resultater for dem. Indsatsen viser, hvor afgørende folks fysiske og mentale sundhed er for deres muligheder for at være en del af fællesskabet på en arbejdsplads eller i samfundet i øvrigt. Nu skal vi til at se på de langsigtede virkninger, og hvordan vi kan udvikle vores indsatser”, fortæller Hasan Yilmaz.

Jobcentret har samarbejdet med firmaet Fair Health Care, der gennem syv sundhedssamtaler har afdækket kvindernes sundhed og velvære. Samtalerne viste, at kvinderne tumlede med en lang række personlige problemstillinger, dårligt helbred og lavt selvværd, men også bivirkninger fra et stort medicinforbrug. En farmaceut har derfor gennemgået nogle af kvindernes medicinforbrug og -sammensætning. Den medicinske gennemgang har haft betydning for tre af kvinderne, som havde svære bivirkninger af deres medicin. Alle tre kvinder fik anbefalinger om ændring i deres medicin med til deres praktiserende læge.

De deltagende kvinder er blevet spurgt til deres oplevelser med ’Sund for livet’- indsatsen. De fortæller blandt andet om mere motivation til beskæftigelse, øget motivation til at tage vare på egen sundhed, mere energi og færre symptomer.

Vil du vide mere, kan du se en film med deltagere i indsatsen på: https://www.youtube.com/watch?v=mR77jqbSEUk

og se en film med Furesøs jobcenterchef og en virksomhedskonsulent i Jobcenter Furesø på https://www.youtube.com/watch?v=tmAkLoPr-6w

Nøgleord

Kontakter

Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv
Kani, deltager i ’Sund i livet’: kontakt Flemming Sommer, centerchef i Jobcenter Furesø, tlf. 72164738
Rikke Ager, Fair Health Care, 26253921

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Faktaboks

Fair Healt Care’s "Sund i livet" er en specialiseret sundhedsfremmende indsats. Målet er at forebygge multisygdom og langtidsfravær, så flere borgere bliver raske og vender tilbage til arbejdsmarkedet.

Borgerne modtager sundhedssamtaler, som handler om kost, rygning, alkohol, motion og søvn og disse faktorers betydning for det fysiske helbred, den psykiske tilstand og sundhed samt det sociale liv. Sammen med en farmaceut bliver borgernes medicin gennemgået for undgå utilsigtede bivirkninger ved medicinen.

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum