Kan du gætte hvilken burgerkæde, der runder 50 år?
Kæden der åbnede d 14. juni 1968 i Gällivare er nemlig svensk - og hedder Max Burger, opkaldt efter grundlæggeren Curt Bergfors, som havde Max som sit kaldenavn. Sammen med sin samlever Britta Andersson fik Max Burger de næste år stadig større succes og ekspanderede til flere byer i Sverige. Efter 2002 tog ekspansionen fart da man besluttede udelukkende at fokusere på burgerforretningen - og sælge andre aktiviteter fra. Sønnerne Christoffer og Richard Bergfors overtog det daglige ledelsesansvar, mens Curt Bergfors blev arbejdende bestyrelsesformand. Det er velkendt, at den primære årsag til den store udbredelse er en bedre kvalitet og smag, hvilket bekræftes i, at man løbende vinder smagstests på alle markeder - også det danske. I 2010 åbnedes den første restaurant uden for Sverige - i Oslo - og i 2013 kom turen til København, hvor der nu er 3 restauranter. Max har i de seneste år særligt fokuseret på at skabe flere grønne valg på menuen med bl.a. et stort udvalg af lakto-ovo vegetariske og veganske burgere. Som den første burgerkæde i verden er Max Burger netop blevet klimapositiv, idet der kompenseres mere end det CO2 aftryk, der afgives.
Nøgleord
Kontakter
Michael Raffnsøe, partner og presseansvarlig
M. 40 38 05 04. E. michael.raffnsoe@max.dk
Billeder
Links
Information om Max Burgers
MAX blev grundlagt i 1968 i det nordlige Sverige, og er den ældste burgerkæde i Skandinavien. Den familiedrevede virksomhed blev af Fast Company i 2011 udnævnt til at være blandt verdens mest innovative fødevarevirksomheder. Det gav en masse international opmærksomhed, da de som de første i verden i 2008 angav CO2 udledningen på deres menu udfor hver burger. Det er således en lang og vedholdende indsats for bæredygtighed, der er tale om. Med lanceringen af de klimapositive burgere, tages der endnu et stort skridt fremad. Max Burgers omsatte for ca 3,2 mia SEK i 2017 og har 130 restauranter i Sverige, Norge, Danmark, Polen og mellemøsten. I Danmark er We Love Burgers A/S masterfranchisetager for Max Burgers AB.
Følg pressemeddelelser fra Max Burgers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Max Burgers
FN belønner MAX Burgers klimapositive indsats27.9.2019 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
FN offentliggjorde den 26. september at den svenske familieejede burgerkæde MAX Burgers er en af prismodtagerne i årets Global Climate Action Award og den eneste europæiske virksomhed i kategorien ”Go Climate Neutral Now”. MAX belønnes for sit arbejde med at gøre virksomheden klimapositiv, som er et godt eksempel på en løsning for klimaet der også vil kunne fungere for andre virksomheder.
Generalsekretær for UNICEF fortsætter sit bæredygtige arbejde i konsulenthus.19.7.2019 00:37:32 CEST | Pressemeddelelse
Steen M. Andersen, der er afgående Generalsekretær i UNICEF Danmark fortsætter det bæredygtige arbejde som aktiv i Advisory Boardet hos konsulenthuset Märk Cph, der hjælper danske virksomheder med at etablere deres konkrete handlingsplaner med udgangspunkt i bæredygtighed, samfundsansvar og kommerciel forretningsstrategi.
Klimapositiv burgerkæde etablerer sig på Hovedbanegården.3.7.2019 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Svenske Max Burger åbner ny restaurant på Københavns Hovedbanegård og det er den 4. restaurant i Danmark.
MAX Burger lancerer som nogle af de første vegansk “milkshake” i Danmark.27.6.2019 00:00:16 CEST | Pressemeddelelse
Som den første burgerkæde i Danmark lancerer MAX Burger den 27 juni veganske “milkshakes” på alle sine restauranter i Danmark, Norge og Sverige. Det betyder, at udvalgte varianter af de populære Luxusshakes nu også kan fås i veganske versioner.
Svenske Max Burgers lancerer ny klimavenlig plantebøf til danskerne23.5.2019 09:03:22 CEST | Pressemeddelelse
Den 23. maj lancerer Max Burgers en egenudviklet burger som ser ud og smager som kød, men som er lavet plantebaseret protein: Delifresh Plant Beef. Nyheden er en unik innovation som er udviklet i Max’ eget Food lab i Stockholm under ledelse af chefkok Jonas Mårtensson. Initiativet er et stort skridt fremad i Max’ arbejde med at reducere sin klimapåvirkning ved at inspirere flere til at spise burgere, der smager godt - uden de behøver at være med rødt kød.