Furesø Kommune

Kan dit hjem være alene juleaften?

Del

Opfyld et juleønske med det samme: Fortæl dine naboer, hvor du holder jul og tænk over, hvordan du selv sikrer dit hjem, inden du går hjemmefra. Så kan du bekymre dig mindre om ubudne gæster i julen

Brug tænd-sluk-ure, bed naboens julegæster parkere i din indkørsel og lad ikke julegaverne ligge frit fremme. Selv i en travl juletid er mange af de klassiske råd lige til at gå til, når det handler om at sikre dit hjem, inden du forlader det i juletiden.

”Furesø er de sidste par år rykket ud af den kedelige top ti over landets mest indbrudsplagede kommuner. Vi har 100 færre indbrud i år i forhold til samme tid sidste år. Og vi har næst flest nabohjælpere i landet, kun overgået af Allerød. Det er rigtig godt, for hvert eneste indbrud er et indbrud for meget. Men 8 af ti på topti-listen er stadig københavnske omegnskommuner, og derfor kan vi ikke hvile på laurbærrene. Der er stadig brug for, at vi ser på vores bolig med tyvens øjne. Hvor kan han komme ind? Hvad kan forsinke ham? Den opgave tager vi meget alvorligt her i Furesø,” siger Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A).

Lars Carstensen (C), viceborgmester i Furesø bakker op om det faste fokus på indbrudsforebyggelse.

”I Furesø forebygger vi indbrud ved at samarbejde med grundejer- og boligforeningerne, politiet og Nabohjælp. Blandt andet holder vi et stort møde for grundejerforeninger og boligforeninger den 21. januar, for vi ved, den fælles indsats er en del af løsningen. Men der er meget, vi selv kan gøre for at holde tyven fra døren. Derfor er den bedste julegave, man kan give sig selv, øget tryghed i hjemmet. Den kan man få ved at sikre sin bolig med nye låse og gode vinduer og ved at lave aftaler med naboerne,” siger Lars Carstensen (C).

Generelt er vi i Furesø ret gode til at gøre det svært for indbrudstyvene. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som 1.057 boligejere i Furesø i efteråret besvarede. Ifølge undersøgelsen mener over halvdelen, at deres hus er tilstrækkelig sikret mod indbrud. Det er mere end det nationale gennemsnit. Men 19 procent svarer, at de ikke har fået gjort noget ved det, og andre 10 procent ved ikke, hvor de skal starte og hvad, der er vigtigst.

Den gode nyhed er, at værktøjet til at forebygge indbrud kan være i din lomme. For med den nye app fra Nabohjælp kan naboer hjælpes ad med at holde tyven væk.

”Selv om politiet gør alt, hvad de kan for at være på gaderne i julen, er der god grund til at være ekstra opmærksom i sit lokalområde i dagene mellem jul og nytår. Du skal få det til at se ud som om, der er nogen hjemme. Aktive naboer er øverst på tyvenes hadeliste. Så bank på hos naboen, ønsk god jul og aftal, hvordan I sammen passer på jeres område. Samtidig kan I så aktivere det lokale nabohjælpernetværk via app’en,” opfordrer Brian Crayton, vicepolitiinspektør og chef for forebyggelse og nærhedscenteret i Nordsjælland.

------------

Juletips!

Det kriminalpræventive råd har følgende gode råd til, hvordan du gør livet sværere for indbrudstyvene henover julen og nytåret.

 • Download og skift til den nye Nabohjælp-app
 • Lad julegaverne ligge i bilens bagagerum og adskil gaverne og kvitteringerne
 • Lad naboens julegæster parkere i din carport eller foran dit hus.
 • Lad lyset og radioen tænde og slukke ved hjælp af et tænd-og-sluk-ur. Du skal ikke lade lyset være tændt konstant - det afslører, at du ikke er hjemme
 • Gør brug af LED-”stearinlys” i vindueskarme
 • Få naboen til at tømme postkassen og fylde affald i din affaldsspand
 • Hvis du bor i etageejendom, så få naboen til at lægge gulvmåtten ned, hvis der er blevet vasket trapper.

Nøgleord

Kontakter

Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø, tlf. 7216 5200
Lars Carstensen, viceborgmester i Furesø, tlf. 2498 2040
Brian Crayton, vicepolitiinspektør og chef for forebyggelse og nærhedscenteret i Nordsjælland, mail: BST009@politi.dk

Links

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Gode råd til, hvordan du kan forebygge indbrud

 • Tal med dine naboer om, hvordan I kan hjælpe hinanden. Vær nysgerrige og hils på alle, der færdes i jeres kvarter
 • Sørg for god udendørs belysning – fx lyssensor
 • Undgå høje hække og hegn, der gør det nemt at skjule sig og giver tyven arbejdsro
 • Deltag i en tryghedsvandring, som Furesø kommune tilbyder til grundejerforeninger og beboerforeninger. Her kan I som beboere dels få tips til at sikre jeres boliger og dels få lejlighed til at samles og igangsætte fælles initiativer som fx tilmelding til Nabohjælp

Bestil en tryghedsvandring til jeres bolig- eller grundejerforening på indbrud@furesoe.dk

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum