DI Silkeborg Viborg

Kamp for at undgå fejl fører til initiativpris

Del

TKT Electronics får Dansk Industris Initiativpris 2018. Årsagen er hovedsagelig kraftig vækst med fokus på ikke at begå fejl.

Det er svært at gardere sig helt mod fejl i produktionen, men hos TKT Electronics er man tættere på end de fleste. En reklamation fra en kunde fik virksomheden til digitalt at kvalitetssikre produktionen fra start til slut, og siden er fejlene så godt som udryddet. I dag er virksomheden i stand til at hjælpe andre virksomheder med at minimere antallet af fejl.

TKT Electronics i Skive producerer komponenter til at lang række brancher inden for elektronikindustrien eksempelvis offshore, Hi-Fi-udstyr, medicinsk udstyr og til landbruget.

Hvis man vil være en underleverandør, som kunderne har tillid til, er det afgørende, at produkterne har en høj kvalitet. Derfor var det en særdeles flov direktør for TKT Electronics, som modtog et opkald fra en af de trofaste kunder. Virksomheden havde leveret et print, med en forkert type komponent.

- Det nager mig hver gang, vi laver fejl. Derfor besluttede jeg, i samarbejde med vores trofaste kunde, at vi skulle have et system til at sørge for, at det ikke sker igen og vi altid kunne finde tilbage i processerne. For at kunne dokumentere, hvilken parameter den enkelte ordre, har gennemgået. Det viste sig hurtigt, at de færdige løsninger ikke passede til vores behov. Derfor var vi nødt til at lave vores eget system, siger direktør Tommy Korsholt.

Som sagt så gjort. Virksomheden har i samarbejde med WB Electronics, udviklet sit eget digitale system, der understøtter produktionen og sikrer at, produkterne gennemgår de rigtige processer og dokumenterer og sikrer, at der kun bruges godkendte materialer og dermed minimerer risikoen for fejlmontage.

Bestyrelsen i DI Skive/Viborg har valgt TKT Electronics som årets initiativprismodtager, fordi virksomheden har udviklet et system til dokumentation og kvalitetssikring, der er så velfungerende, at det bliver et helt nyt forretningsområde.

- Det er imponerende at se, at det er lykkedes at digitalisere processerne i det omfang. De fleste virksomheder kan kun drømme om at have den slags kvalitetssikring, som man finder hos TKT Electronics. Tilgangen gennemsyrer hele virksomheden, siger formand Morten Primdal, DI Skive/Viborg.

Det kan man kalde skalerbarhed!

Årets pris har fokus på skalerbarhed. TKT Electronics har med kvalitetssikringen gjort det muligt at tilpasse sig udviklingen.

- Kvaliteten i virksomhedens produkter og den meget lave fejlmargin gør virksomheden skalerbar i traditionel forstand. Der er ikke mange virksomheder i området, der er vokset ligeså meget som TKT Electronics i de seneste år. Men virksomheden er blevet så god til at optimere sig, at det er ved at blive et helt nyt forretningsområde langt væk fra kerneforretningen. Det kan man kalde skalerbarhed, siger Morten Primdal.

TKT Electronics har været inde i en rivende udvikling i de seneste år. Da den nuværende ejer kom til virksomheden i 2005, var der 9 medarbejdere. I dag er der 55 ansatte, og virksomheden forventer at ansætte endnu flere i den kommende tid.

I forbindelse med prisoverrækkelsen vil virksomheden fortælle om en række nye spændende projekter i virksomheden, der både vil have betydning for omsætning og beskæftigelse i de kommende år.

Med DI Skive/Viborgs initiativpris 2018 er TKT Electronics en af i alt 19 kandidater til DI’s nationale initiativpris, som uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i januar 2019.

Kom til den lokale prisoverrækkelse:
Onsdag d. 24. oktober 2018 kl. 13.00
TKT Electronics – H.C. Ørstedsvej 8, 7800 Skive


Fakta om Initiativpris 2018

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.

Det er bestyrelsen i den pågældende regionalforening, der udpeger modtager af Initiativ Prisen.

Kriterierne for InitiativPrisen er:

- Virksomheden må ikke have over 100 ansatte.
- Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst.
- Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.
- Virksomheden skal være fuldt medlem af DI eller være associeret.

Særligt kriterie for 2018: Mod til skalering

- Virksomheden har udvist et særligt mod til skalering ved at igangsætte initiativer, der indebærer radikale ændringer, for at møde fremtidens vækstudfordringer.

De 19 vindere af InitiativPrisen i DI’s 19 Regionalforeninger dyster efterfølgende om at vinde den landsdækkende Initiativpris 2018. Den uddeles på DI’s årlige SMV-dag i januar måned. Her er der tradition for, at Prins Joachim uddeler prisen. 

Følg Dansk Industri på:

    

Billeder

Information om DI Silkeborg Viborg

DI Silkeborg Viborg
DI Silkeborg Viborg



For yderligere information om DI Skive/Viborg:

Chefkonsulent Dennis Jensen
Mail: deje@di.dk
Tlf. 3377 3896
Mobil: 2065 5202

Chefsekretær Lissen S. Bundgaard
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

Virksomhederne trives i Skive Kommune3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Skive Kommune er en af de mest erhvervsvenlige kommuner i landet. Skive havner i år på en 19. plads ud af de 93 kommuner, som indgår i Dansk Industris årlige måling af det lokale erhvervsklima. Det er tre pladser bedre end sidste år. - Vi har arbejdet målrettet sammen med Skive Kommune for at sikre, at virksomhederne har de bedste betingelser for at skabe vækst og arbejdspladser. Det kan aflæses direkte i denne undersøgelse, hvor virksomhedernes tilfredshed med den kommunale service er steget, siger formand Morten Primdal, DI Skive/Viborg. Ifølge de lokale virksomhedsledere er Skive Kommune især god til at hjælpe virksomhederne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Virksomhederne er også tilfredse med niveauet for de kommunale skatter, afgifter og gebyrer. Kommunen opnår den tredjebedste score i landet, når virksomhederne vurderer forholdet mellem skatteniveau og service. Historisk set har kommunens image været et af de områder, som virksomhederne har vurderet dårligst. Indsatsen fo

Morten Primdal er ny formand for DI Skive/Viborg22.5.2018 15:45:00 CESTPressemeddelelse

Adm. direktør Morten Primdal fra RK Plast A/S i Skive er ny formand for DI Skive/Viborg. Morten Primdal afløser bestyrelsesformand i Jysk Display A/S, Palle Damborg, som har været formand i de seneste 7 år. Ny næstformand i bestyrelsen er Sine Juul Praastrup, der er adm. direktør i ERIK Arkitekter A/S. Den anden næstformandspost besættes fortsat af adm. direktør Anders Lund Hansen fra Grundfos A/S.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum