TEKNIQ Arbejdsgiverne

Kære regering: Find inspiration på de tyske veje

Del

Den tyske regering har lagt sig i overhalingsbanen og ønsker 1 mio. offentligt tilgængelige ladestandere inden 2030. Det skal være med til at gøre det mere attraktivt at investere i en elbil og sikre, at man har let adgang til opladning, også når man er væk hjemmefra. Ifølge brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne bør den danske regering vælge samme kurs.

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Regeringen kan med fordel kigge mod Tyskland og sine tyske kolleger, når den skal indfri de store grønne ambitioner og sikre en mere miljøvenlig transportsektor. Sådan lyder opfordringen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Den tyske regering har en ambition om, at der i 2030 skal køre 10 mio. elbiler på de tyske veje, og kansler Merkel har erkendt, at en vigtig forudsætning for at kunne nå dette mål er, at ladeinfrastrukturen er på plads. Derfor har man besluttet, at der inden 2030 skal etableres 1 mio. offentligt tilgængelige ladestandere – som supplement til de ladestandere, borgerne selv installerer ved deres hjem.

”Den tyske regering viser handlekraft og forsøger på denne måde at håndtere en af de barrierer, vi ved, der er i forhold til udbredelsen af elbiler,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber: 

”Hvis ikke man føler sig sikker på at kunne få sin bil opladet, når man er væk hjemmefra, vælger man en almindelig benzin- eller dieselbil, hvor det er let at få fyldt tanken op,” siger Simon O. Rasmussen. 

Den danske regering lægger op til, at Danmark blot skal implementere EU’s minimumslovgivning på én ladestander pr. 20 parkeringspladser.

”Det er ganske enkelt ikke nok, hvis vi skal nå målene for en grøn vejtransport. Danske politikere skal gå mere ambitiøst til værks, hvis de vil leve op til egne ambitioner om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030," siger Simon O. Rasmussen. 

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Simon O. Rasmussen underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 60 69 88 91

Billeder

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum