Landbrugsstyrelsen

Julen er reddet: Årets danske juletræer er sunde og raske

Del

Landbrugsstyrelsens årlige kontrol af juletræer er godt i gang. Træerne er fine og af god kvalitet, lyder det fra styrelsen.

Danske juletræer spreder ikke kun julestemning herhjemme, men også i lande som England, Rusland og endda Hong kong. I disse uger har Landbrugsstyrelsen travlt med at kontrollere og godkende juletræer, der skal eksporteres til lande udenfor EU. Juletræerne tjekkes blandt andet for skadedyr og plantesygdomme, og her er der gode nyheder.

- Det er generelt nogle meget fine og sunde træer, vi har kontrolleret, og som nu kan blive sendt ud af landet. Danmark er verdens største eksportør af juletræer, og her er det selvfølgelig vigtigt at kvaliteten og plantesundheden er i top, siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Kristine Riskær.

Ifølge brancheforeningen Danske Juletræer produceres der årligt cirka 12 millioner juletræer i Danmark, hvoraf 10,2 millioner træer eksporteres til udlandet. Det gør Danmark til den største eksportør at juletræer i verden og det næststørste produktionsland i Europa efter Tyskland.

Kigger efter små kryb under nålene

For at kunne eksportere et juletræ til lande udenfor EU, skal det kontrolleres og have et såkaldt plantesundhedscertifikat. Certifikatet sikrer, at træet overholder modtagerlandets krav om plantesundhed.

- Når vi kommer ud på en juletræsplantage kigger vi for det første efter om træerne ser sunde ud. Mange plantesygdomme kan man nemlig hurtig se med det blotte øje. Vi kigger også nærmere under nålene for at være sikker på, at der ikke gemmer sig nogle uønskede insekter eller plantesygdomme. Hvis alt så ser fint ud, udsteder vi et certifikat, og så kan det sendes ud af landet, siger kontrollør i Landbrugsstyrelsen Maria Knage-Drangsfeldt.

Landbrugsstyrelsens kontrollører tjekker juletræer og udsteder certifikater fra begyndelsen af november til midten af december.

Yderligere information

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på telefon 41 89 25 07.

Information om Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen
Landbrugsstyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

+45 33 95 80 00http://lbst.dk/

Følg pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum