Turbine Forlaget A/S

Julen er en hård højtid for mange deleforældre

Del

Julen er børnenes fest, men for mange deleforældre er julen ikke en glædelig tid, fordi de skal undvære deres børn. Ifølge familieterapeut Mette Vestergaard-Knudsen, der netop har skrevet en bog om og til deleforældre, handler det om at skabe nye juletraditioner både med og uden børn.

Det kan være meget hårdt at undvære sine børn juleaften, især de første juleaftener efter en skilsmisse kan være helt forfærdelige.  

Sådan siger de deleforældre, familieterapeut Mette Vestergaard-Knudsen har talt med om julen. 

”Vi er vant til at juleaften bliver holdt med den tætteste familie, og når vi får børn, så er det vores tur til at bære julefanen og juletraditionerne videre. Når vi så lige pludselig står der som deleforældre oven på en skilsmisse og ikke skal have vores børn denne aften, så brister vores glansbillede af den rigtige jul. Tilbage står man som den lille pige med svovlstikkerne og ser på de andres liv og jul. Det kan være rigtigt hårdt,” siger Mette Vestergaard-Knudsen.  

Hun har netop udgivet bogen ”Friuger – livet som deleforældre med og uden børn”, hvor deleforældre også sætter ord på det at holde jul uden sine børn. 

”Sorgen over at føle sig splittet i et liv med og uden børn slipper deleforældre aldrig rigtigt helt af med, og en højtid som julen, der jo er hjerternes fest, kan for mange være en hård omgang at komme igennem. Men det handler om at få skabt balance i de to verdener med og uden børn, og især for julen at få skabt nogle nye traditioner med og uden børn,” fastslår Mette Vestergaard-Knudsen. 

Hun er selv deleforælder til en søn på 14 år, som hun var alene med i mange år oven på en skilsmisse. 

”Jeg syntes også det var svært, og julen var i en del år ikke speciel hyggelig. Men med tiden fik jeg skabt nye juletraditioner med min søn, når han skulle holde jul med sin far. Så fejrede vi vores egen lille juleaften den 22. december med lækker mad og risengrød og gaver. Og det gør vi faktisk stadig, selvom vi nu er en del af en sammenbragt familie,” siger Mette Vestergaard-Knudsen.

 

Gode juleråd til deleforældre:

 

1. Det sværeste, men bedste råd, er at acceptere, at julen, som du kendte den, er slut. Når du har accepteret det vilkår, er det nemmere at forholde sig til at lave nye traditioner.

 

2. Mange oplever, at deres familie nærmest insisterer på, at man skal holde jul med dem, de år, man ikke har sine børn, så man ikke sidder alene. Men for mange deleforældre, kan det næsten være endnu værre at skulle forholde sig til den klassiske familiejul med andres børn, når man selv er i stor sorg denne dag. Sørg for at meld ud i god tid, hvad DU har lyst til og stå ved det, hvis du hellere vil på en bytur, ligge på sofaen og se netflix eller noget helt tredje. 

 

3: Alle familier har forskellige juletraditioner - nu er du og dine børn jeres egen familie. Sørg for at skabe jeres egne traditioner - både de år med børn og de år uden. Det betyder alverden, at der er hyggelige ting at glæde sig til hvert år. Både for dig og dine børn.

 

Om Mette Vestergaard-Knudsen 

Uddannet kandidat i pædagogisk psykologi 

Familieterapeut og forfatter til bogen ”Friuger - livet som deleforældre med og uden børn”, som udkom den 3. september og handler om, hvordan man som deleforældre bliver et helt menneske med en halv familie uden at blive ædt op af skyld, sorg og utilstrækkelighed.
Friuger er skrevet om og til deleforældre - om at leve i den splittede verden med børn den ene uge og rødvin, alenetid og afsavn i den næste, bygget op om cases. Friuger har fokus på hvordan man bliver et helt menneske med en halv familie.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Jack Kerouacs "Big Sur" for første gang oversat til dansk30.11.2021 10:51:00 CET | Pressemeddelelse

I 1962 udkom Jack Kerouacs roman "Big Sur" for første gang og nu er den oversat til dansk af Brian Dan Christensen, som en del af Turbines klassikerserie. Romanen følger Kerouacs alterego Jack Duluoz, som er ved at blive vanvittig efter tre år med konstant opmærksomhed fra journalister og nysgerrige fans og derfor søger tilflugt i en hytte i Big Sur, Californien. Men Jack kan ikke flygte fra sig selv, og kampen mod hans indre dæmoner fortsætter.

Martin Grøndal serverer dåsemad af høj kvalitet11.11.2021 08:16:00 CET | Pressemeddelelse

Den tid, hvor konservering af madvarer primært tjente det formål at gemme mad til dårligere tider, er for længst forbi. I dag kan man finde dåser, der indeholder de lækreste delikatesser, hvis man finder de rigtige. Martin Grøndal har gjort fiskekonserves af god kvalitet til sin levevej, og med kogebogen Dåsemad viser han, hvor nemt det er at lave et yderst delikat måltid baseret på indholdet fra små tindåser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum