Turbine Forlaget A/S

Julen er en hård højtid for mange deleforældre

Del

Julen er børnenes fest, men for mange deleforældre er julen ikke en glædelig tid, fordi de skal undvære deres børn. Ifølge familieterapeut Mette Vestergaard-Knudsen, der netop har skrevet en bog om og til deleforældre, handler det om at skabe nye juletraditioner både med og uden børn.

Det kan være meget hårdt at undvære sine børn juleaften, især de første juleaftener efter en skilsmisse kan være helt forfærdelige.  

Sådan siger de deleforældre, familieterapeut Mette Vestergaard-Knudsen har talt med om julen. 

”Vi er vant til at juleaften bliver holdt med den tætteste familie, og når vi får børn, så er det vores tur til at bære julefanen og juletraditionerne videre. Når vi så lige pludselig står der som deleforældre oven på en skilsmisse og ikke skal have vores børn denne aften, så brister vores glansbillede af den rigtige jul. Tilbage står man som den lille pige med svovlstikkerne og ser på de andres liv og jul. Det kan være rigtigt hårdt,” siger Mette Vestergaard-Knudsen.  

Hun har netop udgivet bogen ”Friuger – livet som deleforældre med og uden børn”, hvor deleforældre også sætter ord på det at holde jul uden sine børn. 

”Sorgen over at føle sig splittet i et liv med og uden børn slipper deleforældre aldrig rigtigt helt af med, og en højtid som julen, der jo er hjerternes fest, kan for mange være en hård omgang at komme igennem. Men det handler om at få skabt balance i de to verdener med og uden børn, og især for julen at få skabt nogle nye traditioner med og uden børn,” fastslår Mette Vestergaard-Knudsen. 

Hun er selv deleforælder til en søn på 14 år, som hun var alene med i mange år oven på en skilsmisse. 

”Jeg syntes også det var svært, og julen var i en del år ikke speciel hyggelig. Men med tiden fik jeg skabt nye juletraditioner med min søn, når han skulle holde jul med sin far. Så fejrede vi vores egen lille juleaften den 22. december med lækker mad og risengrød og gaver. Og det gør vi faktisk stadig, selvom vi nu er en del af en sammenbragt familie,” siger Mette Vestergaard-Knudsen.

 

Gode juleråd til deleforældre:

 

1. Det sværeste, men bedste råd, er at acceptere, at julen, som du kendte den, er slut. Når du har accepteret det vilkår, er det nemmere at forholde sig til at lave nye traditioner.

 

2. Mange oplever, at deres familie nærmest insisterer på, at man skal holde jul med dem, de år, man ikke har sine børn, så man ikke sidder alene. Men for mange deleforældre, kan det næsten være endnu værre at skulle forholde sig til den klassiske familiejul med andres børn, når man selv er i stor sorg denne dag. Sørg for at meld ud i god tid, hvad DU har lyst til og stå ved det, hvis du hellere vil på en bytur, ligge på sofaen og se netflix eller noget helt tredje. 

 

3: Alle familier har forskellige juletraditioner - nu er du og dine børn jeres egen familie. Sørg for at skabe jeres egne traditioner - både de år med børn og de år uden. Det betyder alverden, at der er hyggelige ting at glæde sig til hvert år. Både for dig og dine børn.

 

Om Mette Vestergaard-Knudsen 

Uddannet kandidat i pædagogisk psykologi 

Familieterapeut og forfatter til bogen ”Friuger - livet som deleforældre med og uden børn”, som udkom den 3. september og handler om, hvordan man som deleforældre bliver et helt menneske med en halv familie uden at blive ædt op af skyld, sorg og utilstrækkelighed.
Friuger er skrevet om og til deleforældre - om at leve i den splittede verden med børn den ene uge og rødvin, alenetid og afsavn i den næste, bygget op om cases. Friuger har fokus på hvordan man bliver et helt menneske med en halv familie.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Sy den fineste garderobe til børn28.6.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Thea Rytter er mor til tre børn. Hun ved med andre ord, hvor besværligt det kan være at købe tøj til børn, der måske bruger størrelse 8 i livet, men 12 i længden. Eller at det, der var sejt i dag, er decideret kikset i overmorgen. Derfor er hun nu klar med Sy til børn – lær at sy hverdagstøj efter børnenes mål, som hjælper alle til at sy tøj, der passer til både barnets krop og barnets smag – altså lige indtil den ændrer sig igen.

Ny roman fra Claire-Louise Bennett om litteraturens plads i verden og livet13.6.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2015 debuterede den engelske forfatter Claire-Louise Bennett med romanen Dam, der blev hyldet af både læsere og anmeldere for sin intrikate og veludførte prosa, der på særegen vis fortalte historien om en aleneboende kvinde i et stenhus i Irland. Nu følger hun op med romanen Kasse 19, som i al sin tilsyneladende enkelhed handler om at have litteraturen i sit liv, og om hvad litteraturen kan gøre ved en. Det er en undersøgelse af fortællingens magi, når den smitter af på verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum