ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Julemanden kommer i lastbil

Del

Julen står for døren, og december er en af de travleste måneder i året. Den 24. december skal julegrisen steges, mandelgaven findes og julegaverne, indpakket i funklende gavepapir, skal findes frem under juletræet. Julen skal fejres i familiens og traditionernes trygge favn. Men de rigtige julemænd starter arbejdet langt tidligere, når transport- og logistikerhvervet sørger for, at julemaden og pakkerne under træet kommer helt frem.

Det er nok de færreste danskere, der for alvor tænker over juleforberedelserne før ugen op til jul. Men for produktionsvirksomhederne og transport- og logistiksektoren starter arbejdet med juleaften meget tidligere. Transport- og logistiksektoren er afgørende for, at hylderne i supermarkederne ikke er tomme, og pakkeburene på logistikcentralerne ikke står stille, når alle juleforventningerne skal indfries.

Fløden skal frem
En af de vognmænd, der arbejder på højtryk for at sikre julen, er Michael Jepsen, som er hovedtransportør for det økologiske mejeri, Naturmælk. En af de mest sæsonbetingede varer er fløde, og Michael Jepsen kan godt mærke, at julen nærmer sig med hastige skridt.


- Vores spidsbelastning er to uger inden jul, hvor der skal flere varer ud til kunderne. Mængderne af fløde stiger til over det dobbelte i de fjorten dage, så her sætter vi ekstra biler ind, siger Michael Jepsen, vognmand hos Jepsen & Fredsholm ApS, der også sørger for, at der fra midt november til midt december hver uge bliver transporteret 2-3.000 juletræer til den dansk-tyske grænse. Træerne bliver af andre vognmænd transporteret videre til blandt andet Frankrig og Tyskland.


Hos Naturmælk bekræfter Nelly Frees Riggelsen, at produktionen af sødmælk, smør og fløde fordobles. I december 2015 producerede mejeriet over 100 tons fløde. Og tallet vil være det samme i denne måned. 


- Vi kan godt mærke, at bilerne bliver fyldt mere op med de federe smagsgivende varer til julemaden, siger Nelly Frees Riggelsen, salgschef hos Naturmælk.


Julebryg begynder i august

Hos Carlsberg kan man mærke juletravlheden, hvor stort set alle bryggeriets lastbiler i disse dage kører med julebryg. Men her starter juleforberedelserne, før de færreste tænker på sne, jul og julemad.


- Vores juletid starter faktisk allerede i ugerne op til J-dag, den første fredag i november, hvor Tuborg Julebryg kommer, og slutter først, når der er snerydning torsdagen før nytår, som i år er den 29. december. Men på bryggeriet i Fredericia har de været i gang med juleforberedelserne siden august, hvor der er blevet brygget otte millioner liter julebryg. Den første Tuborg Julebryg blev faktisk sendt til Grønland allerede i begyndelsen af september, siger Kasper Elbjørn, informationschef i Carlsberg Breweries A/S.


Julen kommer med lastbil

Hos vejgodstransportens brancheorganisation ITD er man udmærket klar over, at erhvervet spiller en vigtig rolle hele året rundt – men især op til jul, hvor tonsvis af varer, pakker og juletræer bliver transporteret rundt i landet, og hvor det er helt afgørende, om pakkerne kommer frem i tide.


- Stort set alle varer i Danmark har været transporteret på ladet af en lastbil, og det gælder også pakkerne og maden til juleaften. Vores branche er med til at sikre en god jul ude i de danske hjem. Det eneste, vi ikke kan love dem, er en hvid jul, siger John V. Thomsen, direktør i ITD.

Kontakter

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD har stævnet EU-Kommissionen for deres godkendelse af ny statsstøtte til PostNord21.9.2018 06:03pressemeddelelse

På den danske transportbranches vegne har ITD sammen med Danske Fragtmænd A/S taget EU-Kommissionens afgørelse af 28. maj 2018 om ny statsstøtte til Post Danmark videre til EU-domstolen. ITD og Danske Fragtmænd A/S finder ikke, at EU-Kommissionen i tilstrækkelig grad har påvist, at den påtænkte statsstøtte ikke vil forvride konkurrencen med de private vognmænd. Nu ønsker de sagen prøvet ved EU-domstolen.

ITD stævner EU-Kommissionen i sag om ulovlig statsstøtte til PostNord3.7.2018 15:28pressemeddelelse

På den danske transportbranches vegne tager ITD sammen med medlemsvirksomheder, som Danske Fragtmænd A/S, EU-Kommissionens afgørelse af 28. maj 2018 om statsstøtte til Post Danmark videre til EU-domstolen. ITD’s medlemsvirksomheder finder ikke, at EU-Kommissionen i tilstrækkelig grad har påvist, at den påtænkte statsstøtte ikke vil forvride konkurrencen med de private vognmænd, og de ønsker derfor sagen prøvet ved EU-domstolen.

PostNord Group vil sende ny millionregning til danske vognmænd14.6.2018 23:40pressemeddelelse

PostNord Gruppens datterselskab, PostNord Logistics, tabte ifølge deres seneste regnskab 91 mio. kr. sidste år. Kerneforretningen i PostNord Logistics er fragt af stykgods og varer på paller. Selskabet har med resultatet tabt hele aktiekapitalen. Det får nu PostNord Group AB til at melde ud, at de har til hensigt at tilvejebringe de nødvendige kapitalindskud for at bringe selskabet på fode igen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum