Folkekirkens Nødhjælp

John Kørner står bag årets gedeplakat

Del

Billedkunstner John Kørner står bag penselstrøgene på årets ’Giv en ged’-plakat, hvor pengene ubeskåret går til udviklingsprojekter gennem Folkekirkens Nødhjælp.

Igen i år kan den populære velgørenhedsgave ’Giv en ged’ købes som kunstplakat. I år er det billedkunstner John Kørner, der ligger navn og motiv til.

Pengene fra John Kørners kunstplakat går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps 'Giv en ged'- projekter, der hjælper familier ud af ekstrem fattigdom i verdens mest udsatte områder.

Årets motiv er et genoptryk af værket ‘Objects’. Plakaten er trykt på bæredygtigt kvalitetspapir i størrelsen A3 og koster 275 kroner plus porto.

”Jeg er ydmyg og stolt over, at mit værk udgør årets kunstplakat til ’Giv en ged'," fortæller John Kørner og fortsætter: 

”Æblet er et af mine absolutte yndlingsmotiver. Og æblet er et motiv, som alle forstår – det er simpelt og ligetil, og der er ingen tvivl om æblets funktion – et æble skal spises. En fin kobling til ’Giv en ged’, som alle også kender,” siger John Kørner.

Det er tredje i år i træk, at ’Giv en ged’ forvandles til kunstplakat. Tidligere har kunstnerne Leif Sylvester og Henry Heerup lagt penselstrøg til, og begge år har det været en stor succes. Salget af plakater har indtil videre sikret 800.000 kroner til udviklingsprojekter i blandt andet Kenya og Nepal.

”Jeg kan godt lide tanken om, at mine kunstværker bliver en del af noget større. At de gør en forskel for mennesker. Om det så er et maleri i et børneværelse eller en velgørenhedsgave som med ’Giv en ged’- plakaten, der gør en konkret forskel for familier, der lever i verdens fattigste lande,” siger John Kørner.

'Giv en ged'- kampagnen har eksisteret siden 2006 og giver danskerne mulighed for at bytte noget af gaveræset ud med velgørenhedsgaver som f.eks. geder, høns og køkkenhaver. Gaverne gives til fattige familier i f.eks. Kenya og Nepal og er en effektiv form for udviklingshjælp. Gederne giver kid, der kan sælges på markedet, men vigtigst af alt er gedens efterladenskaber, der er effektiv gødning, som sikrer en bedre høst og dermed mere mad på bordet. Det er alt sammen med til at skabe robuste samfund, hvor der er overskud til at sende børn i skole.

Læs mere og køb plakaten på her. 

For yderligere information kontakt: Christina Pedersen, presserådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, E: chpe@dca.dk, M: 28744669

Nøgleord

Billeder

Download
Foto: Søren Rønholt
Foto: Søren Rønholt
Download
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum