LevLevLev

Jobkaravane skal hjælpe mennesker med handicap i job

Del
Tirsdag den 23. november afholder beskæftigelsesindsatsen KLAPjob en jobkaravane i København i samarbejde med Jobmatch og Captum. Jobkaravanen er henvendt til mennesker med kognitive handicap, der ønsker et job på det ordinære arbejdsmarked.

Socialborgmester Mia Nyegaard åbner jobkaravanen og holder en velkomsttale klokken 10.00.

Mange mennesker med kognitive handicap står ufrivilligt uden for arbejdsmarkedet, selvom de har lysten og evnen til at tage et job, der tager hensyn til deres skånebehov. Formålet med jobkaravanen er, at mennesker med kognitive handicap, der er på udkig efter et skåne- eller fleksjob, kan komme og høre mere om deres jobmuligheder og hvordan de bliver inkluderet på arbejdsmarkedet.

”Vi skal have et rummeligt og fleksibelt arbejdsmarked med plads til alle. Desværre kan det være svært at finde et job, der passer til én, hvis man har autisme, ADHD eller andre kognitive funktionsnedsættelser. Derfor skal vi blive bedre til at matche arbejdsgivere og mennesker med funktionsnedsættelser. Det kan initiativer som jobkaravanen bidrage til, at vi bliver” siger socialborgmester Mia Nyegaard (R).

Som et særligt tilbud i Københavns kommune tilbyder Jobmatch vejledning og opfølgning til de personer, der får arbejde gennem KLAPjob. Jobmatch kan blandt andet hjælpe borgeren med at tale om skånebehov med arbejdsgiver, støtte borgeren i at tale om svære emner på arbejdspladsen, besvare spørgsmål om lønsedler, ferie, feriepenge med mere.

Jobkonsulenterne fra KLAPjob vil til jobkaravanen fortælle mere om, hvad et skåne- eller fleksjob er og hvad det indebærer at have et arbejde, heri blandt de praktiske forhold så som løn, ansættelsesforhold og forventninger til jobbet.

Er I interesseret i at tale med en person i KLAPjob og vedkommendes arbejdsgiver? Så er KLAPjob-medarbejder Karl Johan Frost Nielsen og hans chef Kenni Stærk villige til at stille op til interview. Begge vil være til stede på jobkaravanen.

Karl Johan arbejder hos REMA 1000 på Nordre Fasanvej, hvor han blandt andet rydder op og fylder varer op. Før sin ansættelse var Karl Johan i fire ugers praktik i samme butik.

Hvis redaktionen vil interviewe Karl Johan og/eller Kenni i forbindelse med jobkaravanen, beder vi om, at redaktionen kontakter KLAPjob, før I møder op.

 

Dato: Tirsdag den 23. november 2021

Tid: Klokken 10.00-13.00

Adresse: Løvstikkevej 69, 2300 KBH S – I Salen

 
 
 
 
 

Nøgleord

Kontakter

Emma BorelloKommunikationsmedarbejder, KLAPJob

KLAPjob er en indsats under foreningen Lev, som laver skåne - og fleksjob til mennesker med udviklingshandicap og andre kognitive vanskeligheder.
https://www.klapjob.dk/

Tlf:25 33 18 99eb@lev.dk

Billeder

Links

Information om Lev

Lev
Lev
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

36 35 96 96https://www.lev.dk

Om KLAPjob: KLAPjob er en beskæftigelsesindsats under foreningen Lev, som laver løntilskudsjob og fleksjob til mennesker med udviklingshandicap og andre kognitive vanskeligheder. Det vil sige job til mennesker, der for eksempel har autisme, ADHD, spasticitet, epilepsi, muskelsvind eller erhvervet hjerneskade, der gør, at de har behov for støtte til at komme ind på det ordinære arbejdsmarked.

Hvert år hjælper vi over 600 personer i løntilskudsjob eller fleksjob. Vi har aftaler med kommuner, virksomheder og organisationer i hele landet og har altid over 200 ledige stillinger, som du kan søge.

Om Jobmatch: Jobmatch tilbyder hjælp til førtidspensionister og personer, der er blevet tilkendt fleksjob som ønsker vejledning og støtte på det ordinære arbejdsmarked. Jobmatch er et samarbejde mellem Captum under Center for Selvstændig Bolig og Beskæftigelse, Borgercenter Handicap og Beskæftigelses og integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. For at gøre brug af Jobmatchs tilbud, skal borgeren være bosiddende i Københavns Kommune samt være tilknyttet Borgercenter Handicap.

 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Lev

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lev