It-netværk lever videre i stærk klynge for digitalisering

Det betyder, at teamet omkring InfinIT dermed kan bringe vores mere end 10 års netværkserfaring videre. På den måde sikrer vi, at virksomheder også fremover får adgang til den nyeste forskning gennem events og projekter, og at ny forskning inspireres af erhvervslivets udfordringer.
"Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet mellem virksomheder og it-forskere i den nye klynge, der på mange måder formår at viderebringe de mange gode erfaringer, vi har opbygget gennem årene i InfinIT – både fagligt og gennem de mange samarbejder, vi har etableret", siger sekretariatsleder fra Alexandra Instituttet, Laura Møller. Hun har de seneste 3 år stået i spidsen for InfinIT sammen med professor Kim Guldstrand Larsen fra Aalborg Universitet.
Det har altid været vigtigt for Alexandra Instituttet, at it både som selvstændig branche og understøttende for andre brancher, har de bedste vilkår for at udvikle sig baseret på den nyeste forskning, og dermed give danske virksomheder de bedste vilkår for udvikling og innovation, da it er en af de stærkeste drivere for vækst.
Fakta:
De 14 nye viden- og erhvervsklynger er på plads. Med en geografisk fordeling i hele Danmark skal de gøre vejen mellem forskere og vores virksomheder kortere. Det har været afgørende for regeringen at få en afbalanceret regional forankring af de nye erhvervsklynger, så klyngerne bliver til gavn for virksomheder i hele Danmark.
Alexandra Instituttet er med i følgende klynger:
- DigitalLead
- Energy Cluster Denmark
- Life Science Cluster Denmark
- Klyngen for Avanceret Produktion (MADE)
- CenSec
- Copenhagen FinTech
- CLEAN - Danmarks Miljøteknologiklynge
- Lifestyle & design cluster
Nøgleord
Kontakter
Lisa LorentzenCommunications Specialist
Kommunikation og Markedsføring
Billeder
Links
Information om Alexandra Instituttet

Åbogade 34 · Rued Langgaards Vej 7
8200 Aarhus N · 2300 København S
+45 70 27 70 12https://alexandra.dk
100 eksperter under ét tag
Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger.
Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet visual computing, kunstig intelligens, IoT, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
DIREC uddeler 27 millioner til AI-forskning4.7.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Digital Research Centre Denmark (DIREC) har netop bevilget 27 millioner kroner til syv nye forskningsprojekter, der udvikler næste generation af AI. Målet er at sikre danske digitale gennembrud, der styrker Danmarks digitale suverænitet.
AI-briller og stemmestyring giver direkte adgang til fejlsøgning i produktionen3.7.2025 11:48:39 CEST | Pressemeddelelse
Industrimaskiner, der selv retter fejl og samtidig kan oplære nye medarbejdere i, hvordan man bruger dem. Smarte briller med indbyggede AI-assistenter, der gør det muligt at få instruktioner i realtid. Det er nogle af de scenarier, man ser ind i, når det gælder fremtidens produktion.
Vibrationssensor hjælper med at forudsige slid på kostbare maskindele2.6.2025 09:55:38 CEST | Pressemeddelelse
Virksomheden RUNI har fået testet en løsning med vibrationssensorer for at opdage slid på maskindele i tide. Sammen med Alexandra Instituttet blev forskelle i vibrationer brugt til at identificere problemer før nedbrud.
Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet21.5.2025 13:30:44 CEST | Pressemeddelelse
Ny løsning fra Ranlev Industri Automation gør det muligt at måle klimaaftrykket helt ned på produktniveau. Løsningen er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttet i regi af projektet Afkobling 2030.
Jakob Ellemann-Jensen bliver ny forperson i Security Tech Space20.5.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Som ny forperson skal Jakob Ellemann-Jensen samle kræfterne på tværs af erhvervsliv, myndigheder og forskning i kampen mod den stigende cybertrussel
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum