Alexandra Instituttet

It-netværk lever videre i stærk klynge for digitalisering

Del

Som leder af sekretariat og som videnpartner i innovationsnetværket for it, InfinIT, glæder det os at træde ind i den nye klynge for digitale teknologier: DigitalLead. Klyngen er netop udpeget som en af de 14 viden- og erhvervsklynger, hvor også MADE er i blandt.

Det betyder, at teamet omkring InfinIT dermed kan bringe vores mere end 10 års netværkserfaring videre. På den måde sikrer vi, at virksomheder også fremover får adgang til den nyeste forskning gennem events og projekter, og at ny forskning inspireres af erhvervslivets udfordringer.   

 "Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet mellem virksomheder og it-forskere i den nye klynge, der på mange måder formår at viderebringe de mange gode erfaringer, vi har opbygget gennem årene i InfinIT – både fagligt og gennem de mange samarbejder, vi har etableret", siger sekretariatsleder fra Alexandra Instituttet, Laura Møller. Hun har de seneste 3 år stået i spidsen for InfinIT sammen med professor Kim Guldstrand Larsen fra Aalborg Universitet.  

 Det har altid været vigtigt for Alexandra Instituttet, at it både som selvstændig branche og understøttende for andre brancher, har de bedste vilkår for at udvikle sig baseret på den nyeste forskning, og dermed give danske virksomheder de bedste vilkår for udvikling og innovation, da it er en af de stærkeste drivere for vækst.  

Fakta: 

De 14 nye viden- og erhvervsklynger er på plads. Med en geografisk fordeling i hele Danmark skal de gøre vejen mellem forskere og vores virksomheder kortere. Det har været afgørende for regeringen at få en afbalanceret regional forankring af de nye erhvervsklynger, så klyngerne bliver til gavn for virksomheder i hele Danmark.  

Læs mere på: https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2020/ministre-glaeder-sig-over-fordeling-af-viden-og-erhvervsklynger-i-hele-landet 

Alexandra Instituttet er med i følgende klynger: 

  1. DigitalLead 
  2. Energy Cluster Denmark 
  3. Life Science Cluster Denmark 
  4. Klyngen for Avanceret Produktion (MADE) 
  5. CenSec 
  6. Copenhagen FinTech  
  7. CLEAN - Danmarks Miljøteknologiklynge 
  8. Lifestyle & design cluster 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Algoritme skal forbedre livetrackingen af sportsbegivenheder 4.12.2020 11:02:59 CETPressemeddelelse

Virksomheden TracTrac, der har specialiseret sig i at levere tracking af sejlsport, orienteringsløb eller andre sportsgrene, hvor deltagerne bevæger sig over store områder, er klar med ny teknologi, som kan revolutionere livetrackingen af sportsbegivenheder i bymiljøer. Virksomheden har det seneste år i samarbejde med Alexandra Instituttet arbejdet på en algoritme, der skal forbedre positioneringen og dermed oplevelsen af formidlingen af en konkurrence.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum