Bitdefender

IT-afdelingerne blev taget på sengen

Del

Ny undersøgelse viser, at 53% af IT-afdelingerne ikke havde en kriseplan da Corona ramte dansk erhvervsliv. Faktisk svarer 86% at angreb på virksomheden blev øget under krisen - men hele 10% ikke engang vidste om virksomhed overhovedet havde en kriseplan.

Det var ikke småting danske virksomheder var udsat for da Coronakrisen var værst, viser en global undersøgelse fra IT-sikkerhedsfirmaet Bitdefender. Cyberkrigsførelse med IoT som angrebsmetode er steget med 38%, og APT’er (Advanced Persistent Threat) og cyberspionage, IP-tyveri og og sociale medier/chatbots med 37% - hvilket tyder på, at 2020 bliver et rekordår for sikkerhedsbrud.

Mindst halvdelen af virksomhederne indrømmede, at de ikke var forberedt på et scenarie som dette, mens hackerne straks greb de nye muligheder, der bød sig til,” siger Liviu Arsene, global cybersikkerheds-researcher hos Bitdefender. 

Fakta boks: Hackernes menukort - Så mange oplevede angreb

Respondenterne vurderer, at ransomware er steget med 31% og DDoS-angreb med 36%.

 

Så mange danske IT professionelle oplevede angreb som bl.a:

36% DDoS angreb

31% ransomware

26% phishing- og whaling-angreb

19% cyberkrigsførelse

18 % angreb med ransomware

17% social media/chatbot-trusler

17% supply chain-angreb

14% trojanske heste


Højdespringerne er de frygtede ransomware angreb, som bl.a Maersk var udsat for i 2018 og ISS her i foråret. Angrebet kostede ISS ca. 800 millioner kr og et kursfald på børsen. (Kilde: DR)

En af årsagerne til de mange cyberangreb er, at mange pludselig arbejdede hjemme på usikre forbindelser. “Forandring er altid en trussel mod cybersikkerhed, lige så vel som det at være uforberedt. Der er meget på spil i forhold til at miste kundernes loyalitet og tillid - for ikke at tale om bundlinjen.”, understreget Liviu Arsene.

De danske IT professionelle vurderer, at alle brancher er udsat for cyberkriminalitet, men respondenterne afslører, at de vurderer, at finansielle virksomheder (43%), sundhedssektoren (inkl. telemedicin) 34%, og den offentlige sektor (29%) er de hårdest ramte, når det gælder cyber-sikkerhedsangreb under Covid-19. Derefter kommer detailhandel (22%), energisektoren (20%) og uddannelse (18%).

Om denne undersøgelse

Rapporten, “Covid-19’s varige aftryk på cybersikkerhed”, blev gennemført blandt 6.724 sikkerheds- og IT-professionelle i maj 2020 i Storbritannien, USA, Australien/New Zealand, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Danmark og Sverige. Respondenterne repræsenterer et bredt udsnit af virksomheder lige fra SMV’er til børsnoterede virksomheder med +10.000 ansatte. Rapporten, som vil udgøre en del af den endnu ikke offentliggjorte 10-ud-af-10 rapport, kortlægger det pres, som IT-professionelle har stået over for under Covid-19, hvordan dette pres har testet virksomhedernes sikkerhedsinfrastruktur og de forandringer, som organisationerne nødvendigvis må gennemføre som et resultat af dette.

Alle de interviewede bruger eller har beslutningskompetence ift datasikkerhedsløsninger og sikkerhedssoftware. Interviews blev foretaget online af Sapio Research i maj 2020 ved hjælp af en email-invitation og et online spørgeskema.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt Kirsten Dinesen, kirsten.dinesen@frontpage.dk, 22170339 for yderligere informationer eller interview med Liviu Arsene, Bitdefender

Billeder

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderOm Bitdefender 

Bitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

 

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Cyberkriminelle udnytter coronakrisen og følger dens udvikling nøje, viser Bitdefenders halvårlige trusselsrapport8.9.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

Det første halvår har for alvor været præget af coronakrisen, og det har cyberkriminelle forsøgt at udnytte i stor stil - både ved at udnytte folks frygt for den nye sygdom og det faktum, at mange har måttet arbejde hjemmefra med den digitale risiko, det medfører. Bitdefenders halvårlige trusselsrapport for forbrugere over hele verden viser dog især, at mængden af angreb nøje følger smitteudviklingen.