Turbine Forlaget A/S

Israels radikale pionerer

Del

Journalist Hans Henrik Fafner er bosat i Israel, der med rette kan betegnes som kontrasternes land. Et land, som det er svært at blive klog på. Et land, som mange føler, de har ret til. Et land, som er opbygget af pionerer. Og disse pionerer har Hans Henrik Fafner interviewet i sin nye bog, Halutzim – kontrasternes Israel.

”Der er gennem årene blevet skrevet uendeligt meget om Israel og konflikten i Mellemøsten. Det er en sag, som alle synes at have en mening om, og det har jeg selvfølgelig også selv. Men en gang imellem er det en god ting bare at sætte sig ned og lytte og prøve på at forstå. For på den måde bliver man måske også bedre til at forstå israelerne, forstå de mange indre modsætninger og konflikter i det israelske samfund, og på den måde også blive en lille smule klogere på den umulige konflikt mellem israelere og palæstinensere,” forklarer Hans Henrik Fafner, der selv har skrevet meget om Israel og Mellemøsten i sit arbejde som korrespondent for danske medier. Og så meldte lysten til at skrive en lidt anden historie om Israel sig.

Hans Henrik Fafner ville tilbage til de første pionerer og undersøge, hvordan staten Israel opstod, og hvad det er, der gør, at pionermentaliteten stadig lever i det kontrastfyldte land.

”På mine ture rundt i landet har jeg opsøgt en række mennesker, som hver for sig kan fortælle om en af de mange sider af landets udvikling, og det har jeg brugt til min beretning om kontrasternes Israel. Min grundtanke er, at mennesker har det med at gå radikalt til værks, når de skaber noget nyt, og det gælder også for et land. Jeg starter derfor min rejse hos en af veteranerne i en kibbutz, som husker den meget yderligtgående kollektivisme i de første år, og jeg nåede at møde et af ikonerne på den israelske venstrefløj, Uri Avnery. Herfra fortsætter jeg til de ideologiske bosættere på Vestbredden. De betragter sig som de moderne pionerer, og nogle af dem går meget radikalt til værks. Derudover har jeg så mødt andre kloge iagttagere som forfatteren A.B. Yehoshua, politikeren Yael Dayan og politologen Yuli Tamir, der tegner de lidt større linjer op,” fortæller Hans Henrik Fafner.

Halutzim er det hebraiske ord for pioner. Og på begge sider af konflikten findes der pionerer. Mennesker, som gerne vil bygge den stat, de drømmer om. Bogens 17 interviews er med til at give udenforstående et indblik i dybden af konflikten og samtidig give et blik for, at det er mennesker med både hjerte og tanke, der har deres hverdag i det kontrastfyldte land.

Fakta om bogen:

Titel: Halutzim – kontrasternes Israel
Forfatter: Hans Henrik Fafner
Forlag: TURBINE
ISBN: 9788740661569
Sidetal: 238
Vejl. pris 249,95 kr.

Udkommer d. 2. juni 2020

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Videnskabsmandens kærlighedserklæring til Sibiriens natur og urfolk10.6.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Manden som elskede Sibirien er en fascinerende og eventyrlig roman baseret på den tyske naturvidenskabsmand Fritz Dörries’ (1852-1953) personlige erindringer, der af hans oldebarn blev overdraget til norske Roy Jacobsen og hans kone Anneliese Pitz. Sammen har de skrevet en roman, der er en overvældende kærlighedserklæring til naturens verden, og som giver et fascinerende indblik i, hvor meget vores forhold til naturen og omverdenen har ændret sig på lidt over hundrede år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum