
Investeringer i veje og bygninger ligger lavt på Fyn
Der er stor forskel på, hvor mange penge de fynske kommuner bruger på at reparere huller i vejene, bygge nye institutioner eller renovere slidte skoler. Det samlede billede er dog, at investeringsniveauet i landsdelen ligger lavt. Nyborg og Assens er med ca. 1.700 kr. i gennemsnit pr. indbygger blandt de kommuner i hele landet, som investerer mindst i byggeri og anlæg, mens Svendborg og Middelfart med investeringer på ca. 3.300 kr. ligger tæt på landsgennemsnittet.
Kommunerne i Faaborg-Midtfyn, Nordfyn, Kerteminde og Odense bruger mellem 2.000 og 2.500 kr. pr. indbygger på at bygge og vedligeholde bygninger og veje.
Det viser en ny opgørelse fra Dansk Industri over kommunernes bygge- og anlægsinvesteringer i 2021.
Tallene siger ikke noget om, hvor stort et renoveringsbehov de fynske kommuner står overfor. Alligevel kan Steen Johansen, formand for DI Byggeri Fyn, godt undre sig over de store forskelle mellem kommunerne. Han ser det som en bunden opgave for landets kommuner at prioritere energioptimering i eksisterende byggerier i de kommende år.
- Den kritiske energisituation kalder på, at kommunerne bruger ressourcer på at mindske energispildet i alle typer af kommunale bygninger og på at renovere grønt. Dels fordi disse investeringer på det lange sigte kan gavne kommunernes økonomi. Og dels fordi det er et vigtigt instrument til at mindske afhængigheden af Rusland og dermed øge forsyningssikkerheden i Danmark, siger han.
De otte kommuner på Fyn bruger i gennemsnit 2.450 kr. på bygge- og anlægsinvesteringer i 2021, hvilket er 800 kr. mindre end landsgennemsnittet. Regionen er dermed en af de landsdele, hvor kommunerne i gennemsnit investerer mindst pr. indbygger. Og det er en forskel, som Steen Johansen bider mærke i.
- Jeg er ikke blind for, at kommunernes økonomi er presset, og at der venter benhård prioritering forude. Samtidig har jeg lyst til at sige, at besparelser på vedligehold af institutioner, plejehjem og trafikforhold er en kortsigtet løsning, som vil betyde store udskrivninger til reparationer i fremtiden. Derfor håber jeg, at bygge- og anlægsinvesteringer fremadrettet ligger højt på prioriteringslisten hos de fynske politikere, siger Steen Johansen.
Kontakter
Formand for DI Byggeri Fyn Steen Johansen, telefon 26 12 52 62
Regional konsulent for DI Byggeri Fyn Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Links
Information om DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V
3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/
DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.
Læs mere: DI Byggeri
Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri
Ung møbelsnedker vinder konkurrence med ældgammel snedkerteknik30.1.2023 13:41:03 CET | Pressemeddelelse
Det lå egentlig ikke i kortene, at Marie Lytken fra Lytken Haandvaerk skulle være møbelsnedker, men en kærlighed til arbejdet med træ og den kreative proces bag trak hende ind i værkstedet, og der er hun blevet. Nu nørder hun blandt andet med ældgamle teknikker og vandt for nyligt Snedkersektionens fotokonkurrence #snedkermade med sit håndværk.
Nordjyderne er vilde med håndværkerfradraget25.1.2023 11:13:56 CET | Pressemeddelelse
Som en del af krisehåndteringen under Corona blev håndværkerfradraget midlertidigt forhøjet i 2021. Ifølge nye tal fra Skatteministeriet steg anvendelsen af håndværkerfradraget dermed fra 3,5 mia. kr. i 2020 til 6,5 mia. kr. i 2021.
Store forskelle på investeringer i veje og bygninger blandt kommunerne20.12.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ny analyse fra Dansk Industri viser, at der er stor forskel på, hvor mange penge de danske kommuner bruger på at bygge nye institutioner, reparere huller i vejene eller renovere slidte plejehjem. Bornholm er med 1.520 kr. i gennemsnit pr. indbygger den kommune i hele landet, som investerer mindst i byggeri og infrastruktur, mens Albertslund ligger i top med investeringer på 8.910 kr.
Store forskelle på investeringer i veje og bygninger i Østjylland20.12.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der er stor forskel på, hvor mange penge de østjyske kommuner bruger på at bygge nye skoler, reparere huller i vejene eller renovere slidte plejehjem. Randers er med 1.560 kr. i gennemsnit pr. indbygger blandt de kommuner i hele landet, som investerer mindst i byggeri og anlæg, mens Horsens med investeringer på 3.880 kr. ligger en del højere end landsgennemsnittet.
Store forskelle på investeringer i veje og bygninger i Sydjylland20.12.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Der er stor forskel på, hvor mange penge de sydjyske kommuner bruger på at renovere slidte plejehjem, reparere huller i vejene eller bygge nye skoler. Vejen er med 1.870 kr. i gennemsnit pr. indbygger blandt de kommuner i hele landet, som investerer mindst i byggeri og anlæg, mens Fredericia med investeringer på 5.170 kr. ligger en del højere end landsgennemsnittet.