Aalborg Universitet

Inger Askehave fratræder sin stilling som prorektor ved AAU

Del

Aalborg Universitet (AAU) skal have ny prorektor. Prorektor Inger Askehave fratræder sin stilling for at blive prorektor på Copenhagen Business School pr. 1. februar. AAU sætter nu gang i processen med at finde en ny prorektor for uddannelse.

Prorektor Inger Askehave fratræder sin stilling ved Aalborg Universitet, fordi hun har fået nyt job ved Copenhagen Business School. Foto: Svenn Hjartarson
Prorektor Inger Askehave fratræder sin stilling ved Aalborg Universitet, fordi hun har fået nyt job ved Copenhagen Business School. Foto: Svenn Hjartarson

Efter 11 år som prorektor ved Aalborg Universitet forlader Inger Askehave ved udgangen af januar 2021 sin stilling. Den 1. februar tiltræder hun en nyoprettet prorektorstilling ved Copenhagen Business School (CBS).

Forlader et stærkere AAU

- Jeg har været utrolig glad for jobbet som prorektor på AAU, og jeg vil se tilbage på min tid her med både stolthed, glæde og vemod. Jeg er stolt af det fokus, vi sammen har sat på uddannelsesområdet, og det har været en glæde for mig at se, hvordan vi med strategien Viden for verden har udviklet AAU på helt afgørende parametre, ligesom jeg mener, med baggrund i den nuværende status på den næste strategi, at Viden for verden II har de rigtige greb for at sikre AAU’s fremtidige profil, som et universitet i og til tiden, siger Inger Askehave og fortsætter:

- Men følelsen af vemod vil helt sikkert også dukke op, for jeg kommer til at savne mine dygtige og engagerede kollegaer, medarbejdere og studerende på tværs af universitetet. AAU er et unikt universitet, og jeg er dybt taknemmelig for at have været med til at udfolde AAU’s særkender igennem en årrække, så vi i dag fremstår som en endnu stærkere version af os selv, siger Inger Askehave, som i sit nye job får ledelsesansvaret for CBS’ institutledere og skal bl.a. være med til at sikre implementering af CBS’ nyligt vedtagne strategi, tilføjer hun.

Rektor: Inger har styrket AAU’s uddannelser

AAU sætter nu gang i en ansættelsesprocedure med forventet ansættelse af en ny prorektor om et halvt års tid. Rektor Per Michael Johansen takker Inger Askehave for indsatsen og ønsker hende alt det bedste i det nye job:

- Inger har gennem 11 år bidraget markant til udviklingen af AAU. Hun har gjort en stor indsats for udviklingen af vores uddannelser og universitetets problem- og projektbaserede læringsmodel, PBL. Inger er et engageret og innovativt menneske, og jeg har sat stor pris på vores samarbejde. Jeg er sikker på, at hun bliver en markant prorektor for CBS, siger rektor Per Michael Johansen.

- Inger har tillige været en hel central del af universitets generelle ledelse, og jeg har nydt de mange diskussioner og drøftelser gennem årene, som har bidraget væsentligt til udvikling af vores universitet, tilføjer han.

Rektor vil i de kommende uger se på muligheden for en konstituering i stillingen som prorektor. AAU’s direktion varetager, indtil en ny prorektor er tiltrådt, de nødvendige ledelsesmæssige og uddannelsespolitiske opgaver.

Nøgleord

Kontakter

Rektor Per Michael Johansen, rektor@aau.dk, mobil: 2778 7302

Billeder

Prorektor Inger Askehave fratræder sin stilling ved Aalborg Universitet, fordi hun har fået nyt job ved Copenhagen Business School. Foto: Svenn Hjartarson
Prorektor Inger Askehave fratræder sin stilling ved Aalborg Universitet, fordi hun har fået nyt job ved Copenhagen Business School. Foto: Svenn Hjartarson
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Ny regnemodel for træbyggeriets potentiale i den grønne omstilling16.12.2020 09:41:17 CETPressemeddelelse

Byggeriet står for ikke mindre end 40 pct. af den samlede danske CO2-udledning. Over en bygnings totale levetid udgør emissioner fra konstruktion og byggematerialer 50-75% af dens samlede CO2-belastning. Flere undersøgelser viser, at brug af træ kan halvere udledningen. Et nyt gennemgribende forskningsprojekt på Instituttet BUILD på AAU skal udvikle regnemodellen og dokumentere træbyggeriets miljømæssige potentiale.

Ny undersøgelse: Ghettopakken kan skabe ny utryghed i de udsatte boligområder15.12.2020 08:05:00 CETPressemeddelelse

For de sårbare grupper i de udsatte boligområder opleves det ofte som voldsomt indgribende at skulle flytte fra sin bolig, og alene planerne om fysiske omdannelser i kvarteret øger utrygheden blandt mange af beboerne. Det er en af de tre foreløbige konklusioner fra en ny undersøgelse fra BUILD på Aalborg Universitet, der følger de menneskelige konsekvenser af Ghettopakkens massive fysiske omdannelser af boligområderne.

Forskere ved AAU har udviklet model, der kan forudsige, om corona-restriktioner virker11.12.2020 13:52:24 CETPressemeddelelse

Forskere fra Institut for Datalogi på Aalborg Universitet har udviklet en model, der kan forudsige, om bestemte corona-restriktioner virker. Udregninger viser, at Region Nordjylland ville have haft ca. 10.000 flere smittede over en to måneders periode, hvis der ikke var blevet lukket ned i november. Håbet er, at modellen kan hjælpe beslutningstagere med at træffe de rigtige beslutninger.

Stort dansk skoleudviklingsprogram afsluttet: Lærerne er blevet bedre til at samarbejde om eleverne til gavn for kerneopgaven og jobtilfredshed10.11.2020 10:44:33 CETPressemeddelelse

Lærernes samarbejde om eleverne er øget i de seneste fem år, og lærere, der samarbejder, oplever sig selv som mere kompetente og mere tilfredse med at være lærere. Det viser et nyt omfattende skole- og kompetenceudviklingsprogram, Program for Læringsledelse, som Aalborg Universitet og Center for Offentlig Kompetenceudvikling har gennemført i samarbejde med 13 danske kommuner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum