Industriens Pension

Industriens Pension skruer igen op for aktivt ejerskab: Klima og god selskabsledelse i højsædet i 2020

Del

Industriens Pension har en grundlæggende tro på værdien af aktivt ejerskab, og selskabet var i 2020 en særdeles aktiv investor. Sidste år var Industriens Pension i dialog om ansvarlige investeringer med 498 børsnoterede selskaber, viser ny samfundsansvarsrapport.

Klima og god selskabsledelse. Det er to af de temaer, der dominerede Industriens Pensions dialog om ansvarlige investeringer med selskaber over hele verden i 2020. Som investor havde Industriens Pension dialog om ansvarlighed med 498 børsnoterede selskaber sidste år, hvilket er det højeste nogensinde.

Industriens Pension, der har investeringsaktiver for 199 mia. kr., stemte samtidig om i alt 3.274 forslag på generalforsamlinger hos selskaber i porteføljen sidste år. Heraf stemte pensionsselskabet 356 gange imod ledelsen i de pågældende selskaber sidste år.

Tallet fremgår Industriens Pensions samfundsansvarsrapport for 2020, hvor selskabet gør status over arbejdet med ansvarlighed – både som investor og i øvrigt som virksomhed.

”Aktivt ejerskab er et grundlæggende og meget vigtigt fundament i hele vores arbejde med ansvarlige investeringer. Erfaringerne viser, at vi via aktivt ejerskab kan få indflydelse og fremme både selskabernes langsigtede værdiskabelse og bæredygtige udvikling. Derfor er det en meget vigtig prioritet, som er kommet for at blive og fylder rigtig meget hos os,” siger adm. direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen.

Samarbejde med ligesindede investorer

I mange tilfælde går Industriens Pension i dialog med selskaberne i samarbejde med et betydeligt antal andre ligesindede institutionelle investorer med samme bekymringer. Den type dialoger giver ofte bedre muligheder for at påvirke selskaberne.

Dialogerne omhandlede et bredt antal problemstillinger, herunder problematikker om klima- og miljøforhold, arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder og skatteforhold.

Eksklusion afstatsobligationer fra 21 lande

I den nye årsrapport fremgår det samtidig, at Industriens Pension har ekskluderet statsobligationer fra 21 lande i porteføljen, fordi de ikke i tilstrækkelig grad respekterer grundlæggende menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder. Det er lande som fx Saudi-Arabien, Irak og Den Demokratiske Republik Congo. Derudover investerer Industriens Pension heller ikke i statsobligationer udstedt af lande, som er underlagt sanktioner fra EU eller FN som fx Myanmar og Syrien.

Eksklusionen af statsobligationer er baseret på en rangering af alle verdens lande målt på, i hvor høj grad de efterlever de hensyn, der er relevante for Industriens Pensions investeringspolitik. Rangeringen foretages af en ekstern samarbejdspartner, Sustainalytics, der på baggrund af data fra anerkendte kilder som fx Verdensbanken, FN-organer og ILO tildeler alle verdens lande en score fordelt på en lang række indikatorer.

Se rapporten om samfundsansvar i Industriens Pension 2020.

Kontakter

Billeder

Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.
Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.
Download

Information om Industriens Pension

Industriens Pension
Industriens Pension
Nørre Farimagsgade 3
1364 København K

https://www.industrienspension.dk/

Industriens Pension er blandt Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskaber med ca. 429.000 medlem­mer. Næsten 8.000 virksomheder inden for industri og fødevarebranchen i Danmark indbetaler til pensions­ordningen. Hele overskuddet går til medlemmerne. De samlede investeringer udgør 220 mia. kr. Mere information på www.industrienspension.dk

Følg pressemeddelelser fra Industriens Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Pension