Dansk Beton

Indstil projekter til Betonens Priser 2023

Del

Dansk Beton har nu åbnet for indstilling af bygge- og anlægsprojekter til betonbranchens Oscar-uddeling. Bygherrer, arkitekter, rådgivere, entreprenører, betonproducenter og andre med interesse for byggeri og anlæg indbydes til at indstille projekter, som står for et unikt arbejde i beton.

Vinder af Bæredygtig Beton Prisen 2021: Orientkaj Station (foto: Torben Eskerod)
Vinder af Bæredygtig Beton Prisen 2021: Orientkaj Station (foto: Torben Eskerod)

Alle kan indstille projekter til betonens priser frem til den 15. februar 2023. Vinderne offentliggøres den 1. juni 2023 til en prisfest i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København. Ved prisfesten deltager en lang række af byggeriets aktører, herunder også partnerkredsen bag de nominerede projekter.

Betonbranchens Oscar er en biennale og blev således sidst afholdt i 2021, hvor vinderne af de tre priser var:

Orientkaj Station i København (Bæredygtig Beton Prisen), Karen Blixens Plads i Ørestaden (In-situ Prisen) samt CODAN i Køge (Betonelement Prisen).

”Alle kan indstille et bygge- eller anlægsprojekt, uanset om det er dig selv, din kollega eller måske sågar en konkurrent, som står bag. Og der er masser af gode projekter at pege på. Det vigtigste er, at de indstillede projekter står for et innovativt og unikt arbejde i beton,” siger Dorthe Mathiesen, chef for Dansk Beton.

Indstil bygge- og anlægsprojekter nu og indtil den 15. februar 2023 her.

Om priserne:

Betoninnovations Prisen (tidl. Bæredygtig Beton Prisen)

Tildeles et prisværdigt bygge- eller anlægsprojekt, der anvender beton med fokus på æstetiske, sociale, bæredygtige, ressourceansvarlige, energi- og miljømæssige løsninger. Prisen uddeles af Dansk Beton og er en publikumspris, som alle kan indstille til og stemme på.

In-situ Prisen

Tildeles det pladsstøbte byggeri eller anlæg og de mange muligheder med fabriksbeton. Prisen uddeles af Fabriksbetonforeningen med støtte fra flere af Fabriksbetonforeningens interessemedlemmer. Præmiering består af et kontant pengebeløb på kr. 50.000.

Betonelement Prisen

Er en arkitekturpris, som hædrer en høj arkitektonisk, innovativ og æstetisk anvendelse af betonelementer i byggeriet. Prisen uddeles af Betonelement-Foreningen. Præmiering består af Utzonstatuetten samt et kontant pengebeløb på kr. 75.000.

Kontakter

Birgitte Theresia Henriksen, presserådgiver i Dansk Beton, bith@di.dk eller 2928 7786

Billeder

Vinder af Bæredygtig Beton Prisen 2021: Orientkaj Station (foto: Torben Eskerod)
Vinder af Bæredygtig Beton Prisen 2021: Orientkaj Station (foto: Torben Eskerod)
Download

Information om Dansk Beton

Dansk Beton
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://www.danskbeton.dk

Dansk Beton er en branchesammenslutning i DI Byggeri. Dansk Betons medlemskreds tæller knap 50 betonvirksomheder, der tilsammen udgør stort set alle betonproducenter i Danmark og beskæftiger ca. 6.000 medarbejdere.

Klik her for info om og pressefotos af vindere 2021.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Beton

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Beton