Dansk Byggeri

Ikast-Brande og Dansk Byggeri ser nærmere på en partnerskabsaftale

Del

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Ikast-Brande Kommune har blandt andet drøftet arbejdsgarantier, byggesagsbehandlingstider og mangel på arbejdskraft. De er enige om, at der skal gøres en ekstra indsats for at få de unge til at blive håndværkere, måske via en partnerskabsaftale.

Repræsentanter fra Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Ikast-Brande Kommune har været samlet til det årlige dialogmøde. Begge parter lægger stor vægt på den tætte kontakt, som skal være med til at skabe gode forhold for de lokale virksomheder i bygge- og anlægsbranchen.

- Det var en fornøjelse at mødes med Ikast-Brande Kommunes nye borgmester, siger medlem af regionsbestyrelsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Kim S. Jensen.  

- Siden vi mødtes sidste år, har Ikast-Brande Kommune forhøjet grænsen for, hvornår virksomhederne skal stille arbejdsgarantier, til én million kroner. Det er en god beslutning, som hjælper de mange små og mellemstore virksomheder, når de giver tilbud og vinder opgaver for kommunen.

Han deltog i mødet på rådhuset sammen med Brian Poulsen fra Tømrerkompagniet i Ikast.

Mangel på kvalificeret arbejdskraft

På mødet blev der også talt om byggesagsbehandlingstider og branchens repræsentanter gav en status for bygge- og anlægsbranchen i Ikast-Brande og i det midtjyske.

På mødet drøftede man udfordringen med mangel på kompetent og kvalificeret arbejdskraft, som virksomhederne i Midtjylland begynder at mærke.

Mulighed for partnerskabsaftale

Borgmester Ib Lauritsen sætter også stor pris på mødet med Dansk Byggeri og på de positive relationer til erhvervslivet.

- Fra kommunens side prioriterer vi altid den tætte kontakt med virksomhederne. Det gør vi selvfølgeligt for at skabe de bedst mulige forhold for erhvervslivet. Dermed medvirker vi også til at skabe arbejdspladser og uddannelsesmuligheder for vores borgere, siger borgmesteren.

- Vi aftalte på mødet, at vi vil kigge nærmere på mulighederne i en partnerskabsaftale mellem os og Dansk Byggeri. Hensigten med en sådan aftale vil være at forstærke indsatsen for at få endnu flere af vores unge mennesker til at vælge erhvervsuddannelserne i vores område og for eksempel hjælpe folk på kanten af arbejdsmarkedet ind i bygge- og anlægsbranchen. Det vil både nu og fremover hjælpe på den udfordring, som virksomheder i Midtjylland oplever med mangel på arbejdskraft.

Kontakter

Borgmester i Ikast-Brande, Ib Lauritsen, telefon 40 30 22 34
Medlem af regionsbestyrelsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Kim S. Jensen, telefon 21 61 62 80

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum