Idé og passion hædres - Stauning Whisky vinder Den dybe Tallerken 2021

Stauning Whisky udmærker sig som en fødevarevirksomhed der helhjertet, og på en exceptionel måde, skaber innovation og kvalitet i harmoni med omverdenen og er økonomisk bæredygtig. Dermed passer virksomheden perfekt til prisen Den Dybe Tallerken. Prisen uddeles for 21. gang og er et skulderklap og en stor anerkendelse fra kollegerne i branchen.
- Stauning Whisky kan i den grad vise vejen og inspirere andre etablerede fødevarevirksomheder i forhold til både kvalitet og innovation samt nye udviklingsmuligheder, siger Mette Jasper Gammicchia, formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer.
Stauning Whisky har hævet overlæggeren for, hvad man kan drive idé og passion til. Virksomheden har fundet deres egen måde at kombinere traditionelt håndværk med innovativt ingeniørarbejde.
Stauning Whisky laver whisky på deres egen måde. Lokal dyrket rug og byg, gulvmaltning og små flammeopvarmede pot stills er hemmeligheden bag deres terroir whisky med den særegne karakter. De mener, at det er sådan de bedst får udtrykt landskabet, naturen og mentaliteten ved Vesterhavet i deres whisky. Man skal kunne smage vinden, kornet, jorden, lyngen og heden.
I 2011 blev den første officielle tapning sendt på markedet. Her 10 år senere har Stauning Whisky tidoblet produktionskapaciteten fra 60.000 til 600-700.000 liter, og destilleriet er blevet et ikon for regionens succes. Stauning Whisky har desuden vundet mange internationale priser for den vestjyske whisky.
- Da vi startede destilleriet, vidste vi intet om whisky distilling, og da vi ikke i Danmark havde nogen traditioner for at lave whisky, valgte vi den bedste metode fra fortiden. Vi gjorde præcis, som man gjorde for 200 år siden, før industrialiseringen gik amok og effektivitet blev kodeordet. I gamle dage brugte man de ting, der var omkring en. Lokalt korn, fordi dine naboer var landmænd, lokal tørv eller lyng til tørring. Man gulvmaltede, fordi man havde gulve.... Der er helt sikkert nemmere måder at gøre det på, men i vores optik ingen bedre. Prisen i dag vidner om, at det betaler sig at gøre sig umage med det, man nu engang er beskæftiget med, siger Martin Vesterby, Stauning Whisky.
Hvad er Dansk Fødevare Forum?
Dansk Fødevare Forum (DFF) blev stiftet i oktober 1994. Foreningen blev grundlagt på initiativ af en række virksomheder og organisationer i fødevareindustrien. Formålet var at skabe en organisation, som repræsenterer alle interessenter i dansk fødevareindustri. Dansk Fødevare Forum gennemfører konferencer og driver innovations- og ledelsesnetværk for fødevaresektoren. ’Den Dybe Tallerken’ er fødevarebranchens kvalitets- og innovationspris, som har til formål at skabe opmærksomhed omkring innovation og kvalitet i den danske fødevaresektor, samt at påskønne virksomheder, organisationer eller personer, der gør en langsigtet forskel inden for fødevareinnovation samt at inspirere til kvalitet, innovation og bæredygtighed i den danske fødevaresektor. Alle med tilknytning til den danske fødevareindustri har tidligere i år kunne indstille en prismodtager.
Kontakter
For yderligere information kontakt:
Formand for Dansk Fødevare Forum, Mette Jasper Gammicchia, tlf. 27 24 56 68
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Fremdrift i lavbundsprojekter viser, at frivilligheden virker9.7.2025 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af de lavbundsjorde, der ifølge trepartsaftalen skal udtages, er nu identificeret. Lokal inddragelse og frivillige aftaler er en del af forklaringen på den store succes.
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum