Idé og passion hædres - Stauning Whisky vinder Den dybe Tallerken 2021

Stauning Whisky udmærker sig som en fødevarevirksomhed der helhjertet, og på en exceptionel måde, skaber innovation og kvalitet i harmoni med omverdenen og er økonomisk bæredygtig. Dermed passer virksomheden perfekt til prisen Den Dybe Tallerken. Prisen uddeles for 21. gang og er et skulderklap og en stor anerkendelse fra kollegerne i branchen.
- Stauning Whisky kan i den grad vise vejen og inspirere andre etablerede fødevarevirksomheder i forhold til både kvalitet og innovation samt nye udviklingsmuligheder, siger Mette Jasper Gammicchia, formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer.
Stauning Whisky har hævet overlæggeren for, hvad man kan drive idé og passion til. Virksomheden har fundet deres egen måde at kombinere traditionelt håndværk med innovativt ingeniørarbejde.
Stauning Whisky laver whisky på deres egen måde. Lokal dyrket rug og byg, gulvmaltning og små flammeopvarmede pot stills er hemmeligheden bag deres terroir whisky med den særegne karakter. De mener, at det er sådan de bedst får udtrykt landskabet, naturen og mentaliteten ved Vesterhavet i deres whisky. Man skal kunne smage vinden, kornet, jorden, lyngen og heden.
I 2011 blev den første officielle tapning sendt på markedet. Her 10 år senere har Stauning Whisky tidoblet produktionskapaciteten fra 60.000 til 600-700.000 liter, og destilleriet er blevet et ikon for regionens succes. Stauning Whisky har desuden vundet mange internationale priser for den vestjyske whisky.
- Da vi startede destilleriet, vidste vi intet om whisky distilling, og da vi ikke i Danmark havde nogen traditioner for at lave whisky, valgte vi den bedste metode fra fortiden. Vi gjorde præcis, som man gjorde for 200 år siden, før industrialiseringen gik amok og effektivitet blev kodeordet. I gamle dage brugte man de ting, der var omkring en. Lokalt korn, fordi dine naboer var landmænd, lokal tørv eller lyng til tørring. Man gulvmaltede, fordi man havde gulve.... Der er helt sikkert nemmere måder at gøre det på, men i vores optik ingen bedre. Prisen i dag vidner om, at det betaler sig at gøre sig umage med det, man nu engang er beskæftiget med, siger Martin Vesterby, Stauning Whisky.
Hvad er Dansk Fødevare Forum?
Dansk Fødevare Forum (DFF) blev stiftet i oktober 1994. Foreningen blev grundlagt på initiativ af en række virksomheder og organisationer i fødevareindustrien. Formålet var at skabe en organisation, som repræsenterer alle interessenter i dansk fødevareindustri. Dansk Fødevare Forum gennemfører konferencer og driver innovations- og ledelsesnetværk for fødevaresektoren. ’Den Dybe Tallerken’ er fødevarebranchens kvalitets- og innovationspris, som har til formål at skabe opmærksomhed omkring innovation og kvalitet i den danske fødevaresektor, samt at påskønne virksomheder, organisationer eller personer, der gør en langsigtet forskel inden for fødevareinnovation samt at inspirere til kvalitet, innovation og bæredygtighed i den danske fødevaresektor. Alle med tilknytning til den danske fødevareindustri har tidligere i år kunne indstille en prismodtager.
Kontakter
For yderligere information kontakt:
Formand for Dansk Fødevare Forum, Mette Jasper Gammicchia, tlf. 27 24 56 68
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum

