Aarhus Universitet: Arts

I lyset af corona: IT-platform skal inspirere til at gentænke offentlige rum

Del

Befolkningens innovationskraft skal i spil, når vi skal gentænke, hvordan vi lever og arbejder i skyggen af corona-krisen. Aarhus Universitet og innovationsbureauet Kite Invent skal sammen med eksterne erhvervspartnere udvikle en IT-platform, som kan samle forskellige branchers erfaringer med relevante løsninger i offentlige rum. Projektet støttes af Innovationsfonden.

I projektet REINVENT udarbejdes en række inspirationskataloger, hvor eksperter i samspil med borgere diskuterer og udvikler løsninger, der passer til en dansk kontekst og de problemstillinger, der opleves i Danmark. Platformen vil være interaktiv, så man kan dele og diskutere eksemplerne. På den måde bliver det til et fælles ressourcekatalog over ideer, der kan hjælpe borgere og beslutningstagere bedst muligt igennem krisesituationer.

”Konkret skaber vi en online platform, ideate.nu, som vi lige nu er ved at bygge op. Via platformen kan forskellige aktører inden for bestemte brancher ved fælles hjælp udvikle et samlet inspirationskatalog med best practise-eksempler på, hvad man gør inden for en given branche, mens man lever i den nye corona-virkelighed,” fortæller professor på Aarhus Universitet, Peter Dalsgaard.

Han har sammen med direktør i Kite Invent, Thomas Riisgaard Hansen, identificeret forskellige brancher, som kan have glæde af at blive engageret i forskningsprojektet – for eksempel de brancher, der er tvunget til at gentænke anvendelsen af det offentlige rum. Det er blandt andet arkitektbranchen samt kommunale biblioteker og kommuner i det hele taget, fordi de ofte faciliterer offentlige foredrag, debatter og forskellige sammenkomster med mange mennesker.

”Ved at stille en sådan platform til rådighed og få forskellige brancher til at dele eksempler, indsamle inspiration og sammen skabe et offentligt tilgængeligt fælles katalog, kan alle interesserede få input til de bedste løsninger,” forklarer Thomas Riisgaard Hansen, der er direktør i Kite Invent – en virksomhed, der er specialiseret i at drive innovationsforløb.

Kontakter

Professor Peter Dalsgaard
Institut for Kommunikation og Kultur - Participatory Information Technology
Mail: dalsgaard@cavi.au.dk
Fastnet: +45 8716 2019

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: ArtsFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Nyt forskningsprojekt kan være med til at forudsige successen bag litterære værker24.9.2020 12:24:12 CESTPressemeddelelse

I et nyt forskningsprojekt skal kunstig intelligens beriges med forskning inden for litteraturvidenskaben. Formålet er at give en bedre forståelse af litterær kvalitet og dermed skabe et mere kvalificeret system til at vurdere litterære værker til gavn for både forlæggere, forfattere, bibliotekarer samt forskere. Projektet er støttet af VELUX-Fonden med 5.343.544 kroner.

Skolen har brug for reflekterende praktikere22.9.2020 14:48:26 CESTPressemeddelelse

Hvordan styrker vi forbindelsen mellem teori og praksis på læreruddannelsen, så den nyuddannede lærer undgår praksischok? Magasinet Asterisk har talt med to DPU-forskere om, hvordan lærerstuderende kan øve sig på at være reflekterende praktikere, der formår at bruge teoretisk viden til at kvalificere praksis. Det vil styrke deres faglige profil og stille dem stærkere i mødet med en uforudsigelig skolevirkelighed.

Stærke sociale og faglige fællesskaber er nøglen til gymnasieelevers trivsel14.9.2020 13:13:46 CESTPressemeddelelse

I Danmark er vi i stigende grad opmærksomme på unges trivsel og mistrivsel, og flere undersøgelser peger på bekymrende trivselsproblemer blandt de unge. Den nye forskningsoversigt i DPU og NCS’ e-bogsserie ’Pædagogisk indblik’ sætter fokus på elevtrivsel i gymnasiet. Følelsen af at høre til på sit gymnasie og gode relationer til lærerne og de andre elever er afgørende for trivslen – ikke blot socialt, men også fagligt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum