Aarhus Universitet: Arts

I lyset af corona: IT-platform skal inspirere til at gentænke offentlige rum

Del
Befolkningens innovationskraft skal i spil, når vi skal gentænke, hvordan vi lever og arbejder i skyggen af corona-krisen. Aarhus Universitet og innovationsbureauet Kite Invent skal sammen med eksterne erhvervspartnere udvikle en IT-platform, som kan samle forskellige branchers erfaringer med relevante løsninger i offentlige rum. Projektet støttes af Innovationsfonden.

I projektet REINVENT udarbejdes en række inspirationskataloger, hvor eksperter i samspil med borgere diskuterer og udvikler løsninger, der passer til en dansk kontekst og de problemstillinger, der opleves i Danmark. Platformen vil være interaktiv, så man kan dele og diskutere eksemplerne. På den måde bliver det til et fælles ressourcekatalog over ideer, der kan hjælpe borgere og beslutningstagere bedst muligt igennem krisesituationer.

”Konkret skaber vi en online platform, ideate.nu, som vi lige nu er ved at bygge op. Via platformen kan forskellige aktører inden for bestemte brancher ved fælles hjælp udvikle et samlet inspirationskatalog med best practise-eksempler på, hvad man gør inden for en given branche, mens man lever i den nye corona-virkelighed,” fortæller professor på Aarhus Universitet, Peter Dalsgaard.

Han har sammen med direktør i Kite Invent, Thomas Riisgaard Hansen, identificeret forskellige brancher, som kan have glæde af at blive engageret i forskningsprojektet – for eksempel de brancher, der er tvunget til at gentænke anvendelsen af det offentlige rum. Det er blandt andet arkitektbranchen samt kommunale biblioteker og kommuner i det hele taget, fordi de ofte faciliterer offentlige foredrag, debatter og forskellige sammenkomster med mange mennesker.

”Ved at stille en sådan platform til rådighed og få forskellige brancher til at dele eksempler, indsamle inspiration og sammen skabe et offentligt tilgængeligt fælles katalog, kan alle interesserede få input til de bedste løsninger,” forklarer Thomas Riisgaard Hansen, der er direktør i Kite Invent – en virksomhed, der er specialiseret i at drive innovationsforløb.

Kontakter

Professor Peter Dalsgaard
Institut for Kommunikation og Kultur - Participatory Information Technology
Mail: dalsgaard@cavi.au.dk
Fastnet: +45 8716 2019

Information om Aarhus Universitet: Arts

Aarhus Universitet: Arts
Aarhus Universitet: Arts



Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Trivselsfremme i skolen kræver helhedsorienteret indsats19.4.2024 10:08:16 CEST | Pressemeddelelse

Trivsel og mistrivsel blandt skoleelever er et af tidens helt store spørgsmål, men hvad siger forskningen om trivsel og trivselsfremme i skolen? En ny forskningsoversigt fra DPU i e-bogsserien ’Pædagogisk indblik’ giver en indføring i både dansk og international trivselsforskning. Den anbefaler, at vi løfter blikket fra enkeltelever og anlægger et helhedssyn på trivsel, og at skolerne i deres arbejde med at fremme trivsel altid tager udgangspunkt i de konkrete elever i den konkrete skole.

Nedlukninger blev en midlertidig undtagelsestilstand i familielivet22.3.2024 09:20:36 CET | Pressemeddelelse

Covid-19 påvirkede familier meget forskelligt og synliggjorde strukturelle uligheder i Danmark. For de fleste børnefamilier blev nedlukningsperioderne dog en parentes. Men for unge, der var teenagere og midt i deres formative år, har nedlukningerne fået mere langvarige konsekvenser. Ikke mindst for deres evne til at indgå i fællesskaber med jævnaldrende. Sådan lyder det fra forskere på DPU, der har undersøgt familielivet under pandemien.

Debatarrangement med Glenn Bech: Er kunsten blevet en legeplads for den hvide middelklasse i byerne?4.3.2024 12:06:00 CET | Pressemeddelelse

I årevis har teatre, museer og andre kunstinstitutioner forsøgt at udvide deres publikum – men med begrænset succes. Er kunsten mangfoldig nok, når den hovedsageligt samler en urban, hvid middelklasse – og hvad kan man gøre ved det? Det er spørgsmålet, som forfatter Glenn Bech og et stærkt panel vil diskutere tirsdag den 19. marts på Teatret Svalegangen til debatserien ”Art of Assembly”.

Ny europæisk undersøgelse: Danske unges følelse af europæisk identitet bliver større – men langt færre forventer at stemme til EU-Parlamentsvalg22.2.2024 10:10:45 CET | Pressemeddelelse

Danske skoleelever i 8. klasse har store forventninger til Europas fremtid, ligesom de i høj grad ser sig selv som europæere. Men sammenlignet med 8. klasseelever fra andre europæiske lande er de danske elever bemærkelsesværdigt skeptiske over for fælles regler for samarbejde og arbejdskraftens fri bevægelighed i Europa, og færre danske elever end tidligere forventer at stemme til fremtidige EU-parlamentsvalg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye