Hyperaktiv ildsjæl fylder 70 år

Del

Lehnart Falk, tidligere generalsekretær i ADRA Danmark, nødhjælpsansvarlig i Red Barnet og adventistpræst, fylder 70 år den 3. juni. Man skal stadig stå tidligt op for at følge med fødselaren, der har seks uddannelser bag sig og fortsat er aktiv en stor del af døgnets 24 timer. Tiden går med hummerfiskeri, renovering af boligen, skriverier om menneskerettigheder, familien, fodbold, cykling og Guds ord

Da pensionisttilværelsen indtraf, blev cirklen sluttet. Sådan betegner 70-års fødselaren Lehnart Falk de seneste tre år af sit liv, efter at han stoppede som ADRA Danmarks generalsekretær i 2017.

”Jeg blev endelig fisker og bor nu i mit barndomshjem på min elskede fødeø Bornholm,” fortæller han.

Bagud ligger 70 år strøet ud af Guds gavmilde hånd, hvis man spørger fødselaren selv.
”Jeg har arbejdet eller rejst i mere end 100 lande og haft et fantastisk rigt liv,” siger Lehnart, der helst ikke er inaktiv længe ad gangen. Ikke at udrette noget er imod hans natur.

Fødebyen hedder Tejn, hvor Lehnart var den ældste ud af tre brødre. Han ville være fisker ligesom de andre mænd i familien, men ikke tale om, mente faren. Lehnart skulle kunne noget først.

Seks forskellige uddannelser
Karrieren startede med en tømreruddannelse efter 9. klasse, men de nye færdigheder gav ham blod på tanden og en drøm om at blive arkitekt.

”For at kunne blive det, tog jeg på kostskole for at tage en realeksamen. Her mødte jeg min kommende hustru Inger. Arkitektdrømmen røg til side. Nu ville jeg i stedet læse teologi i Australien, så Inger og jeg emigrerede. Selvom jeg aldrig tog en studentereksamen, fik jeg alligevel chance for at læse en bachelor i teologi. Senere opnåede jeg en master i religion i England, sponsoreret af Adventistkirken.”

Efter nogle år som præst i København og på Færøerne begyndte Lehnart at læse psykologi på Københavns Universitet for bedre at kunne hjælpe de mennesker, der bad om hjælp i præstearbejdet. De sidste to af sine fem studieår blev han headhuntet til en stilling som kommunikationsansvarlig i ADRA Danmark.

Da den ihærdige studerende blev kandidat og kunne kalde sig cand.psych., fik han job i Red Barnet, hvor han arbejdede de næste 10 år frem. Som ansvarlig for organisationens deltagelse i sit netværks internationale nødhjælpsarbejde sov Lehnart stort set med vesten på; altid klar til at rykke ud. Samtidig arbejdede han med temaet ’Børn i krig’.

Undervejs nappede han lige en master i Afrika-studier på Teologisk Fakultet i København.

Karrieren sluttede med en 10-års periode som generalsekretær i ADRA Danmark, hvorunder han tog en lederuddannelse for bedre at kunne reorganisere arbejdspladsen. Målet var blandt andet at føre organisationen ind på den politiske arena.

Arbejder fortsat på sin livsopgave
På spørgsmålet om, hvad fødselaren har brændt mest for i sit liv, svarer han:

”Mennesker! Jeg elsker mennesker og lever for at gøre andre glade. Det er et af buddene i kristendommen: Du skal elske din næste som dig selv. I dag er tiden med de store armbevægelser overstået. Jeg ser det forsat som min livsopgave at gøre min familie og ikke mindst hustru glad. Andres rettigheder er også stadig vigtige for mig, så jeg skriver af og til lidt om det i ADRA-netværket.”

Lehnart elsker at være pensioneret, for nu kan han endelig få lavet noget af det, han altid har haft lyst til.

”Jeg elsker havet, og når jeg ikke fisker hummer, renoverer jeg mit barndomshjem fra øverst til nederst. Eller er i haven for at bygge på et shelter, der ligner en afrikansk hytte og kan dreje rundt.”

Både Adventistkirken, hvor han regelmæssigt prædiker, den lokale fodbold- og cykelklub samt familien får dog også glæde af den aktive ildsjæl. Han og Inger fejrer snart guldbryllup. Sammen har de to døtre og et barnebarn.

”Mine to dejlige døtre og Inger er alle pædagoger. De mener, at det er nødvendigt med mig i familien.”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om ADRA Danmark

ADRA Danmark
Concordiavej 16
2850 Nærum

https://www.adra.dk/

ADRA Danmark er en stor international udviklings- og nødhjælpsorganisation.

Vores arbejde tager udgangspunkt i et kristent menneskesyn med næstekærlighed og respekt for det enkelte menneske i centrum. Vi arbejder for, at alle mennesker har lige ret, mulighed og håb for fremtiden.

Vi er en del af det globale ADRA netværk, som hjælper mennesker med nødhjælp og langsigtede udviklingsprojekter i mere end 115 lande.

ADRA Danmark er en uafhængig organisation, der støtter mennesker i nød uanset race, køn, seksualitet, politisk eller religiøs overbevisning.

Gennem partnerskaber med lokalsamfund, organisationer og regeringer når ADRA’s verdensomspændende netværk hvert år ud til millioner af mennesker.

Følg pressemeddelelser fra ADRA Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ADRA Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum