Hedensted Kommune

Hvorfor ender det altid i et hundeslagsmål?

Del

Jyder mod københavnere. Udkant mod storbyer. Fattige mod rige. Kommunerne står tilsyneladende i kø for at argumentere for, hvem det er mest synd for. Svaret er, at det er synd for Danmark! Det er synd for fællesskabet og alle os, der lever i det fællesskab!

Ja, vi taler om det kommunale udligningssystem. Et system, som de færreste borgere kender til, men som fordeler milliarder af kroner imellem landets kommuner. Et system, der har til hensigt at skabe nogenlunde ensartede økonomiske vilkår for, at kommunerne kan tilbyde borgerne nogenlunde samme serviceniveau, uanset hvor man bor. En hensigt, som systemet desværre ikke lever op til.

Så langt kan de fleste blive enige. Derefter starter det fordelingspolitiske hundeslagsmål desværre – hvem skal have mere, og hvem skal have mindre? Men slagsmål resulterer sjældent i konstruktive løsninger. Det bringer os ikke videre!

Dét, vi har brug for, er en diskussion om, hvordan vi helt grundlæggende får et bedre – og mere gennemskueligt - udligningssystem, der lever op til den oprindelige hensigt. Et system, der baseres på objektive kriterier, som bedre afspejler de reelle forskelle i indtægtsgrundlag og udgiftsbehov i alle landets kommuner – det gør de ikke i dag.

Vi er seks østjyske Kommuner, der siden 2008 har analyseret systemet grundigt. Vi har saglige og dokumenterede argumenter, som vi meget gerne bidrager med i håbet om at finde en rimelig løsning. Andre kommuner har andre argumenter. Sådan er det. Lad os alle bidrage. Men lad os først og fremmest blive enige om, at der er brug for en grundig revision af udligningssystemet. Det vil være første skridt mod en løsning.

Derfor har vi set meget frem til det aktuelle topmøde i Kommunernes Landsforening i Aalborg, hvor landets 98 kommuner har taget hul på den svære – men nødvendige – snak om udligningssystemet. Her bliver det gjort klart for de ansvarlige politikere på Christiansborg, at der skal ske noget. Vi skal have en rimelig udligning. Nu!

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Jørgen Gaarde (A), Skanderborg Kommune
40 22 61 40
joergen.gaarde@skanderborg.dk

Borgmester Uffe Jensen (V), Odder Kommune
26 72 05 56
uffe.jensen@odder.dk

På vegne af Borgmestrene i samarbejdet RimeligUdligning.nu;
Claus Wistoft, Syddjurs
Jørgen Gaarde, Skanderborg
Kirsten Terkilsen, Hedensted
Nils Borring, Favrskov
Steen Vindum, Silkeborg
Uffe Jensen, Odder

Links

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22:07 CET | Pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23:44 CET | Pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l