Esbjerg Kommune

Hvor skal elbilen lades op?

Del

Spørgsmålet er helt afgørende for de mange fremtidige elbilskøbere. Hvor opladning kan foregå, adresseres i det strategiarbejde som Esbjerg Kommune har sat i gang. Som en del af strategiarbejdet spørger kommunen nu alle interesserede om elbiler og deres ladebehov.

Det handler især om at undgå at ladekapacitet bliver en mangelvare.
Det handler især om at undgå at ladekapacitet bliver en mangelvare.

Esbjerg Kommune vil gerne vide, hvor i kommunen at borgerne forventer at få brug for at kunne lade elbilen op i fremtiden.

Derfor har Esbjerg Kommune fået udarbejdet et spørgeskema som dykker ned i spørgsmålene om behov for opladning, kørselsbehov, parkering og om en elbil står på ønskelisten ved næste bilkøb.

Spørgeskemaet findes på kommunens hjemmeside og Facebookside. Indtil den 1. februar er alle velkomne til at bruge 5-10 minutter på at svare på de forskellige spørgsmål.

”I 2030 skal Esbjerg være en CO2-neutral kommune, og flere elbiler vil bidrage positivt til regnskabet. Den udvikling skal vi geare vores kommune til, og det handler især om at undgå at ladekapacitet bliver en mangelvare. Derfor satser vi på at være lidt på forkant med den aktuelle efterspørgsel, og det skal give kommende elbilsejere ro i maven, når benzin- eller dieselbilen skal skiftes ud”, siger Søren Heide Lambertsen.

Spørgeskemaundersøgelsen indgår i det forarbejde, der er i fuld gang og som skal munde ud i en samlet strategi for lade-infrastrukturen i hele kommunen. I løbet af foråret sættes sidste punktum i strategien. Den færdige strategi vil indeholde en analyse af behovet for opladning på offentlige vej- og parkeringsarealer rundt om i kommunen, og vil derfor være køreplanen for det fremadrettede arbejde.

”Allerede nu ser vi interesse for at opsætte ladere på vores offentlige veje- og parkeringspladser. Fx har Clever fornyeligt fået tilladelse til at opsætte ladestandere en række steder i kommunen. Det er glædeligt, for vi har brug for ladeoperatørerne for at kunne dække behovet for opladning.” udtaler Søren Lambertsen, formand for Teknik- og Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

I strategiarbejdet kigges der også på hvordan private virksomheder og boligforeninger kan etablere flere ladestandere til borgerne.

”Der er mange aktører som skal aktiveres efter den nationale udmelding, og derfor er der rigtigt godt at få samlet ambitionerne og retningen. Jeg tror, at strategien bliver et fint værktøj hertil”, siger Søren Heide Lambertsen.

Esbjerg Kommune planlægger selv at gå foran ved løbende at erstatte udtjente biler fra kommunens bilflåde med elbiler. I september tilsluttede kommunen sig en aftale vedr. klimavenlig transport med regeringen. Her er det målet at 75 pct. af de nyindkøbte eller nyleasede køretøjer i kommunalt regi fra 2022 skal køre på emissionsfrie drivmidler, hvis økonomien er til det.

Se spørgeskemaet her: 

https://surveys.ramboll.com/LinkCollector?key=N7JGNZV6L6C1

Nøgleord

Kontakter

Formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen, mail srlam@esbjerg.dk eller på telefon 40 12 24 12.

Billeder

Det handler især om at undgå at ladekapacitet bliver en mangelvare.
Det handler især om at undgå at ladekapacitet bliver en mangelvare.
Download
Esbjerg Kommune planlægger selv at gå foran ved løbende at erstatte udtjente biler fra kommunens bilflåde med elbiler.
Esbjerg Kommune planlægger selv at gå foran ved løbende at erstatte udtjente biler fra kommunens bilflåde med elbiler.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum