PwC

Hver tredje virksomhed har oplevet målrettet cyberangreb: Nu får SMV’erne en hjælpende hånd med cyberinvesteringer

Del

Hele 36 % af danske virksomheder har oplevet én eller flere sikkerhedshændelser, viser PwC’s seneste Cybercrime Survey. Uanset virksomhedens størrelse er cybertruslen reel, og derfor kan de små og mellemstore virksomheder med fordel ansøge om en ny tilskudsordning på cyberområdet og komme i gang med at forbedre deres cybersikkerhed, anbefaler PwC.

Brian Petersen, partner i PwC i Odense.
Brian Petersen, partner i PwC i Odense.

Hver anden virksomhed har været udsat for mindst en sikkerhedshændelse, mens over en tredjedel har oplevet et eller flere målrettede cyberangreb mod deres virksomhed i form af bl.a. phishing- eller ransomwareangreb, viser PwC’s seneste Cybercrime Survey. SMV:Digital har netop åbnet op for, at over 250 små og mellemstore virksomheder kan søge om et særligt tilskud på 50.000 kr. til at forbedre deres digitale beredskab og håndtering af data.

Cybersikkerhed kræver løbende investeringer, men det kan blive langt dyre ikke at have sikkerheden på plads, hvis uheldet er ude. Det er ikke kun de store virksomheder i københavnsområdet, der bliver ramt af cyberangreb. Det sker også for virksomheder i Odense, og ofte skyder de kriminelle med spredehagl i håb om, at der bare er én uopmærksom medarbejder i et udvalg af virksomheder, som bider på,” siger Brian Petersen, partner i PwC i Odense, og fortsætter:

Hvis virksomheden ikke allerede har investeret i cybersikkerhed, er der nu en oplagt mulighed for at komme i gang. Det er en god idé, når virksomhederne i Odense ansøger om at få del i den digitale tilskudspulje, at man på forhånd har dannet sig et overblik over, hvor man står rent cybersikkerhedsmæssigt, og hvilke projekter eller certificeringer tilskuddet kan bidrage til.

Høj grad af digitalisering og øget trusselsniveau
Mange danske virksomheder arbejder digitalt eller har digitaliserede arbejdsgange, og det er med til at øge trusselsniveauet:

Den høje grad af digitalisering gør danske virksomheder særligt sårbare, da de kriminelle dermed har flere muligheder for at få adgang til virksomheden. Derudover har Center for Cybersikkerhed for nyligt hævet trusselsniveauet for flere sektorer i Danmark. Det understreger, hvor vigtigt det er for virksomhederne at have et velfungerende cyberberedskab, herunder medarbejdere, som løbende bliver trænede i at undgå cyberangreb,” fortæller Brian Petersen.

Virksomhederne kan søge tilskuddet fra SMV:Digital sideløbende med øvrige tilskudsordninger, og derudover er det først-til-mølle for de virksomheder, der gerne vil i betragtning til de 50.000 kr.

Nøgleord

Billeder

Brian Petersen, partner i PwC i Odense.
Brian Petersen, partner i PwC i Odense.
Download

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

 

 

 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum