Dansk Byggeri

Hver femte job i Nordjylland er skabt i EU’s indre marked

Del

Mindst 20 procent af arbejdspladserne i Region Nordjylland er skabt af lokale virksomheders eksport til EU’s indre marked, viser en ny analyse. En af de virksomheder, der bruger det indre marked til at skabe lokale arbejdspladser i Svenstrup syd for Aalborg, er virksomheden Komproment Danish Building Design ApS.

Dansk know-how, varer og services sendes i en lind strøm fra virksomheder i Nordjylland til kunder i lande i EU’s indre marked. Netop den eksport har ifølge en ny analyse fra Erhvervsministeriet skabt mindst 20 procent af de lokale arbejdspladser i Region Nordjylland. Danske virksomheders handel med andre EU-lande har ifølge rapporten også betydet, at en gennemsnitsfamilie med to voksne har fået 65.000 kroner mere til forbrug om året.

- By eller land, det indre marked giver et boost i alle landets lokalområder. Både danske virksomheder og danske familier har gavn af et velfungerende indre marked i Europa, hvor virksomhederne kan operere uden alt for mange besværligheder. Det er nok de færreste, der til hverdag tænker over, at mange af vores arbejdspladser eksisterer netop på grund af de fordele, som det indre marked giver vores virksomheder. Og det uanset hvor i landet vi befinder os, siger international chef i Dansk Byggeri, Henriette Thuen.

De to virksomheder Komproment og Komproment Danish Building Design ApS, der begge ligger i Svenstrup syd for Aalborg, fremstiller bæredygtige tag- og facadesystemer, der kan genbruges. Virksomheden eksporterer til bl.a.Norge, Sverige, Holland, Storbritannien, Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien og Lichtenstein. Det giver fast arbejde til 18 ansatte i virksomheden i Aalborg.

- Komproment ville være en meget lille virksomhed uden det indre marked, og vi ville heller ikke have de samme muligheder for at vækste fremover - hverken hvad angår kunder eller ansatte. Der bliver slet ikke bygget nok i Danmark til, at vi ville kunne vokse så meget og så hurtigt, som vi har gjort. Og selvom der i Danmark også er en interesse for at bygge bæredygtigt, så er interessen endnu større uden for Danmarks grænser. Så fordi vi fra starten satsede på det internationale marked, har Europa også fået øje på os, siger Niels Heidtmann, eksportdirektør og partner hos Komproment, som netop har modtaget EU-prisen SME Start-up Award.

Danske virksomheder bygger primært i vores nabolande, og derfor er det indre marked særligt vigtigt for byggebranchen og virksomheder som Komproment.

- Det er nok de færreste, der tænker på, at EU’s indre marked fx også ligger i Svenstrup, hvor Komproment har base. Virksomhederne behøver ikke være store for at operere på det indre marked, men de er typisk specialiserede ligesom Komproment, siger Henriette Thuen, international chef i Dansk Byggeri.

I alt er 578.000 danske job forbundet med eksport af varer eller services til det indre marked.

Kontakter

International chef i Dansk Byggeri, Henriette Thuen, telefon 40 98 41 30
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum