Hver 8. nye studerende er ensom

Del

Halvdelen af de nye studerende føler sig ofte eller en gang imellem isoleret fra andre, mens 45 procent ofte eller en gang i mellem føler, at de savner nogen at være sammen med. 12 procent af de studerende kan kategoriseres som ensomme.

I en ny analyse har Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) set nærmere på ensomhed blandt studerende et halvt år efter, at de er begyndt på en videregående uddannelse.

Halvdelen af de nye studerende føler sig ofte eller en gang imellem isoleret fra andre, mens 45 procent ofte eller en gang imellem føler, at de savner nogen at være sammen med. Samtidig føler 27 procent sig ofte eller en gang imellem holdt udenfor.

På baggrund af et samlet mål for ensomhed kan 12 procent, svarende til hver 8. nye studerende, kategoriseres som ensomme.

»For de fleste er ensomhed heldigvis en forbigående følelse, men for dem, der oplever den som blivende, udgør den selvfølgelig en risiko for den enkeltes trivsel«, forklarer Søren Troldborg, der er seniorkonsulent på EVA.

Men ensomhed er ikke kun et problem i sig selv. Analysen viser nemlig, at ensomme studerende også er dem, der i lavest grad oplever at kunne få hjælp fra deres medstuderende, ligesom de i lavest grad diskuterer undervisningsmateriale med andre studerende. Samtidig er ensomme studerende også dem, der i højest grad overvejer at stoppe på deres uddannelse.

»På uddannelserne går den sociale og faglige integration hånd i hånd. Ensomhed er udtryk for en svag social integration med risiko for at svække den studerendes læring og motivation, hvilket i yderste konsekvens kan føre til et frafald.«, forklarer Søren Troldborg fra EVA.

Nøgleord

Kontakter

Information om Eva - Danmarks Evalueringsinstitut

Eva - Danmarks Evalueringsinstitut
Eva - Danmarks Evalueringsinstitut
Østbanegade 55, 3. sal
2100 København Ø

35 55 01 01http://www.eva.dk/

Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) gør uddannelser og dagtilbud bedre - gennem evalueringer, analyser og redskaber, som bidrager til at udvikle kvalitet. Vores viden bruges på alle niveauer - fra institutioner og skoler til kommuner og ministerier.

Følg pressemeddelelser fra Eva - Danmarks Evalueringsinstitut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Eva - Danmarks Evalueringsinstitut

Mange elever i 10. klasse oplever et fagligt løft20.5.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Mange elever oplever, at de løfter sig fagligt i 10. klasse. Især de fagligt svageste angiver, at det ekstra skoleår har gjort dem dygtigere og styrket deres faglige selvtillid. Det viser en undersøgelse af elevernes syn på 10. klasse lavet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Samtidig føler mange elever, at de udvikler sig socialt og personligt i løbet af det ekstra skoleår, og at de efterfølgende er blevet mere afklarede om valget af ungdomsuddannelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum