Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Hvem vil ha’ os? Dyreværnet Kolding bugner af dyr, som ingen vil adoptere. Corona-krisen antages at være årsag

Del

Siden Dyreværnet i foråret 2016 åbnede sin afdeling i Kolding, har det driftige internat på Gabølvej ved Seest skaffet nye familier til intet mindre end 435 hunde og 112 katte. Alle var de kæledyr, som manglede nye kærlige familier, da de af forskellige årsager var blevet til overs i deres oprindelige hjem. Men siden Corona-epidemien indtog Danmark og landet blev lukket ned, er interessen for at adoptere dyr fra Dyreværnet Kolding faldet markant.

Shih Tzuen Amigo elsker at lege med bold med Gitte Visbech. Amigo er hjemløs og leder efter en ny familie.
Shih Tzuen Amigo elsker at lege med bold med Gitte Visbech. Amigo er hjemløs og leder efter en ny familie.

Dyreværnet er en af Danmarks største, ældste og mest driftige dyreværnsforeninger. Med internat i Kolding og i Rødovre ved København skaffer foreningen nye familier til tusindvis af danske kæledyr, som af forskellige årsager ikke længere har et hjem.

Mens adoptionerne har ligget på sit vanlige niveau i København, er der i Kolding hunde og katte, der har ventet på nye familier siden januar. Det er en alarmerende tendens, som vækker bekymring hos internatsleder Gitte Visbech i Kolding:

- Jeg er virkelig bekymret for nogle af de skønne hunde og katte, vi har boende på internatet lige nu, fortæller Gitte Visbech med bekymret stemme.

- De er alle skønne dyr, og hvor vi tidligere oplevede, at det godt kunne tage tid at finde den rigtige familie til en enkelt hund eller kat, er det nu vanskeligt at finde nye familier til alle vores dyr, siger internatslederen.

Hvor telefonerne tidligere kimede, hver gang der blev sat et dyr til adoption hos Dyreværnet Kolding, er det, siden Corona-nedlukningen ramte Danmark efterhånden sjældent, at der er forespørgsler på de hunde og katte, der leder efter nye hjem.

- I de fem år jeg har været internatsleder for Dyreværnet Kolding, har jeg aldrig oplevet noget lignende. Det må være Corona-krisen, der har fået folk til at holde sig væk, siger Gitte Visbech.

- Det eneste vi kan gøre her på internatet, er at passe godt på dyrene, give dem al den kærlighed de trænger til og sørge for, at de bliver aktiveret.
- Og så håber jeg inderligt, at der snart kommer henvendelser fra gode folk, der har lyst til at give et hjemløst dyr en ny fremtid. Det trænger både de hunde og katte vi har boende virkelig til, slutter Gitte Visbech.

For yderligere information, interview med Gitte Visbech eller yderligere fotos, kontakt venligst Dyreværnets kommunikationskonsulent Signe Lykke Jensen på tlf.: 40 30 66 15 eller 30 25 9000.

Fotocredit til vedhæftede fotos:  Hans Jørgen Riis/Dyreværnet

Dyreværnet er Danmarks ældste dyreværnsforening. Foreningen, der er stiftet i 1898.
Foreningen driver et internat i Rødovre samt en afdeling i Kolding, og har tre dyreambulancer. Senest har Dyreværnet lanceret to mobile nonprofit dyreklinikker, der hjælper socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et "betal hvad du kan"-princip. Dyreværnet - hver en pote tæller.

Nøgleord

Billeder

Shih Tzuen Amigo elsker at lege med bold med Gitte Visbech. Amigo er hjemløs og leder efter en ny familie.
Shih Tzuen Amigo elsker at lege med bold med Gitte Visbech. Amigo er hjemløs og leder efter en ny familie.
Download
Gertrud på tre år har boet hos Dyreværnet i Kolding siden januar. Hun var kortvarigt ude i nyt hjem, men kom desværre tilbage til internatet igen. Internatsleder Gitte Visbech har et ømt punkt for alle dyrene og ikke mindst for Gertrud.
Gertrud på tre år har boet hos Dyreværnet i Kolding siden januar. Hun var kortvarigt ude i nyt hjem, men kom desværre tilbage til internatet igen. Internatsleder Gitte Visbech har et ømt punkt for alle dyrene og ikke mindst for Gertrud.
Download
Lille Røde Lis er kun 12 uger og søger sit nye forever hjem gennem Dyreværnet Kolding.
Lille Røde Lis er kun 12 uger og søger sit nye forever hjem gennem Dyreværnet Kolding.
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Var efterladt syv dage alene: Hvalpen Liv valgte livet11.11.2020 11:37:00 CETPressemeddelelse

Det var et hjerteskærende syn, der mødte Dyreværnets ansatte, da de ankom til en adresse i Korsør. En kun fire måned gammel schæferhvalp havde stået lænket til en radiator under ejerens indlæggelse, og den lille trold var så svag, at den ikke kunne stå på benene. Hvalpen var en tæve og de gæve dyreværnsfolk fik straks bragt den til Dyreværnets internat i Rødovre. Her stod dyrlægeteamet klar til at behandle schæferhvalpen. De navngav den: Liv.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til Hirtshals og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr5.11.2020 08:03:00 CETPressemeddelelse

Mandag den 16. november kl. 14 – 15 kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken til Hirtshals. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Den ene klinik kører på Sjælland og Fyn, mens en anden besøger byer i Jylland.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til Frederikshavn og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr17.9.2020 07:38:00 CESTPressemeddelelse

Mandag den 28. september kl. 11 – 12 kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken til Frederikshavn. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Den ene klinik kører på Sjælland og Fyn, mens en anden besøger byer i Jylland.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer Ringkøbing og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr10.9.2020 06:43:00 CESTPressemeddelelse

Tirsdag den 15. september kl. 10 – 11 kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken til Ringkøbing. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Den ene klinik kører på Sjælland og Fyn, mens en anden besøger byer i Jylland.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til sin donors hjemby, Ebeltoft9.6.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

En af Danmarks helt store dyreelskere, Jørgen Andersen, har de seneste to år doneret to mobile dyreklinikker til Dyreværnet. Klinikkerne er opkaldt til minde om Jørgens logrende ven, Frynse, der ikke er iblandt os længere. Formålet med de rullende dyreklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”.

Dyreværnet tilbyder nødhjælp til COVID-19-ramtes kæledyr20.3.2020 11:37:00 CETPressemeddelelse

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har netop vedtaget, at der etableres et beredskab, som skal yde nødhjælp til COVID-19-ramte sårbare borgere samt sundhedsfagliges kæledyr. Nødhjælpen består i pasning af både hunde, katte og kaniner, og har man ikke mulighed for at aflevere sit dyr på et af Dyreværnets internater, vil der blive arrangeret afhentning af dyrene. Initiativet kommer på baggrund af de utallige henvendelser, foreningen har fået de seneste dage fra bekymrede kæledyrs-ejere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum