Hvad kan mikroorganismer? Kom og hør om avanceret fødevareteknologi og produktudvikling
Mandag den 12. december er erhvervsinteressenter, forskere og andre med en nysgerrighed på avanceret mikrobiel fødevareteknologi velkomne til at deltage i dette seminar om avanceret fødevareteknologi, som Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark er værter for. Her vil der være gode muligheder for at netværke, vidensdele og høre om forskellige forretningstilgange- og produkter.
Mikroorganismer er væsentlige bidragydere i fødevareproduktion og konservering, i enzym-og vitaminproduktion og i forbedring af næringsmæssige kvaliteter. Forskningen i mikroorganismer og deres potentiale sker med en stor interesse i at finde bioteknologiske løsninger, der kan bidrage til de aktuelle og globale fødevareudfordringer.
Clarissa Schwab, lektor og sektionsleder hos Industriel Bioteknologi ved Aarhus Universitet fortæller:
”For eksempel har konservering med mikroorganismer i et årtusind været en metode til at bevare mad. Det er en naturlig og bæredygtig måde til for eksempel at reducere madspild.”
Hun fortsætter:
“Der er en stor opmærksomhed på at udforske mikrobielle potentialer i fødevareproduktion. Mikrober er så diverse, så der er mange muligheder. Stoffer fremstillet med mikrober ved fermentering kan erstatte kemikalier, skærpe fødevaresikkerhed, forbedre smag eller den næringsmæssige værdi – og mange flere har endnu ikke været undersøgt. Mikrober kan desuden bruges i bioteknologiske processer til at fremstille fødevarer baseret på mikrobiel biomasse eller til at skabe miljøvenlig fødevareemballage. Vi ser meget frem til at høre om de forskellige forretningstilgange-og produkter til seminaret.”
Programmet vil indeholde præsentationer fra forskere og erhvervsinteressenter, der spænder over den nyeste forskning til industrielle tilgange samt innovative fermenteringsmetoder og bioingredienser produceret med mikroorganismer.
Seminaret er gratis, men tilmelding er nødvendig. Der vil blive serveret frokost og snacks. Præsentationerne vil være på engelsk.
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Klimabekymringer ser ikke ud til at påvirke vores mentale helbred11.7.2025 10:30:44 CEST | Pressemeddelelse
Helt modsat hvad tidligere studier har fundet frem til, viser ny forskning fra Aarhus Universitet, at unge voksnes klimabekymringer ikke ser ud til at føre til et dårligere mentalt helbred.
Han kæmper for at bringe forskning ud i virkeligheden: Aarhus-professor modtager international hæder11.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Peter Gorm Larsen har bygget broer mellem forskning og industri i fire årtier. Nu bliver han hædret som æresdoktor for sit banebrydende arbejde med digitale tvillinger og internationalt forskningssamarbejde.
Flere vil uddanne sig til ingeniør på Aarhus Universitet5.7.2025 16:27:39 CEST | Pressemeddelelse
Ingeniøruddannelserne oplever en stigning i antallet af kvote-1-ansøgere på seks procent. På de akademiske landbrugsuddannelser er der både fremgang og tilbagegang.
Positiv dyrevelfærd: AU-forsker er med til at sætte retningen på nyt forskningsområde4.7.2025 09:35:22 CEST | Pressemeddelelse
Tidligere i år udgav en række førende forskere fra hele verden en banebrydende artikel, der definerer begrebet positiv dyrevelfærd. En af forskerne er professor ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, Margit Bak Jensen.
Dine gener afslører om angstmedicin virker på dig eller ej1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at vores gener kan forudsige, hvilke præparater der virker.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum