Dansk Byggeri

Hurtig indsats fra de midt- og vestjyske kommuner kan redde arbejdspladser

Del

Dansk Byggeri roser Herning, Ikast-brande, Ringkøbing-Skjern og Skive for at fremrykke betalinger for udført arbejde. Herning, Viborg, Ringkøbing-Skjern og Skive ser også på, om de kan fremrykke byggeprojekter. Det vil uden tvivl hjælpe lokale virksomheder med at minimere eller undgå fyringer, men det skal gå hurtigt med at få byggeprojekterne op af skuffen, lyder opfordringen.

- Jeg håber, at endnu flere af vores midt- og vestjyske kommuner vil fremrykke betalinger og byggeprojekter. For hver dag der går, bliver det sværere for vores virksomheder at holde skindet på næsen, så det er afgørende, at kommunerne hurtigt får sendt de opgaver i omløb, som de ligger inde med, siger næstformand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen.

Ifølge Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland har kommunerne og det lokale erhvervsliv en fælles interesse i, at denne vanskelige situation rammer alle mindst muligt.

- Jo flere arbejdspladser vi kan redde, jo hurtigere kan vi komme op i gear på den anden side af coronakrisen og minimere tabene. Jeg synes, at Folketinget har været hurtige til at få lavet hjælpepakker, og hvis kommunerne handler hurtigt, kan de også redde lokale arbejdspladser, siger Niels Hansen, Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Han håber derfor, at flere kommuner vil gøre som Herning, Ikast-Brande, Skive, Viborg og Ringkøbing-Skjern.

 - Udover at fremrykke betalinger og byggeprojekter er der et åbent vindue for at renovere skoler og børnehaver, som trænger til en kærlig hånd, nu hvor de alligevel står tomme. Fx har Ringkøbing-Skjern allerede fremrykket opgaver og er i gang med at finde flere byggeprojekter frem fra skuffen. Det er hurtig handling og fortjener ros, siger Niels Hansen, næstformand i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og tilføjer:

- Samtidig er det vigtigt, at fx genbrugspladserne fortsat er åbne for erhvervslivet, og at byggesagsbehandlingen ikke går i stå, selvom rådhuset er lukket. Det er afgørende for, at virksomhederne kan holde gang i hjulene.

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig over, at kommunerne generelt set udviser stor erhvervsvenlighed og velvilje i forhold til at hjælpe erhvervslivet.

 - Vores lokale erhvervsliv er uden tvivl presset, og hurtig handling fra kommunerne vil have den største effekt både nu og i fremtiden. Vi må hjælpe hinanden, så vi kommer bedst muligt ud på den anden side, siger næstformand i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen.

 
 
 

Kontakter

Næstformand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen, telefon 40 17 20 67
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Gitte B. Vesti, telefon 29 21 77 10
Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Ballerup er mest erhvervsvenlig i hovedstadsområdet23.6.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Rødovre, Albertslund, Hvidovre, Ishøj og Tårnby er blandt Danmarks mindst erhvervsvenlige kommuner, mens Ballerup som den eneste hovedstadskommune blander sig med de bedste i hele landet til erhvervsvenlighed. Høje-Taastrup og Frederiksberg har taget store skridt i den erhvervsvenlige retning, mens København og Vallensbæk er rutsjet adskillige pladser ned af Dansk Byggeris årlige rangliste over kommunernes erhvervsvenlighed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum