Dansk Byggeri

Hurtig indsats fra de fynske kommuner kan redde arbejdspladser

Del

Dansk Byggeri roser de fynske kommuner for at fremrykke betalinger for udført arbejde. Derudover har Assens, Odense, Nordfyn, Nyborg, Svendborg, Middelfart og Langeland meldt ud, at de fremrykker byggeprojekter. Det vil uden tvivl hjælpe lokale virksomheder med at minimere eller undgå fyringer, men det skal gå hurtigt med at få byggeprojekterne op af skuffen, lyder opfordringen.

- Kommunerne på Fyn har vist stor velvilje til at hjælpe de lokale virksomheder, som nærmest fra den ene dag til den anden er blevet ramt af coronakrisen. Det fortjener stor ros, siger formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen.

Han glæder sig over, at Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Odense, Nordfyn, Nyborg, Svendborg, Middelfart, Ærø og Langeland alle har fremrykket betalinger på udført arbejde. Hele syv kommuner - Assens, Odense, Nordfyn, Nyborg, Svendborg, Middelfart og Langeland - har besluttet, at de også fremrykker byggeprojekter.

- Mange virksomheder er presset på likviditeten, og derfor gør det en stor forskel, om der kommer penge i kassen nu eller om to eller tre måneder. Samtidig giver det mange af vores virksomheder mulighed for at holde gang i hjulene og undgå fyringer, når kommunerne fremrykker opgaver. Jeg håber, at de sidste tre kommuner også vil se på muligheden for at fremrykke allerede planlagte opgaver. Jo flere arbejdspladser vi kan redde, jo hurtigere kommer vi på fode på den anden side af krisen, og derfor er det også afgørende, at kommunerne ikke venter for længe med at handle, siger Dan Johansen, Dansk Byggeri Fyn.

Han opfordrer kommunerne til at renovere de skoler, børnehaver og rådhuse, som trænger til en kærlig hånd, nu hvor de alligevel står tomme.

- Folketinget har leveret hjælpepakker til erhvervslivet, og kommunerne kan ved at fremrykke byggeprojekter også være med til at redde lokale arbejdspladser. Derudover er det vigtigt, at genbrugspladserne er åbne, og at sagsbehandlingen af byggetilladelser ikke går i stå, siger formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen.

Dansk Byggeri Fyn glæder sig over, at kommunerne generelt set udviser stor erhvervsvenlighed og velvilje i forhold til at hjælpe erhvervslivet.

 - Vores lokale virksomheder er uden tvivl presset, og hurtig handling fra kommunerne vil have den største effekt både nu og i fremtiden. Vi må hjælpe hinanden, så vi kommer bedst muligt ud på den anden side, siger formand i Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen.

 
 

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen, telefon 20 12 62 55
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Fyn Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum