Hun har gjort karriere i landbrug- og fødevareerhvervet i 25 år

For 25 år siden havde Anne Arhnung første arbejdsdag i Landbrugsraadet, som i dag hedder Landbrug & Fødevarer. I dag er hun administrerende direktør for selvsamme organisation, og der er sket meget i erhvervet, siden den nyuddannede jurist skubbede Axelborgs tunge dør op for første gang.
Anne Arhnung er opvokset på Fuglsang Gods på Lolland, hvor både hendes bedsteforældre og forældre var landmænd. Annes store passion for landbruget førte i første omgang til en landbrugsfaglig grunduddannelse, inden hun læste jura på Københavns Universitet.
Selvom arbejdspladsen er den samme, har de sidste 25 år budt på mange forskellige titler og ansvarsområder. Hun startede som konsulent med speciale i dyrevelfærd, veterinærforhold og miljøret. Siden har hun blandt andet været sekretariatschef, områdedirektør, direktør for landbrugets innovationscenter SEGES, og fra 2018 administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.
I 2019 var Anne Arhnung en af de bærende kræfter, da Landbrug & Fødevarer lancerede visionen om et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050. Den lancering har siden været en afgørende platform for fortsat udvikling i den danske landbrugs- og fødevaresektor.
Foruden adm. direktør i Landbrug & Fødevarer er Anne Arhnung også medlem af bestyrelsen i blandt andet Tænketanken Europa, Nyskovfonden, Geus og Danmarks Statistik.
Privat bor 52-årige Anne Arhnung dels i Hellerup og dels på gården nær Viborg med sin mand, landmand og formand for DLG, Niels Dengsø Jensen. Anne er mor til to døtre på 17 og 20 år.
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Fremdrift i lavbundsprojekter viser, at frivilligheden virker9.7.2025 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af de lavbundsjorde, der ifølge trepartsaftalen skal udtages, er nu identificeret. Lokal inddragelse og frivillige aftaler er en del af forklaringen på den store succes.
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum