Hovedstadsområdet har brug for mere grøn strøm
I hovedstadsområdet er det København, der sender mest grøn strøm ud i stikkontakten. Her produceres grøn strøm fra solceller og vindmøller på land svarende til 12.000 husstandes forbrug, mens der i Vallensbæk produceres grøn strøm svarende til 250 husstandes forbrug, i Dragør svarende til 300 og i Albertslund til 400 husstandes forbrug.
I hele hovedstadsområdet producerer solceller og vindmøller på land grøn strøm svarende til det, der kan dække 31.100 husstandes forbrug. Vallensbæk, Dragør, Albertslund, Frederiksberg, Rødovre, Ishøj, Glostrup og Tårnby ligger alle i top ti over de kommuner i hele landet, hvor der produceres mindst grøn strøm. Det viser en analyse fra Dansk Industri.
- Jeg ved godt, at vi bor tæt, og at der ikke er mange kvadratmeter tilovers, og at det dermed også er svært at udbygge med fx solcelleparker eller vindmøller på land, men så må vi på anden vis forsøge at komme op i gear med produktionen af grøn strøm. I Ringkøbing-Skjern alene produceres fx mere end ti gange så meget grøn strøm som i alle hovedstadskommunerne tilsammen. Det siger lidt om, hvor lidt vi i rent faktisk producerer, siger formand for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen.
Nordsjælland er den eneste landsdel, der producerer mindre grøn strøm end hovedstadsområdet.
- Når vi ikke har kvadratmeterne til store solcelleparker, må vi gøre noget andet. Her vil jeg gerne opfordre kommunerne til at se på muligheden for at udnytte fx tagene på alle de bygninger, som de ejer. Hvis lovgivningen er en barriere, må man fra landspolitisk hold tage de nødvendige skridt. Vi skal alle bidrage, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, siger Peter Lanng Nielsen, formand for DI Hovedstaden.
Opsætning af solcelleparker, vindmøller og andre vedvarende energianlæg tager flere år, og derfor er der brug for at få sat tempo på udbygningen, lyder det fra DI Hovedstaden.
- Hvis det skal være attraktivt for fx virksomheder at opsætte solceller og helt eller delvist blive selvforsynende med energi, så er det nødvendigt med en hurtig sagsbehandling og lokalplaner, der gør det muligt. Her har kommunen nøglen til at få det til at køre på skinner, siger Peter Lanng Nielsen.
Produktionen af elektricitet fra vedvarende energikilder skal femdobles frem mod 2030, og opsætningen af alt fra solceller til vindmøller og andre energianlæg skal ske ude i kommunerne.
- Den grønne omstilling indebærer også, at virksomhederne skal flytte produktionen over på grøn strøm. Hvis den øvelse skal lykkes, er det nødvendigt, at der bliver produceret mere grøn strøm i vores del af landet. Fx produceres der i Faxe mere grøn strøm end i alle kommunerne i hovedstadsområdet til sammen. Det er et meget godt billede på, hvor meget hovedstadskommunerne hænger i bremsen på det her område, siger Peter Lanng Nielsen.
Fakta om tallene:
Da efterspørgsel og udbud af grøn strøm sjældent passer sammen, vil produktionen af grøn strøm i praksis ikke gå til det antal husstande, det i teorien kan dække. Derudover eksporteres en del af strømmen til andre lande, og en del går til fx industrivirksomheder.
Kontakter
Formand for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen, telefon 40 46 47 90
Regional konsulent for DI Hovedstaden, Morten Müller Larsen, telefon 52 13 23 28
Links
Information om DI Hovedstaden
For yderligere information om DI Hovedstaden:
Koordinator Mischa Thordahl-Jensen
Mail: mgb@di.dk
Tlf. 7216 0216
Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden
Postnummeret afgør hvor ofte bussen kører i Nordsjælland17.2.2025 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens der er sat flere busser ind på vejene i f.eks. Halsnæs, Helsingør og Fredensborg, så kører busserne mindre i Rudersdal, Gribskov og Hørsholm, hvor over 25 procent af familierne ikke har bil. Busdriften er afgørende for virksomhedernes mulighed for at finde medarbejdere og lærlinge, lyder det fra DI Hovedstaden.
Nødvendigt med flere busser i fremtiden17.2.2025 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mens der er sat flere busser ind på vejene i f.eks. Gladsaxe, Dragør, Ishøj og Hvidovre, så kører der færre busser i Ballerup, i København og på Frederiksberg, selvom mellem 25 og 70 procent af familierne ikke har bil. Busforbindelser er afgørende for virksomhedernes mulighed for at finde medarbejdere og lærlinge, lyder det fra DI Hovedstaden.
Innovativ lokal vækstvirksomhed hædres med DI-pris13.12.2024 10:26:55 CET | Pressemeddelelse
Alle mennesker og virksomheder er afhængige af rent vand. Det sørger virksomheden Alumichem i Birkerød for – både i ind- og udland. Virksomheden har specialiseret sig i at rense genstridigt spildevand med et meget lavt CO2-aftryk. Alumichem gør Danmark og verden renere og grønnere, og derfor modtager virksomheden DI Hovedstadens Initiativpris 2024.
Behov for mere samarbejde mellem virksomheder og skoler i Nordsjælland16.10.2024 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Erhvervspraktik og klassebesøg hos lokale virksomheder er en del af skoleskemaet på nogle skoler i Nordsjælland. Men hvis det skal lykkes de nordsjællandske skoler allerede fra næste skoleår at opfylde nye lovkrav om, at alle elever skal i en uges erhvervspraktik, skal skolerne skabe kontakt til langt flere virksomheder. Udpeg en erhvervsplaymaker, lyder opfordringen fra DI Hovedstaden
Omkring hver tredje virksomhed i hovedstadsområdet samarbejder med en skole16.10.2024 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I hovedstadsområdet samarbejder kun 40 procent af virksomhederne med en lokal skole om f.eks. erhvervspraktik eller klassebesøg. Men det er alt for få, mener DI Hovedstaden, der opfordrer skolerne til at skrue op for samarbejdet med virksomhederne, hvis det skal lykkes allerede fra næste skoleår at finde en uges erhvervspraktik til alle elever i enten 7., 8. eller 9. klasse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum