Hotel- og Restaurantskolen uddeler 183 medaljer til svende
107 fik overrakt medaljerne ved en festlig overrækkelse i tirsdags på Scandic Falkoner.
- Uanset farven på metallet kræver det vilje, hårdt arbejde og i sidste ende et virkelig godt håndværk at få medalje. Vi er glade ved og stolte over jer. I er ikke kun skolens guld - I er branchens, sagde direktør på Hotel- og Restaurantskolen, Anne-Birgitte Agger, til eleverne.
Hun mindede i sin tale om, at dagens fejring også er en manifestation af, at vores branche - på trods af nedlukning og coronakrise - har fremtiden for sig. Der vil altid være brug for verdens bedste mad, værtskab og hospitality og mennesker, der mestrer de håndværk. Netop medalje-eleverne er det fineste symbol på, at der er plads til livsglæde og nydelse, når vi er på den anden side.
Fire svende fik rejselegater
Udover medaljer blev der uddelt en række særpriser og legater. Fire svende modtog Hotel- og Restaurantskolens Udviklingsfonds Rejselegat på 25.000 kr. for meget stor faglighed krydret med, at de har arbejdet målrettet og kreativt. Det er slidere, der har læst og trænet ekstra for at nå helt til tops.
De fire modtagere er:
- Nanette Madsen (kok, har fået sølv, og er EUV-Talent-elev)
- Sigrid Harloff Birckner (tjener, har fået bronze og er udlært fra Dragsholm Slot P/S)
- Simone Tara Sohne (kok, har fået guld og er udlært fra Hotel d’Angleterre)
- Oliver Lind (kok, har fået guld og er udlært fra Relæ)
Derudover var der også en række fonde og andre, som uddelte legater, heriblandt Absalon Fonden med ni legater a 15.000 eller 10.000 kr. til en samlet værdi af 115.000 kr. Derudover blev Restauratør Stiftelsens Legat (10.000 kr.), A. Villads Olsen og Hustrus Fond (18.000 kr.), Spiegelau Legatet og Tjenernes Hjælpefonds legat uddelt.
En stor medalje til en kulturbærer på skolen
Udover medaljer til ungdommen fik skolens medarbejder Erling Bent Johansen overrakt Kongehusets Fortjenstmedalje i sølv for sit 40-årige virke på Hotel- og Restaurantskolen.
Erling Bent Johansen har siden 1. maj 1980 været ansat som faglærer for kokke og tjenere, uddannelsesleder og senere hen specialkonsulent. Erling har altid været garant for rart selskab og høj faglighed. Vi er meget stolte og ønsker ham et kæmpe stort tillykke.
Taler, musik og medaljeregn - også via live stream
Grundet corona-restriktioner havde skolen i år ikke plads til at holde den traditionsrige årsfest hjemme på skolen. De 250 deltagere i festlighederne var derfor inviteret til siddende fejring i Falkonersalen, som Scandic Falkoner havde stillet venligt til rådighed. Derudover blev medaljeoverrækkelsen live-streamet, så familie og venner kunne følge med.
Udover medaljeoverrækkelser bød dagen på festtale af Christian Puglisi, livemusik og en menu, som et hold kokkeelever havde kreeret, bestående af svampebouillon med bakskuldolie og karamelliseret løgfoccacia, paté en croute og kvædebrød med grubelagret vesterhavsost fra Thise.
Nøgleord
Kontakter
Marianne SøndergaardKommunikationschef
Tlf:28809954mas@hrs.dkBilleder
Vedhæftede filer
Links
Information om Hotel- og Restaurantskolen
Vi vil berige og glæde verden med bæredygtig gastronomi og værtskab. For at nå målet har vi brug for forandringer – i verden og på skolen. Vores 140 medarbejdere står midt i en udviklingsproces og arbejdet med at skabe håndværkere, der modigt, arbejdsomt og kreativt mestrer bæredygtig gastronomi, madhåndværk og hospitality.
På vores skole har det lige siden 1922 handlet om mad og værtskab. Vi er branchens skole med erhvervsfaglige uddannelser, 10. klasse, EUX, HTX og kursusvirksomhed og uddanner dagligt 850 elever og kursister. Læs mere om os på hrs.dk
Følg pressemeddelelser fra Hotel- og Restaurantskolen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Hotel- og Restaurantskolen
Nyt projekt skal skabe begejstring gennem stærkt håndværk 5.10.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hotel- og Restaurantskolen og Tuborgfondet går i et projekt til 22 mio. kr. sammen om at skabe stærke håndværksuddannelser og begejstrede elever. Målet er, at flere unge gennemfører deres uddannelse.
Medaljer til 131 nyuddannede1.11.2021 16:08:40 CET | Pressemeddelelse
Legater til en værdi af en halv million og 131 medaljer er i dag blevet tildelt nyuddannede kokke, tjenere, receptionister, catere og ernæringsassistenter, der har gjort det ekstra godt ved deres svendeprøver det seneste år på Hotel- og Restaurantskolen.
Hotel- og Restaurantskolen laver sushiefteruddannelse11.9.2020 13:54:19 CEST | Pressemeddelelse
Hotel- og Restaurantskolen er i samarbejde med Letz Sushi nu klar med en efteruddannelse, der skal opkvalificere sushimedarbejdere og hjælpe ledige til sushi-jobs.