Dansk Mode & Textil

Hosebinderlauget optager fem nye bindebrødre

Del

På den årlige Hosebinderdag 14. juni byder det legendariske midtjyske Hosebinderlaug hele fem nye bindebrødre velkommen, og flere af disse er anden generation af bindebrødre. Lauget samler og ærer de mænd, der har gjort en forskel for landsdelens historiske tekstilindustri, og samles hvert år til en ceremoni fyldt med traditioner.

Pressemeddelelsen er klausuleret til 14. juni 2022 kl. 14:30

Pressen er inviteret til at deltage i ceremonien, der finder sted 14. juni fra kl. 13:15 i Hosebinderhuset i Dalgasgade 45, Herning.

Den måske mest traditionsrige institution i den midtjyske tekstilindustri, Hosebinderlauget, samles til den årlige Hosebinderdag, som finder sted den 14. juni 2022. Det 70 år gamle laug samles til en dag, der byder på alle de ritualer, der traditionen tro hører til. De kendetegnende røde strikhuer er fundet frem til lejligheden, den obligatoriske mjød er sat frem og lauget åbner vanen tro ceremonien med at afsynge ’Jyden han er stærk og sej’, mens ’Skuld gammel venskab rejn forgo’ markerer afslutningen på ceremonien i Hosebinderhuset på Dalgasgade i Herning.

Hosebinderlauget har gennem tiden optaget nogle af tekstilbranchens største personligheder som Bindebrødre, og i år optages fem nye brødre i form af Henrik Sandgaard Gottlieb (X-Company), Morten Dilling Bertelsen (Dilling), Jens Thygesen (Thygesen Textile Group), Morten Thygesen (Thygesen Textile Group) og Michael Nederby (Brands4Kids). Hosebinderlauget får dermed tre medlemmer, som alle er anden generation da Morten Dilling Bertelsens far Villy Bertelsen og brødrene Morten og Jens Thygesen far Niels Laurits Thygesen i forvejen er bindebrødre.

Laugsskråen, der kan ses som Hosebindernes Grundlov, foreskriver, at laugsbrødrene er ’sådanne mænd, der har ydet en vedvarende indsats til gavn for tekstilindustrien – særligt i Hammerum Herred’. De nye brødre modtager optagelsesbrev, hosebindernål og den røde hue som bevis på, at de nu er en del af denne eksklusive skare.

Inden de nye brødre kan optages, skal Laugsstyrelsen dog udpege en nye Skatmester, og det bliver Jørgen Mørup, der overtager hvervet efter Jens Iversen, som har ønsket at overdrage det ærefulde hverv. Ovenpå dette leder Oldermand Karsten Rasmussen og ceremonimester Anders Hust ceremonien videre, og efter denne fortsætter Hosebinderlauget hos Brands4Kids, hvor de to bindebrødre Michael Nederby og Erik Andreæ er værter.

Hosebinderlauget sender på dagen mange tanker til Ukraine, hvor flere af branchens virksomheder har produktion, hvorfor de har en nær relation til de mange medarbejdere i landet, der netop nu er påvirket af krigen mod Rusland. Derfor valgte Laugsstyrelsen tidligere på året også at donere kr. 50.000 for at hjælpe de mange ukrainere, der uskyldigt er blevet ramt af krigshandlingerne.

For yderligere information kontakt venligst Oldermand Karsten Rasmussen på tlf. 4027 0155

De fem nye bindebrødre er:

Henrik Sandgaard Gottlieb (f.1971), adm. direktør, X-Company i Ikast

Efter opvæksten i Ikast tog Henrik EFG Handel- og Kontoruddannelsen, og herefter kom han i lære i Tøjeksperten i Herning, men det vare ikke længe, før London kaldte med en periode med herreekvipering, hvorefter Henrik vendte tilbage til kontinentet og Dänisches Bettenlager i Hamborg. I Tyskland uddannede han sig på Den Danske Købmandsskole i Bremen.

Da Henrik i 1996 vente hjem til Danmark, startede han agentfirma med salg af metervarer og tilbehør. I 2003 startede Henrik Sandgaard Gottliet X-Company, en private label-virksomhed, der hovedsaligt producerer dametøj til en række kunder. Virksomheden har hovedkontor i Ikast med 13 ansatte. Derudover beskæftiger man 200 ansatte i Kina, ligesom X-Company har salgskontorer i Holland, Tyskland og Canada.

Morten Dilling Bertelsen (f. 1981), adm. direktør og ejer, Dilling A/S i Herning

Morten er søn af Bente Bertelsen og bindebroder Villy Bertelsen, og han voksede op i familiens hus lige ved siden af familievirksomheden. Efter endt skolegang og hhx-eksamen i Herning drog Morten til både USA og Tyskland og plejede sin passion for gymnastik på Ollerup Gymnastikhøjskole. Herefter startede som administrationselev hos IC Companys, og det blev startskuddet på en seks år lang karriere i modekoncernen, hvor Morten sideløbende færdiggjorde sin HD i afsætning på CBS.

I 2009 vendte han hjem til familievirksomheden, som er grundlagt af Mortens oldefar Andreas Bertelsen i 1916. Morten Dilling bestred forskellige stillinger i virksomheden, og efter et glidende generationsskifte overtog han i 2016 ejerskab og ansvar for hele koncernen fra sin far. Dermed har Morten i dag ansvaret som adm. direktør for Dilling A/S, herunder hovedkontoret i Herning med 70 ansatte og farveriproduktionen i Bredsten med 16 medarbejdere.

Dilling sælger højkvalitetstøj og -undertøj af miljøskånsomt producerede naturmaterialer direkte til forbrugerne via otte egne webshops og store onlineplatforme. Virksomheden er inde i en forrygende udvikling og investerer markant i bl.a. nye faciliteter, digitale redskaber og et moderne robotlager.

Jens Thygesen (f. 1970), adm. direktør og partner, Thygesen Textile Group A/S, Ikast

Han er født ind i tekstilbranchen som søn af Kirsten Thygesen og bindebroder Niels Laurits Thygesen. Efter endt skolegang drog den unge Jens til både USA og Tyskland, hvor han spillede fodbold og var butikselev i Hamborg. Derefter fulgte to år i den Den Kongelige Livgarde, inden han arbejdede med salg for Fascia, og herefter et par år som eksportsælger for Haidi Børnetøj, inden familievirksomheden kaldte. Her havde Jens en række forskellige stillinger i forskellige af koncernens selskaber, inden han og broderen Morten i løbet af 2018 og 2019 overtog ledelsen og blev medejere som tredje generation.

De deler i dag ledelsen mellem sig, og Jens’ primære opgaver er den daglige drift af koncernens tekstilvirksomheder og at fungere som daglig sparringspartner for datterselskabernes ledere og medejere. En ikke ubetydelig del af tiden bruges på at afsøge markedet for forretningsmuligheder, som kan passe ind i nuværende og fremtidige forretningsområder.

Thygesen Textile Group består bl.a. af Thygesen Textile Vietnam, som producerer og afsætter beklædning i Asien, USA og Europa; Ease.dk med egne brands og private label, the Headwear Company, Innflow, Sustainandfriends og en ejerandel i tyske Müller Textil.

Morten Georg Thygesen (f. 1974), adm. direktør og partner, Thygesen Textile Group A/S, Ikast

Morten er også tredje generation i Thygesen Textile Group, men karrieren startede faktisk i bankverdenen, hvor han er udannet og arbejdede i Unibank, ligesom han også var sergent i Prinsens Livregiment. Morten uddannede sig som markedsføringsøkonom og herefter drog Morten ud i verden, hvor han var Sales Manager i Tyskland for Müller Textil, inden han rykkede over Atlanten og blev direktør for Müller Textil i Mexico og USA.

I 2007 vendte han retur til fødebyen og Thygesen-koncernen, hvor han bestred flere ledende poster i koncernens datterselskaber.

Efter et succesrigt generationsskifte deler han i dag ledelsesansvaret med broderen Jens, hvor Morten har står for koordineringen og faciliteringen af koncernen samt alle datterselskabers strategi. Han er dybt involveret i koncernens økonomi og afrapportering heraf, ligesom han er ansvarlig for koncernens akkvisitionsprocesser samt udviklingen og delvist implementeringen af selskabets kommunikations-, digitale og bæredygtighedsstrategier.

Derudover er han ansvarlig for investeringen i Müller Textil og diverse ejendomsinvesteringer.

Michael Nederby, salgsdirektør og medejer, Brands4Kids A/S, Ikast

En højere handelseksamen blev fulgt op med en uddannelse som bankassistent, men Tjørring-drengen valgte dog tekstilvejen med et job som indkøber for Stof & Stil, hvor senere blev butikschef, mens han sideløbende afsluttede merkonomkurser. Tekstilbranchen var Michels rette hylde og stillinger som salgsdirektør hos Pippi Børnetøj A/S, eksportchef hos Danwear A/S, eksportchef hos PepperCorn, CEO hos Haidi og eksportchef hos Mascot.

Sammen med Erik Andreæ overtog Michael i 2006 Pippi A/S, hvilket blev starten på et børnetøjseventyr, som i dag bærer navnet Brands4Kids. Børnetøjskoncernen har haft vokseværk, og de to ejere har opkøbt mere end 10 brands siden, og har i dag en ambition om at være den foretrukne partner, når det kommer til baby- og børnetøj.

Nøgleord

Kontakter

Karsten RasmussenOldermandHosebinderlauget

Tlf:40270155

Information om Dansk Mode & Textil

Dansk Mode & Textil
Dansk Mode & Textil
Birk Centerpark 38
7400 Herning

97117200http://www.dmogt.dk

Pressemeddelelsen er udsendt af Dansk Mode & Textil på vegne af Hosebinderlauget.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Mode & Textil

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Mode & Textil

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum