Dansk Byggeri

Holstebro Kommune er danmarksmester i at udlicitere tekniske opgaver til private

Del

I Holstebro har man overladt stort set hele arbejdet med at drive og vedligeholde kommunens veje, grønne anlæg, parker og rydde sne til private virksomheder. Næsten 91 procent af de tekniske opgaver er udliciteret, og det gør Holstebro Danmarks bedste, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri. Men der er store forskelle på, hvor meget de midt- og vestjyske kommuner udliciterer.

I Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder formand Niels Hansen sig over Holstebros førsteplads.

- Øget konkurrence og udlicitering er med til at få de kommunale opgaver løst bedre og i langt de fleste tilfælde også billigere. Derfor er der ingen grund til at lade være. Tekniske opgaver kan nemt udliciteres, og når private virksomheder klarer opgaverne, bliver der skabt både aktivitet og private arbejdspladser i kommunen, siger Niels Hansen.

Der er langt ned til de næste kommuner på listen. Men mens både Herning, Lemvig og Skive har udliciteret mere end halvdelen af de kommunale opgaver på de tekniske områder til private, ligger Ikast-Brande Kommune i bund, her er 28 procent af opgaverne udliciteret.

- Det ærgrer mig, at der er så store forskelle, og i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland mener vi, at en udliciteringsgrad på mindst 70 procent på de tekniske områder bør være målet for alle kommuner. Det er både dumt og dyrt at lade være, siger Niels Hansen.

Ifølge Dansk Byggeris beregninger vil de midt- og vestjyske kommuner kunne spare over 46 millioner kr. tilsammen, hvis alle kommuner skruede op for deres udlicitering af de tekniske opgaver, så den kom op på niveau med de 10 procent bedste kommuner i landet.

- De penge kunne eksempelvis bruges på investeringer i klimaløsninger, bedre indeklima i skolerne eller til at renovere nogle af de mange kommunale bygninger. Det er jo skatteborgernes penge, der er tale om, så jeg vil opfordre kommunerne i bunden til at besøge de kommuner, der udliciterer mest og blive inspireret til at gøre det bedre, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen, nh-byg@hotmail.dk, 40 17 20 67
Pressechef i Dansk Byggeri, Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, 21 24 4702

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum