Danmarks Statistik

Højtuddannede, kvinder og københavnere har størst kulturforbrug

Del

16 pct. af befolkningen har et stort og bredt forbrug af kultur. Herunder er kvinder, personer med en høj uddannelse og personer med bopæl i hovedstaden overrepræsenterede.

En ny analyse fra Danmarks Statistik tegner et billede af, at det er højtuddannede, kvinder og personer bosat i hovedstaden, der typisk vil have det største forbrug af kultur både inden for og uden for hjemmet.

Analysen opdeler Danmarks befolkning fra 16 år og op i fem grupper med forskellige kulturvaner på basis af data fra Kulturvaneundersøgelsen 2018-19.

Udover at opdele befolkningen i grupper ser analysen også nærmere på, hvem der typisk tilhører de forskellige grupper. Her konkluderes det bl.a., at 16 pct. af befolkningen har et bredt og højt kulturforbrug, og at der i denne gruppe er en overvægt af højtuddannede, kvinder og personer med bopæl i hovedstaden.

"Denne gruppe består af ca. 800.000 personer, der bruger stort set alle typer kultur mere end den gennemsnitlige dansker. Næsten to ud af tre personer i denne gruppe er kvinder," siger chefkonsulent i Danmarks Statistik, Agnes Tassy.

Det er især på kulturtilbud uden for hjemmet såsom museumsbesøg, klassiske koncerter og klassisk scenekunst fx teater, skuespil, musical, opera eller ballet, at gruppen skiller sig ud fra gennemsnittet.

Nøgleord

Kontakter

Har du spørgsmål til analysen, kan du kontakte chefkonsulent Agnes Tassy på 24 81 48 78 eller ata@dst.dk

Links

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Størstedelen af skatteindtægterne kommer fra de personlige indkomstskatter13.10.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Størstedelen af skatteindtægterne kommer fra de personlige indkomstskatter I dag kommer udgivelsen Skatter og Afgifter 2021, som giver et bredt overblik over det danske skattesystem. Skatter og afgifter er de vigtigste indtægtskilder til finansiering af de offentlige udgifter og dermed af det danske velfærdssamfund. ”Størstedelen af Danmarks skatteindtægter kommer fra personlige indkomstskatter, og i 2020 beløb de personlige indkomstskatter sig til 601 mia. kr.,” siger publikationsansvarlig Per Svensson og tilføjer: ”Generelt er fordelingen i skatteindtægterne ret fast, og sammen med selskabsskat, pensionsafkastskat og moms udgør personlig indkomstskat 85 pct. af de samlede skatter og afgifter.” Find udgivelsen her: Skatter og afgifter 2021

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum