Mosaikhjørnet A/S

Høje energipriser øger interessen for brugte brændeovne hos DBA

Del
Efteråret og vinterens høje energipriser har fået interessen for brugte brændeovne til at eksplodere, og ifølge DBA er antallet af søgninger på brændeovne steget markant i 2022, hvis man sammenligner med året før. Tendensen bekræftes af flisevirksomheden Mosaikhjørnet, som oplever stor efterspørgsel på fliser, der blandt andet bruges til at sikre det rette underlag til brændeovnen.

I 2022 har gas- og elpriserne været på himmelflugt, og i december var opvarmning fortsat et af de elementer, som var med til at trække inflationen op, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. Det har blandt andet fået mange boligejere til at lede efter alternative varmekilder, der kan være med til at lette varmeregningen. Ifølge en ny opførelse fra DBA, der er Danmarks største formidler af køb og salg mellem private, kan man blandt andet se en markant stigning i antallet af søgninger på brugte brændeovne:

- Der er kommet en langt større efterspørgsel på brugte brændeovne, hvilket naturligvis hænger sammen med de stigende energipriser. Kigger vi alene på september, som var den måned i 2022, hvor vi så den mest eksplosive stigning af antallet af søgninger på brugte brændeovne, steg antallet hele 383 procent sammenlignet med samme måned året før. Samme tendens så vi også i for eksempel oktober og november, hvor antallet steg med henholdsvis 144 og 66 procent, forklarer Julie Schoen, der er talsperson fra DBA.

Brændeovnens voksende popularitet har også kunne mærkes hos en af landets største flisevirksomheder Mosaikhjørnet, der sælger fliser, som blandt andet kan bruges til at sikre det rette underlag i forbindelse med opsætningen af en fritstående brændeovn:

- Når man har købt en brugt brændeovn, er det væsentligt, at man er opmærksom på underlaget, som den skal placeres på. Det er nemlig påbudt, at brændeovnen skal stå på et ikke brandbart materiale, og i den forbindelse oplever vi, at der er mange boligejere, som har fået øjnene op for mulighederne inden for fliser og klinker, som netop kan håndtere de høje temperaturer – samtidig med at de også er nemme at vedligeholde og rengøre, fortæller butikschef hos Mosaikhjørnet, Thomas Schøsler Lindholm, og fortsætter:

- Foruden de praktiske fordele, der er forbundet ved at vælge fliser, oplever vi også, at mange boligejere lægger vægt på det æstetiske udtryk. I den forbindelse er valget af fliser helt oplagt, da det giver mulighed for at præge udtrykket af brændeovnen i præcis den retning, man ønsker. Det kan for eksempel være ved at vælge farvede eller mønstrede fliser, som brændeovnen kan stå på – ligesom der også kan opsættes fliser på væggen bag brændeovnen, som kan spille sammen med den øvrige indretning og skabe blikfang i hjemmet.

 

Tabel: Antallet af søgninger på brændeovne på DBA (i andet halvår) 2022

Måned

Stigning i procent sammenlignet med samme måned i 2021

Juli

15 %

August

60 %

September

383 %

Oktober

144 %

November

65 %

December

52 %

Kilde: DBA

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Mosaikhjørnet A/S

Mosaikhjørnet A/S
Mosaikhjørnet A/S
Kirkebjerg Parkvej 1
2600 Glostrup

https://mosaikhjornet.dk

Mosaikhjørnet er en familieforretning og din specialist inden for fliser, klinker og mosaik. Med mere end 50 års erfaring er virksomheden drevet af passion og lysten til at inspirere og yde en professionel service til både private og erhverv.

Mosaikhjørnet har i dag en webshop og tre butikker i henholdsvis Glostrup, Brønshøj og Aalborg, der alle har et bredt udvalg af kvalitetsfliser, badrumsmøbler samt værktøj og tilbehør til murerarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Mosaikhjørnet A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mosaikhjørnet A/S

Flisevirksomhed kan fejre 60-års jubilæum: - Allerede som femårig havde jeg et ønske om at overtage forretningen6.3.2023 09:05:29 CET | Pressemeddelelse

Fredag den 3. marts fylder flisevirksomheden Mosaikhjørnet i Glostrup 60 år. Gennem alle seks årtier har forretningen været familieejet og drives i dag af anden generation, som er repræsenteret ved datteren Tanja Foged, der allerede fra barnsben stiftede bekendtskab med forretningen. Siden Tanja Fogeds første møde med mosaikkerne, har passionen været helt tydelig, og derfor er hun også ofte med til både at udvikle og designe Mosaikhjørnets fliseserier.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum