H.K.H. Kronprinsessen åbner verdens største konference om børn og unges mentale sundhed
Konferencen, der afholdes hvert andet år, er arrangeret af foreningen Det Sociale Netværk /headspace Danmark sammen med The International Association for Youth Mental Health (IAYMH) og samler hundredvis af eksperter fra hele verden. Tidligere har konferencen været afholdt i eksempelvis Brisbane, Australien og i Dublin, Irland.
”Vi er beærede og glade for, at Kronprinsessen har accepteret vores invitation til at lede åbningen af den sjette Internationale Youth Mental Health Conference. Hendes støtte fremhæver det presserende behov for at forstå og reagere på den hastigt voksende mentale sundhedskrise for unge mennesker over hele verden. Denne konference er et unikt og potent globalt redskab til at sammensmelte aktivisme, forskning og reform. Vi går sammen om grundlæggende at ændre og genskabe forebyggelse og omsorg for unges mentale sundhed,” siger professor Patrick McGorry AO, formand for International Association for Youth Mental Health.
I år afholdes konferencen under overskriften: Reimagining Youth Mental Health, og debatterne og oplægsholderne vil fokusere på, hvordan vi knækker kurven for den alt for høje mistrivsel børn og unge lider under verden over.
Kronprinsessens deltagelse er med til at understrege vigtigheden af arbejdet med børn og unges trivsel, og det understreger også, at dette er den vigtigste konference på globalt plan.
”Det glæder os usigeligt meget, at en så vigtig frontfigur for børn og unges trivsel, Kronprinsessen, har valgt at stå i spidsen for konferencen. Det viser, at dette er et emne, der skal tages alvorligt på allerhøjeste niveau, og vi forventer, at denne konference kommer til at skabe varige resultater for børn og unge over hele verden,” siger Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.
Der er i forvejen stor international bevågenhed på unges mentale trivsel. Organisationen World Economic Forum præsenterede i 2020 en international rapport om unges mentale trivsel, og hvordan vi forbedrer den. WEF har udpeget unges mentale trivsel som en global udfordring på linje med klimaudfordringerne. I den forbindelse har WEF også interviewet headspace Danmark om arbejdet med psykisk sårbare unge.
Læs mere om konferencen her: https://iaymh2022.com/
Deltagelse kræver en akkreditering. For at få en akkreditering, kontakt:
Jakob Risom Langelund, presseschef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, +45 6165 6540, jr@detsocialenetvaerk.dk.
Kontakter
Jakob Risom LangelundPressechef
Tlf:+45 6165 6540jr@detsocialenetvaerk.dkInformation om headspace
headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace tilbyder både fysisk rådgivning i en lang række danske byer samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.
Siden starten i 2013 har headspace rådgivet omkring 70.000 unge via face-to-face-rådgivning, chat- og videorådgivning og korte kontakter i forbindelse med udgående aktiviteter. Desuden har headspace været i kontakt med flere end 240.000 børn og unge igennem udgående oplæg og synlighedsaktiviteter, fx på skoler og ungdomsuddannelser.
Følg pressemeddelelser fra headspace
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra headspace
headspace Danmark får millionstøtte fra Folketinget til at understøtte indsats for unges mentale helbred i Ukraine2.7.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Med en bevilling på tre millioner kroner fra Beskæftigelsesministeriet og med bred opbakning fra Folketinget kan headspace Danmark nu bidrage til udviklingen af frivilligdrevne centre, som skal yde mental støtte til Ukraines krigsplagede unge.
Verden kigger mod Danmark og headspace: Poul Nyrup hovedtaler på WHO-topmøde om mental sundhed17.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Mistrivsel og dårlig mental sundhed er en voksende global udfordring, som de nationale sundhedsvæsener ikke kan løfte alene. I disse dage mødes 34 lande derfor til topmøde arrangeret af WHO i Paris for at sætte fokus på nye løsninger. Særligt er der fokus på, hvordan man på tværs af samfundets sektorer – fra uddannelse og arbejdsliv til bolig, kultur og forsvar – kan være med til at beskytte og styrke mental sundhed. I headspace Danmark, og det danske civilsamfund generelt, tager man i disse år store skridt inden for forebyggelse, tidlige indsatser og tværgående samarbejde. Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, er derfor inviteret til at være hovedtaler på topmødet. Poul Nyrup Rasmussen siger: “Flere og flere mennesker kæmper med mistrivsel og mental sundhed, mens systemerne knirker under presset – ofte fordi vi først sætter ind, når mennesker allerede er blevet syge. Og det er ganske enkelt for sent. Mental sundhed handler ikke bare o
Folkemøde-event skal samle opbakning til headspace-center på Bornholm5.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Behovet og viljen er der, siger Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for headspace Danmark. Nu skal indsatsen op i gear– med hjælp fra lokale aktører.
Ny chat til pårørende: Få støtte hos headspace Family4.6.2025 13:35:34 CEST | Pressemeddelelse
I headspace Family-chatten kan familier og pårørende chatte om alt det, som fylder i en hverdag, når man er tæt på en ung, der har det svært. I chatten møder man ligesindede frivillige, der selv har stået i modvind som pårørende.
headspace Danmark har åbnet center i Næstved24.3.2025 14:07:49 CET | Pressemeddelelse
Dørene er nu slået op til nyt headspace-center i Næstved, hvilket betyder, at områdets børn og unge har lettere adgang til gratis og anonym rådgivning i trygge rammer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum