HK/Danmark

HK om 2025-plan: Skal Danmark i digital førertrøje, skal der ikke spares på det offentlige

Del

Hvis målet er digital vækst er midlet uddannelse. Derfor giver det ikke mening at skære de offentlige udgifter, hvis regeringen ønsker Danmark i digital førertrøje. Det siger HK-formand Kim Simonsen som reaktion på regeringens netop fremlagte 2025-plan.

Danmark skal være et land i digital vækst, og der skal satses på en national strategi på området. Det fremhæver regeringen i vækstplanen frem mod 2025. Og den ambition deler HK med regeringen. Til gengæld mener HK-formand Kim Simonsen, at regeringen risikerer at ødelægge Danmarks forudsætning for at erobre den digitale førertrøje.

- Svaret på, hvordan vi får digital vækst, er massiv investering i uddannelse – men regeringen ønsker at spare på de offentlige udgifter. Det hænger simpelthen ikke sammen, siger Kim Simonsen.

Regeringen bebuder en vækst på 0,3 procent i de offentlige udgifter frem mod 2025. Men en vækst på 0,3 procent er en reel besparelse, da befolkningens alderssammensætning samtidig ændrer sig, siger HK-formanden.

- En vækst på 0,3 procent er end ikke tilstrækkelig til at opretholde vores velfærd og slet ikke, hvis man også vil investere massivt i digitalisering, innovation og den uddannelse, vi får så hårdt brug for, siger Kim Simonsen.

- Vi har brug for at lære hele livet, for den uddannelse, du tager i dag, kan være forældet om fem år. Derfor er der ikke brug for besparelser i den offentlige sektor – der er brug for en styrket offentlig sektor og et styrket fokus på uddannelse.

Kim Simonsen glæder sig dog over, at regeringens Disruptionråd har fået en fremtrædende plads i vækstplanen.

- Det tyder på, at regeringen tager disruptionudfordringen alvorligt, siger han.

Nøgleord

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

HK hilser ekspert-anbefalinger om psykisk arbejdsmiljø velkommen. Men der skal følge penge med.27.9.2018 13:04pressemeddelelse

Dårligt arbejdsmiljø koster det danske samfund milliarder af kr. Hvert eneste år. 80 mia. kr. Udgifter til sundhedsvæsen og sygedagpenge, produktionstab og manglende skatteindtægter. Oven i det kommer så de menneskelige omkostninger – fysiske som psykiske. Og problemet stiger ovenikøbet år for år. Samlet set går det den forkerte vej med arbejdsmiljøet, selv om der heldigvis også er gode historier. Og derfor er vi som udgangspunkt vældig tilfredse med, at det ekspertudvalg, som blev nedsat sidste år, både har medlemmer, der repræsenterer arbejdsmarkedets parter og flere faglige eksperter inden for feltet, siger HK´s næstformand Martin Rasmussen. Udvalget har nu barslet med en række anbefalinger. ”Et af vores største ønsker er klare regler. En bekendtgørelse om det organisatoriske og sociale arbejdsmiljø, der lægger den juridiske ramme. Den skal være på plads, hvis vi skal forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det skal simpelthen være tydeligt for enhver, hvordan man forebygger og hånd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum