HK/Danmark

HK HANDEL: ”Nej tak til krummer fra de riges bord”

Del

Regeringen lokker med 5.000 kroner i årlig skattelettelse til HK’eren. Men HK HANDELs formand, Per Tønnesen, siger ”nej tak” til VLAK-regeringens udspil til en skattereform.

- Det er et udspil, der øger uligheden og rammer socialt skævt. Måske regner regeringen med, at vi er taknemmelige for lidt krummer fra de riges bord, men vi så langt hellere, at der blev brugt flere penge på f.eks. ordentlig kræftbehandling og bedre børnepasning, siger Per Tønnesen.

Per Tønnesen hæfter sig ved, at regnestykket skal hænge sammen. Og bruges der 23 milliarder kroner på skattelettelser, bliver der færre penge til alle danskeres velfærd.

Han fremhæver, at HK Handels medlemmer foretrækker velfærd, der fungerer, frem for skattelettelser. Det drejer sig blandt andet om:

  • Offentlig transport, der kører, når man skal til og fra arbejde
  • Flere pædagoger i de offentlige pasningsordninger, så børnene har det trygt og godt, mens mor og far er på arbejde
  • Færre elever i klasserne, så børn får den mulige start på uddannelsen
  • En sundhedssektor, der overholder tidsfristerne for behandling
  • En værdig ældrepleje

- Med dette udspil, får de rigeste de største gevinster samtidig med, at den offentlige velfærd forringes og de offentligt ansatte får endnu sværere ved at yde borgerne en god service. Det hænger ikke sammen, siger Per Tønnesen.

HK HANDELs formand forventer ikke, at udspillet fra regeringen gennemføres i sin nuværende form:

- Jeg er tryg ved, at regeringen ikke kan gennemføre skattereformen alene, og jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at eksempelvis Dansk Folkeparti vil medvirke til at gennemføre en skattereform, der øger uligheden og dermed forskellen på de rigeste og fattigste danskere, siger Per Tønnesen.

Nøgleord

Kontakter

Presseansvarlig Nina Juhl Østergaard: 5162 8770 / nina.juhl.oestergaard@hk.dk

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum