HK Hovedstaden

HK formand: Nej til social dumping via offentlige udbud.

Del

Det får alle advarselslamperne til at blinke hos HK Service Hovedstadens formand, René Knudsen at kommuner og stat fortsat benytter underleverandører, som ikke har orden i sagerne.

Tolkeområdet har længe været præget af underbetaling og dårlige arbejdsvilkår. HK Service Hovedstaden har gentagne gange været i dialog med kommunens social dumpingudvalg om branchen og kommunens udbudsmateriale. Nu har Mayas Tolkeservice vundet et udbud, selvom de ikke opfører sig ordentligt.

- Vi kan ikke acceptere, at vores medlemmer bliver behandlet dårligt og at samfundets midler understøtter social dumping via urimelige arbejdsvilkår og lave lønninger, siger René Knudsen, formand for HK Service Hovedstaden.

100.000 kr.
Det er et medlem i HK Service Hovedstaden, der har gjort opmærksom på problemerne med den nye leverandør. Tegnsprogstolken havde ikke modtaget korrekt løn, og direktøren fra Mayas Tolkeservice, Indra Sapkota, ignorerede medlemmets kontaktforsøg gennem længere tid.

HK gik ind i sagen og kan konstatere, at Mayas Tolkeservice skylder medlemmet næsten 100.000 kr. i løn og feriepenge. Derudover har medlemmet aldrig fået en eneste lønseddel. I stedet har Mayas Tolkeservice indsat mindre acontobeløb på tegnsprogstolkens bankkonto uden bilag eller kvitteringer af nogen slags.

Skat - skat ikke
Medlemmet har været i kontakt med Skat og Feriekonto, som kan konstatere, at Mayas Tolkeservice ikke har indberettet nogen beløb til dem. Ekspert i skatteret, advokat Michael Bjørn Hansen, er ikke i tvivl om, hvad det betyder når arbejdsgiveren glemmer lønsedler og sætter aconto beløb ind på ansattes bankkonti.

- Det vi ser er et klart brud på Kildeskattelovens § 84, stk. 1, der siger, at du skal underrettes "skriftligt eller ved andet læsbart medie" og lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, jf. lovbekendtgørelse nr. 848 af 21. juli 2006.

Op ad bakke
Tegnsprog- og fremmedsprogstolke har fortjent gode arbejdsvilkår og rimelige lønninger. HK fortsætter med at have fokus på, at den enkelte skal have en løn man kan leve af og at kommunerne ikke skal understøtte dårlige arbejdsgivere, der ikke spiller efter reglerne.

- Selvom Mayas Tolkeservice først nu begynder arbejdet for Københavns Kommune, er det bekymrende, at en alvorlig sag som denne dukker op, stort set inden blækket er tørt på aftalen. Vi har siden 2017 haft store og tilsvarende problemer med samtlige leverandører af tolkeydelser til Københavns Kommune, siger Rene Knudsen.

Kontakter

René Knudsen, formand for HK Service Hovedstaden, 60202524
Michael Bjørn Hansen advokat og skattespecialist, 27201301

Information om HK Hovedstaden

HK Hovedstaden
HK HovedstadenFølg pressemeddelelser fra HK Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum